DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Strawberry Souffle
Dengan kemunculan musim panas dan penampilan buah beri yang lazat, anda boleh memasak pelbagai hidangan dan pencuci mulut dari mereka.
Saya cadangkan membuat souffle dari strawberi. Ternyata sangat lembut dan lapang dan hanya cair di dalam mulut, dan terima kasih kepada buah segar, pencuci mulut sangat harum.
Teknologi memasak Souffle didasarkan pada sebatan buah-buahan dengan gula dan gelatin, jadi tanpa pengadun dalam resipi ini tidak akan berfungsi.
Untuk menyediakan souffle yang anda perlukan:
- Strawberi segar 100 g;
- gula pasir 75 g;
- gelatin 8 g;
- air untuk merendam gelatin;
- jus lemon.
Strawberry Souffle

1. Bilas strawberi dan bersihkan batang. Kami memindahkannya ke mangkuk pengisar dan mengisar ke dalam smoothie.
Strawberry Souffle

Strawberry Souffle

2. Tuangkan gelatin dengan air dan biarkan ia membengkak.
Strawberry Souffle

3. Campurkan serbuk strawberi dengan gula tepung dan kacau sehingga licin, untuk menambah rasa manis, tambah sedikit jus lemon. Tuangkan jisim strawberi ke dalam bekas logam dan letakkan api perlahan, panaskan segala-galanya sehingga zarah-zarah gula sepenuhnya dibubarkan.
Strawberry Souffle

Strawberry Souffle

3. Kami memanaskan gelatin dengan konsistensi cair dan campurkan dengan pure strawberry. Jisim Strawberry sebelum penyejukan perlu disejukkan sepenuhnya.
Strawberry Souffle

Strawberry Souffle

4. Sekarang kita akan mengalahkan jisim dengan pengadun pada kelajuan tinggi. Jisim Soufflé boleh dipertimbangkan selesai apabila ia meningkat beberapa kali dalam jumlah dan mengubah warna menjadi lebih ringan.
Strawberry Souffle

Strawberry Souffle

5. Saya menggunakan acuan silikon untuk membentuk souffle. Tuang campuran strawberi ke dalamnya, licin dengan sudu dan letakkan di dalam peti sejuk sehingga ia benar-benar mengeras.
Strawberry Souffle

6. Potong souffle siap menggunakan pisau ke dalam kubus dan keluarkannya dari acuan. Kami beralih dalam pinggan dengan gula tepung dan roll di semua sisi. Souffle bersedia untuk berkhidmat.
Strawberry Souffle

Strawberry Souffle

Strawberry Souffle

Anak-anak kecil yang kecil akan pasti merayu kepada kiub-kiub udara ini, terutamanya kerana mereka hanya mengandungi produk semulajadi berbanding dengan pencuci mulut kedai.
Seperti yang anda lihat, tidak ada yang rumit dalam penyediaan soufflé; anda boleh pada bila-bila masa menyediakan hidangan pencuci mulut yang lembut dan lapang untuk tetamu dan keluarga.
Kembali
Komen (1)
  1. Irinaalexa
    #1 Irinaalexa Tetamu 27 Ogos 2017 2:32 p.m.
    0
    Cuba menggantikan pasir dengan pengganti gula (contohnya, ambil semula jadi - fitparad) dan anda secara umumnya akan merawat diet. Saya suka resipi sedemikian, saya membawanya sendiri.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh