DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Foto kolaj gambar kanak-kanak
Foto-foto kanak-kanak selama ini menjadi harta yang paling berharga di dalam rumah, terutama untuk ibu bapa yang penyayang. Kanak-kanak membesar dengan cepat dan kadang-kadang begitu sukar untuk mengingati zaman kanak-kanak mereka. Hanya foto yang boleh membantu menghidupkan semula semua detik-detik masa lalu dan perasaan yang paling terang.
Untuk membuat "sudut kenangan" di rumah anda adalah mungkin untuk semua orang. Ini adalah kedua-dua menyenangkan dan sangat berkesan, kerana tidak ada hiasan yang lebih baik untuk dinding asli daripada kisah kehidupan sendiri.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Bingkai foto ini dibahagikan kepada dua zon warna, yang dalam kehidupan sebenar berkaitan dengan dua kanak-kanak yang berbeza (atau sebaliknya, jantina) - lelaki dan perempuan. Bagi anak yang diperuntukkan "zon biru", untuk anak perempuan - "merah jambu". Oleh itu, pemilihan bahan-bahan di sini adalah sesuai: kain regangan merah jambu + biru dan renda putih untuk kontur bingkai. Sebagai asas, lebih baik menggunakan sekeping linoleum. Ia adalah bahan yang sangat fleksibel dan lentur, tetapi pada masa yang sama ia sangat elastik dan tahan lama.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Dari linoleum kita membuat 4 kotak kecil (12X12 cm), menandakannya dengan penanda atau pena-pena tip pada permukaan hadapan bahan.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Kemudian kita memotong setiap persegi kecil, kita mengetatkannya dengan kain, menjahitnya di sepanjang kontur dengan jarum biasa dengan benang yang kuat.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Linoleum ditikam dengan agak mudah, dan kain elastik meletakkan sama rata dan tidak berkumpul di sudut. Secara keseluruhan, anda perlu membuat 2 pink dan 2 kotak biru.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Anda boleh menyambungkan bingkai kedua-dua siri dan secara selari, melintang, berbentuk T. Dan untuk melaksanakan peranan sebagai pangkalan, renda biasa untuk kasut boleh juga.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Sekarang bingkai yang dijahit perlu dihiasi dengan mengasah. Adalah lebih baik untuk melekatkannya dengan mana-mana gam kalis air polimer.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Bingkai bulat akan kelihatan sangat menarik dalam bingkai persegi. Pertama, bulatan tidak akan menutupi keseluruhan latar belakang berwarna, dan kedua, ia akan mewujudkan bentuk kontras tertentu (lingkaran-persegi).
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Oleh itu, kita melingkari sebarang corak bulat di bahagian belakang gambar yang dipilih, selepas itu kita memotong setiap imej individu.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Foto kolaj gambar kanak-kanak

Ia tetap untuk mengedarkan gambar-gambar di tempat dan melekatkannya dengan berhati-hati.
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Dan menggantung komposisi di dinding, hanya pasang gelung di bahagian belakang.
Dan sekarang hiasan foto kami sudah siap sepenuhnya!
Foto kolaj gambar kanak-kanak

Semua kenangan yang menyenangkan dalam kalangan keluarga yang hangat!
Kembali
Komen (1)
  1. Mira
    #1 Mira Tetamu 10 Ogos 2017 13:06
    0
    Dia membuat komposisi yang sangat indah dari gambar kami dengan kakaknya dan anak-anaknya. Dia sangat berpindah dan dia gembira menggantung kolaj foto di ruang tamu, dengan iri hati semua orang, ketika dia meletakkannya))))) Terima kasih kepada pengarang!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh