Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Menghias rumah dengan batu bata yang menghadap
Menghias rumah dengan batu bata yang mahal mahal, tetapi memandangkan kualiti, ketahanan dan estetika batu bata yang dihadapi, bahan ini praktikal melebihi persaingan.
Pertama, anda perlu membuat pengiraan, dan menentukan berapa kuadrat bata yang anda perlukan untuk membeli. Apabila membuat pengiraan, perlu mengambil kira saiz sendi antara batu bata, serta pemangkasan dan perkahwinan semasa kerja.
Ia perlu untuk memulakan meletakkan bata dengan asas. Dalam sesetengah kes, anda mungkin perlu mengukur asas dengan paras air penyelesaian kuah. Selepas asas untuk batu telah menjadi lancar, anda boleh meneruskan ke pelapisan. Dalam contoh yang diberikan dalam ilustrasi, tiga dinding rumah telah dirombak. Oleh itu, dalam hal ini, peletakan harus bermula dari sisi yang bersambung. Berdasarkan tahap sebelah menyambung, kedua yang lain diletakkan.
Dalam kes ini, mortar biasa dengan satu bahagian simen dan tiga bahagian pasir digunakan. Bricklaying akan dilakukan di bawah sambungan. Oleh itu, perlu menggunakan manik kaca dengan lebar 7-10 mm. Manik diletakkan di sudut katil dan sudu untuk memohon penyelesaian mengikut tahapnya. Untuk menerapkan penyelesaian antara benih bata, anda boleh menggunakan manik kaca kecil, dan gunakan penyelesaian dengan spatula mengikut tahapnya.
Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Di samping itu, adalah perlu untuk memantau tahap menegak dan mendatar batu bata, dan jika perlu, menggunakan malet getah, menoreh ke peringkat bata. Untuk mengekalkan tahap mendatar anda perlu menggunakan garis memancing. Untuk melakukan ini, anda mesti terlebih dahulu memasang batu bata yang melampau, dan tarik garis memancing dari mereka. Adalah penting bahawa batu bata yang melampau adalah betul-betul di peringkat dari semua pihak, kerana kesemua baris keseluruhan akan bergantung kepada mereka. Kemiringan tegak boleh diperiksa dengan tahap yang kecil.
Adalah sangat penting untuk memerhatikan parallelism sendi menegak supaya mereka berada pada tahap yang sama. Adalah penting untuk memantau ini pada setiap baris, dan kira-kira setiap 5 bata, periksa tahap menegak dengan baris sebelumnya pada tahap pembinaan.
Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Setiap baris 3 hingga 4, perlu menghubungkan batu dengan dinding utama rumah menggunakan sauh atau kelengkapan konvensional. Untuk ini, lubang digerudi dengan pukulan pada jarak 1 - 1.5 m. Penguatan ditumbuk ke dalam lubang ini, atau sauh dipintal. Di samping itu, adalah wajar untuk meletakkan wayar nipis sepanjang panjang sekurang-kurangnya beberapa baris batu. Ia lebih baik untuk mengukuhkan sudut-sudut batu dengan menyambungkan dinding dengan wayar pada setiap baris 3-4.
Hiasan rumah bata

Di beberapa tempat, anda perlu memotong batu bata. Sebagai contoh, untuk melangkau perlawanan penghawa dingin, untuk wayar keluar, pada pendekatan ke tingkap atau pintu. Pemangkasan dilakukan dengan menggunakan pengisar. Pemotong jubin juga boleh digunakan untuk mengurangkan batu bata yang kecil.
Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Untuk melaksanakan peletakan di atas tingkap, sudut sepadan dengan saiz bata digunakan. Panjang sudut harus 50 cm lebih panjang daripada panjang pembukaan tingkap untuk menonjol 25 cm dari setiap tepi. Sebelum meletakkan sudut, lapisan kecil larutan cecair boleh digunakan pada batu. Sebelum anda meletakkan beberapa batu bata di sudut, ia juga perlu mencubit dengan lapisan kecil larutan cecair. Sudutnya hanya meletakkan peletakan tanpa pengikat.
Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Keesokan harinya, apabila penyelesaiannya semakin kuat, ia perlu menggunakan sendi atau logam kaca kecil untuk mengurai jahitan dari penyelewengan kecil. Ini boleh dilakukan dengan segera, tetapi lebih baik menggunakan berus. Di samping itu, dengan menggunakan berus basah, anda mesti segera mengeluarkan mortar dari bata.Jika anda tidak melakukannya segera apabila penyelesaian itu segar, maka ia akan menjadi lebih sukar.
Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Dalam sesetengah kes, lereng tingkap juga boleh selesai dengan menghadapi bata, jadi mereka tidak perlu sentiasa dicat, dan tempat lembap tidak akan muncul pada mereka.
Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Hiasan rumah bata

Untuk memberikan penampilan yang lebih cantik kepada batu bata yang dihadapi, varnis khas digunakan. Selepas beberapa ketika, terutamanya selepas musim sejuk, noda garam muncul pada batu bata, jika selepas menamatkan batu itu, bata itu dipernis, ini bukan sahaja melindungi batu bata, tetapi juga memberikan warna yang lebih kontras.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh