DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »DIY membina rumah dari blok gas
Pembinaan rumah dari blok gas

Blok gas pertama kali muncul pada awal abad yang lalu, tetapi mendapat popularitas hanya pada awal abad ke-21. Ini adalah bahan yang mesra alam, sangat baik untuk membina bangunan kediaman bertingkat rendah.
Mengapa blok gas dinamakan begitu? Faktanya adalah bahawa mereka dipenuhi dengan sebilangan besar gelembung udara. Blok ini mempunyai penebat bunyi yang sangat baik dan penebat haba. Ini adalah kualiti positif utama mereka, tetapi itu bukan semuanya. Satu lagi kelebihan penting blok gas adalah berat badannya yang rendah, dan ini pula membolehkan anda menjimatkan pembinaan asas. Dan terima kasih kepada struktur seragam blok, mereka boleh dipotong seperti yang anda perlukan dan mereka tidak akan kehilangan kualiti mereka.
Pembinaan rumah dari blok gas

Kelebihan dan Kekurangan:
Kelebihan:
Ciri-ciri ekologi.
Pembinaan rumah dari blok gas

Blok konkrit berudara - bahan mesra alam dan sihat. Komponen yang digunakan dalam pengeluarannya ialah Beton, serbuk aluminium, kapur, air dan beberapa aditif lain. Aluminium bertindak balas dengan kapur dan sejumlah besar hidrogen dibentuk, yang mengisi liang-liang, dan ini adalah rahsia utama semua kelebihan konkrit berudara. Oleh itu, walaupun dalam musim panas yang paling panas, anda tidak akan mempunyai sebarang bahan berbahaya di rumah anda.
Ketahanan
Pembinaan rumah dari blok gas

Terdapat beberapa jenis konkrit berudara, dengan ketumpatan 300 kg / m3 hingga 1200 kg / m3, semakin berat bloknya, semakin tahan lama, tetapi mereka lebih panas. Oleh itu, lebih ringan, lebih panas dan lebih senyap akan berada di rumah anda. Sekiranya anda sedang membina sebuah rumah dengan dua tingkat atau lebih, maka anda memerlukan konkrit berudara yang lebih tahan lama, tetapi untuk rumah satu tingkat, konkrit berudara yang ringan dengan ketumpatan 300kg / m3 adalah ideal.
Penebat haba dan bunyi
Pembinaan rumah dari blok gas

Oleh kerana keliangan, blok konkrit berudara dengan sempurna mengekalkan haba di dalam rumah dan mengasingkan anda dari bunyi yang tidak perlu, serta liang-liang yang membolehkan rumah itu "bernafas", jadi ia akan selesa seperti rumah seperti di rumah kayu.
Faedah seni bina
Pembinaan rumah dari blok gas

Blok konkrit berudara tidak runtuh semasa memotong, jadi anda boleh membina sebarang penyelesaian seni bina dari mereka dan membina seperti yang anda inginkan.
Keselamatan kebakaran
Pembinaan rumah dari blok gas

Dengan ciri-ciri lain yang setanding dengan kayu, blok gas mempunyai kelebihan yang besar di atasnya, ia adalah keselamatan kebakaran. Selain itu, pada suhu tinggi, blok konkrit berudara menjadi lebih kuat.
Pembinaan rumah dari blok gas

Cons:
Ketidakstabilan untuk kelembapan.
Satu-satunya kelemahan penting dari bahan ini adalah ketidakstabilannya untuk kelembapan. Oleh itu, beberapa usaha diperlukan untuk mencegah pembasmian blok gas.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh