DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Panel di dapur
Dapur adalah tempat makan dan sudut untuk minum teh. Oleh itu dan hiasan sepatutnya menjadi subjek yang sama, supaya tidak hanya menggembirakan, tetapi juga selera makan.
Cuba buat panel asal dari ujian dan bahan tambahan lain.
Panel di dapur

Untuk kerja anda perlu memasak:
- sekeping hardboard;
- kerangka kayu;
- tiang dinding;
- senjata gam;
- kepingan kain terbuka dan fabrik telus;
- cat gouache;
- cat emas di dalam tiub atau balang;
- varnis telus;
- doh pemodelan.
Bahan utama dari mana semua elemen gambar dibuat adalah doh. Anda boleh membeli doh siap sedia untuk kreativiti, ia sudah dijual di pelbagai warna. Tetapi, doh yang dibuat di rumah tidak berkualiti tinggi di kedai. Berikut adalah resepnya!
Campurkan 2 hidangan tepung dengan 1 hidangan garam (mis. 4 cawan tepung dan 2 cawan garam). Garam perlu diambil dengan besar. Masukkan 1 sudu kanji besar dan 2 sudu minyak sayuran. Kemudian secara beransur-ansur tuangkan air dan menguli doh. Ia sepatutnya menyerupai plasticine lembut. Biarkan ujian ujian! Bahan disimpan dalam masa yang sangat lama dalam beg plastik. Ia boleh dicat dengan serta-merta dengan warna yang berbeza dengan menambah pewarna makanan.
Sekarang ambil bingkai yang ada dan ukur saiznya. Potong asas untuk bingkai dari hardboard dan gam kedua-dua bahagian ini bersama-sama. Papan keras harus segera dicat dengan cat gouache. Pilih nada yang sesuai dengan bahagian dalam dapur anda.
Potong 2 keping panjang dari tiang tembok dan gosokkannya secara menegak. Kemudian anda perlu membuat 4 slats pendek, meletakkannya secara mendatar. Dapatkan 6 sel.
Peringkat seterusnya kerja ini adalah untuk menutup bingkai dan bahagian baseboard dengan cat emas.
Sekarang teruskan membuat kraf dari doh. Di tengah-tengah gambar itu adalah samovar dan 3 cawan dan piring. Bagel bulat ditetapkan pada samovar.
Panel di dapur

Dan sel-sel kecil adalah makanan yang manis. Ini adalah kek kecil.
Panel di dapur

Kue roti Gingerbread dan cookies bulat.
Panel di dapur

Strawberi di rumput.
Panel di dapur

Susu, roti dan bagel.
Panel di dapur

Gula diisi dengan adunan.
Panel di dapur

Pot tanah liat dengan madu.
Panel di dapur

Semua butiran lukisan mesti dibuat secara berasingan, kering dan dicat dengan gouache. Dan hanya kemudian berpegang pada asas dan tutup dengan varnis yang jelas.
Peringkat terakhir adalah hiasan. Anda boleh membuat tirai yang diperbaiki di atas samovar, dan bukannya taplak meja, gamkan kain renda.
Komposisi sudah siap!
Panel di dapur

Ia akan menjadi hiasan dapur yang indah dan tetamu akan menyebabkan selera makan dan kelembutan.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh