Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kebaikan dan keburukan membina rumah dari blok cinder
Blok untuk pembinaan bangunan yang dibuat oleh konkrit vibropressing dalam bentuk tertentu dipanggil blok cinder. Bergantung kepada rantau di mana bahan ini dihasilkan, pengisinya mungkin abu, sanga, sisa bata, tanah liat yang berkembang, habuk habuk dan sisa industri. Seperti semua bahan, blok cinder mempunyai kualiti positif dan negatif.
pembinaan rumah dari blok cinder

pembinaan rumah dari blok cinder

Termasuk termasuk:
1. Bahan ini lebih murah daripada batu bata dan kayu, tidak sukar untuk membuat diri anda.
pembinaan rumah dari blok cinder

2. Ini menjadikan pembinaan sebuah rumah dari bahan yang kos efektif.
3. Untuk dinding blok cinder tidak memerlukan asas besar-besaran.
4. Strukturnya tidak berbeza daripada bangunan yang diperbuat daripada bahan bangunan lain.
pembinaan rumah dari blok cinder

5. Tiada keperluan khusus untuk penyimpanan dan pengangkutan.
pembinaan rumah dari blok cinder

The minuses termasuk:
1. Takut air. Anda perlu bekerja dengannya dalam cuaca kering pada suhu udara sekurang-kurangnya 15 ° C.
2. Untuk memastikan bunyi bising dan penebat haba, berhati-hati memilih bahan-bahan dari mana blok-blok cinder dibuat.
3. Dinding blok cinder sentiasa sejuk ke sentuhan.
Fakta bahawa blok cinder boleh dibuat baik perindustrian dan artisanal, ini membawa kepada murahnya pembinaan. Perbezaan pengisi untuk pembuatan blok bangunan menjadikan kualiti blok yang dihasilkan di kawasan berbeza berbeza sekali. Di tempat-tempat pengeluaran bahan bangunan ini dengan industri yang maju, di mana sisa industri boleh digunakan, penurunan yang signifikan dalam keramahan alam sekitar blok cinder mungkin. Sesetengah pakar mengesyorkan menyemak blok cinder untuk radioaktif.
Apabila membina dinding dari blok cinder, anda mesti mematuhi teknologi tertentu, dengan ketat, pelanggaran kekuatan struktur mungkin. Apabila meletakkan dinding, perlu mengambil kira bahawa ketebalan sendi harus tidak lebih daripada 1.5 cm, jika tidak haba dan penebat bunyi akan dikurangkan. Apabila meletakkan dinding di setiap 4 baris, anda perlu melakukan tetulang. Ini akan mengukuhkan keseluruhan struktur.
Selepas dinding dibarisi, mereka mula memasang bumbung, kerana dinding yang tidak dilekatkan dari blok cinder tidak boleh ditinggalkan tanpa perlindungan untuk waktu yang lama. Di bawah pengaruh fenomena atmosfera, mereka boleh kehilangan kualiti mereka. Semasa pembinaan bumbung, perlu memastikan saliran yang baik, kerana kelembapan di dinding boleh menyebabkan akibat yang serius.
Dinding yang terbuat dari blok cinder tidak dilekatkan kerana lekatan yang lemah antara plaster dan batu bangunan. Untuk hiasan dinding gunakan penyelesaian khas dengan peningkatan kekuatan.
Rumah dari blok cinder perlu diasingkan dengan hiasan luaran rumah. Bahan penebat terbaik untuk bangunan tersebut adalah buih. Ia tidak mahal, memegang haba dengan baik dan tidak memerlukan penghalang wap. Hiasan luar boleh menjadi brickwork atau berpihak.
Hiasan dalaman dinding sedemikian juga berbeza daripada pilihan biasa. Ubin boleh diletakkan terus di blok. Kertas dinding juga boleh terpaku secara langsung ke dinding, dengan syarat permukaannya agak sama.
Kembali
Komen (1)
  1. Felicity
    #1 Felicity Tetamu 8 Ogos 2017 18:02
    0
    Saya suka blok buih lebih, mereka cuba untuk membina rumah perubahan dari blok cinder - tidak ada apa-apa, semuanya pergi secara rambang, tetapi kualiti itu sendiri tidak begitu panas di sana. Dan sebagainya, untuk bilik utiliti dan keperluan rumah tangga, blok penghalang juga akan pergi.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh