DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kebaikan dan keburukan membina asas bata merah
Ruang bawah tanah adalah asas rumah antara asas dan dinding utama rumah. Pendirian dinding galas beban diagihkan di sepanjang pangkalan, jadi sangat penting apabila memilih bahan bangunan untuk ruangan bawah tanah untuk mengambil kira semua faktor yang akan menjadikan pilihan yang optimum bahan dari mana ia akan dibina.
pembinaan bata bawah tanah

Bahan yang paling boleh dipercayai dan biasa untuk pembinaan ruang bawah tanah adalah bata merah.
pembinaan bata bawah tanah

Sisi positif dari bata merah:
1. Kurang terdedah kepada retak dari bata putih dan konkrit;
2. Tahan kelembapan;
3. Tahan terhadap keterlaluan suhu;
4. Mempunyai berat badan yang kecil;
5. kalis bunyi yang baik;
6. Kemungkinan kitar semula;
7. Ia dibahagikan kepada beberapa jenis dan kelas;
8. Produk mesra alam (diperbuat daripada tanah liat dipecat);
9. Bata merah adalah bahan bangunan yang hangat. Dalam keadaan iklim, di mana pembahagian yang jelas ke dalam musim adalah ciri, dan perbezaan suhu yang tajam dan besar juga ciri, bangunan asas bata merah akan dibenarkan.
Apabila membeli batu bata merah, anda perlu tahu bahawa semakin besar angka dengan huruf M pada penanda, semakin kuat bata, untuk pembinaan rumah tinggi dengan beberapa lantai, lebih baik memilih bata dengan tanda dari M 100. Ia juga bernilai memberi perhatian kepada rintangan fros - lebih banyak kitaran, jadi lebih baik.
pembinaan bata bawah tanah

Apabila mendirikan tiang menggunakan bata merah, ketebalan dinding sekurang-kurangnya 520 mm harus dibuat. Di samping itu, asas mesti disediakan dengan kalis air yang baik supaya acuan tidak terbentuk di dindingnya dari masa ke masa dan mereka tahan dengan beku yang teruk. Pemanasan terbaik dilakukan dengan busa polistirena yang tersemperit.
pembinaan bata bawah tanah

Sekiranya semuanya dilakukan dengan ketat mengikut keputusan reka bentuk, tidak akan ada masalah dengan pangkalan selama bertahun-tahun.
pembinaan bata bawah tanah

Kekurangan membina pangkalan bata merah:
Kekurangan utama bata merah hari ini adalah kualitinya. Penjual mungkin juga mempunyai sijil untuk batu bata, tetapi sebagai tambahan untuk menghasilkannya di tempat lain tanpa sijil. Oleh itu, ia menjadi sukar untuk memilih bata merah yang baik yang memenuhi semua keperluan yang diperlukan.
Kelemahan kedua adalah kos bata seperti itu. Dianggarkan lebih mahal daripada silikat kerana fakta bahawa pembuatan memerlukan lebih banyak masa dan kos.
Angka ketiga ialah jika anda perlu membeli bata merah untuk pembinaan, warna mungkin berbeza dan bahagian asas yang kelihatan akan berada dalam warna warna yang berlainan warna merah.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh