DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Pembinaan rumah dari blok gas
Pembinaan rumah dari blok gas

Pada masa ini, pasaran mempunyai banyak bahan binaan pelbagai ketumpatan yang digunakan dalam pembinaan rumah. Pada masa yang sama, semua orang, ketika memilih bahan binaan, berusaha untuk memastikan rumah itu dapat dipercaya dan hangat.
Baru-baru ini, bahan bangunan seperti blok gas telah menjadi popular di kalangan pembeli. Ini adalah salah satu jenis konkrit. Dengan pengeluaran blok gas mematuhi suhu tinggi dan tahap kelembapan tertentu. Selain bahan-bahan utama, serbuk aluminium dimasukkan ke dalam larutan. Komposisi ini diproses dalam autoklaf khas, yang membantu meningkatkan kekuatan bahan.
Pembinaan rumah dari blok gas

Blok konkrit berudara mempunyai beberapa kelebihan yang tidak dapat dinafikan:
1. Kekuatan.
2. Saiz blok. Setiap pengilang mempunyai saiz blok berbeza, dengan penunjuk kekuatan yang berbeza dan kekonduksian haba.
3. Ia dihasilkan di perusahaan pembinaan, terutamanya dalam kelompok besar. Sepenuhnya mematuhi GOST dan mempunyai saiz tertentu.
4. Kemudahan pengangkutan - blok gas tergolong dalam kategori bahan binaan ringan.
5. Kemudahan pemasangan, kerana tepi lancar pada semua sisi blok.
6. Keuntungan. Kosnya lebih rendah daripada batu bata.
7. Ia mempunyai sifat penebat panas dan bunyi yang baik.
8. Ia memberi pinjaman kepada pemprosesan diri. Sekiranya perlu, ia boleh digerudi atau dihiris, dan juga memberikan apa-apa bentuk yang dikehendaki.
Pembinaan rumah dari blok gas

9. Kelajuan pembinaan - disebabkan saiz besar blok itu sendiri.
Pembinaan rumah dari blok gas

Kekurangan blok konkrit berudara:
Daripada kekurangannya, hanya satu yang boleh dibezakan: blok gas tidak tergolong dalam bahan tahan kelembapan. Tetapi kecacatan ini mudah dikeluarkan. Ia cukup untuk membuat hiasan luar rumah. Hiasan luar rumah boleh dilakukan: menghadapi bata, berpihak, dan sebagainya.
Tetapi yang paling penting dalam semua ini ialah untuk membina sebuah rumah, tidak perlu mengundang pakar, anda boleh melakukan segalanya sendiri. Ia akan mengambil sedikit usaha daripada bekerja dengan bahan lain.
Pembinaan rumah dari blok gas

Tetapi pertama sekali, adalah penting untuk mengira bilangan blok konkrit berudara dan bahan bangunan lain yang diperlukan. Saiz blok mesti dipilih bergantung kepada iklim, dan ciri-ciri pemanasan.
Blok konkrit berudara dibentangkan pada asas siap. Untuk menyambung baris pertama dengan yang kedua, mortar simen-pasir digunakan. Dan untuk baris berikutnya gunakan gam khas. Sebelum memohon, permukaannya sedikit dibasahkan dengan air. Glue meletakkan sama rata, terima kasih kepada permukaan licin blok.
Keanehan gam ini ialah ia cepat kering. Oleh itu, tarik dengan pengiraan dan penjajaran blok tidak berbaloi. Baris boleh diselaraskan dalam masa 15 minit selepas pemasangan dengan mengetuk dengan payung getah.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh