Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » "Gambar elemen rajutan" Kehidupan bawah air "
Komposisi terukir terang pada tema marin. Gambar ini akan memberi tuduhan positif, suasana yang cerah dan mengisi kehidupan setiap kita dengan suasana musim panas. Sekarang kenangan laut dan pantai akan mula muncul bukan hanya dalam ingatan anda, tetapi juga di dalam bilik anda.
Corak rajutan

Untuk mencipta sekeping fauna dan flora marin bukan tugas yang sukar, kerana anda boleh mempelajari asas-asas crocheting hanya dalam beberapa jam. Dan ia akan mengambil sedikit bahan untuk gambar sedemikian:
• 6-7 bola berwarna-warni kecil benang halus (kehadiran benang hijau adalah prasyarat, selebihnya benang boleh dipilih sewenang-wenangnya);
• cangkuk mengait nipis (1.4-1.6 mm);
• sebarang bingkai kayu 15X21 cm (anda boleh mengambil bingkai dari gambar yang tidak diperlukan);
• kain elastik hijau, biru atau biru (regangan yang lebih baik);
• sekeping kadbod tebal;
• plasticine;
• menjahit jarum dengan mata yang besar.

Corak rajutan

Corak rajutan

Kami merajut semua kehidupan marin dari benang. Kami menggunakan kain sekali untuk membuat kontras latar belakang, jika tidak, kami sentiasa bekerja dengan pakaian.
Pertama kita ikan bersatu. Kami mengumpul 2-3 gelung udara (v. P), menggabungkan rantai ke dalam cincin dan bersatu sehingga 5 baris pekeliling dengan mengait tunggal (st. / B. N).
Corak rajutan

Corak rajutan

Ikan emas mempunyai ekor yang halus, jadi sebahagian bulatan mesti dipanjangkan dalam baris lurus (cukup untuk menggulungkan dua / b. 2-3 gelung) dan mengikat 3 rantai 14 dalam setiap bahagian. n.
Corak rajutan

Corak rajutan

Kami sudah bersatu sirip dengan merenda ganda, secara beransur-ansur menambah bilangan mereka (4 tiang dengan kenaikan seragam: satu tiang dengan 1 crochet, kemudian dengan 2, 3, dan lain-lain).
Corak rajutan

Untuk ikan lain (skalar), sirip tersebut telah dibuat di kedua-dua belah pihak (bertentangan antara satu sama lain).
Corak rajutan

Kemudian kita membentuk mata ikan dengan jarum dengan benang hitam atau putih.
Corak rajutan

Corak rajutan

Kami membuat alga dan batu karang dari rantai yang kami merajut semua seni yang sama. / B. n, di mana hanya petua tumbuh-tumbuhan marin hijau berkembang kerana penambahan benang tambahan dalam 5-6 tiang dari atas.
Corak rajutan

Corak rajutan

Corak rajutan

Starfish, pada dasarnya, juga boleh direkur, tetapi untuk reka bentuk yang lebih menarik, lebih baik untuk menjadikannya struktur yang berbeza - sedikit lebih tebal, timbul atau dari benang yang lebih padat. Anda juga boleh meletakkan beberapa objek semulajadi - kerang kayu, tangkapan, perahu laut kering dan kehidupan laut yang lain.
Plasticine digunakan dalam komposisi ini, yang menjadi asas untuk mencipta bintang.
Corak rajutan

Kami hanya membalut bintang ini dengan benang dan dihiasi dengan manik-manik.
Corak rajutan

Corak rajutan

Jika semua butiran dengan mudah boleh dijahit kepada kain, maka bintang itu akan terpaku pada gam polimer (sebaiknya kalis air dan tebal).
Corak rajutan

Corak rajutan

Semua elemen rajutan pola ini harus terletak di tengah, dijahit ke kain dengan benang yang sama yang masing-masing dirajut.
Corak rajutan

Corak rajutan

Corak rajutan

Pada akhirnya, kita dengan teliti menarik imej selesai ke kadbod dan menjahit semua sisi kain dari sisi yang salah satu sama lain.
Corak rajutan

Corak rajutan

Ia tetap meletakkan gambaran yang terang ke dalam bingkai dan menikmati karya seni "dirajut" ini pada malam musim sejuk.
Corak rajutan
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh