Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Bagaimana untuk merancang katil bunga dan kumpulan bunga dengan indah di sebuah rumah persendirian atau di negara ini? Anda boleh menutup perimeter dengan batu besar atau membeli pagar plastik, tersedia secara komersil dalam pelbagai jenis. Terdapat satu lagi pilihan menarik - pagar kayu rotan. Ia boleh dengan mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri, terutamanya jika ada tumbuh-tumbuhan berkayu dekat rumah.
Kursus tindakan. Pertama anda perlu menyediakan bahan yang diperlukan. Ini akan menjadi lajur dan cawangan. Mana-mana spesies pokok sesuai untuk lajur, keperluan utama ialah ketiadaan knot dan selekoh. Anda boleh memilih hazel, maple, Linden, abu. Ketinggian tiang dalam contoh kami adalah 60-70 cm, dan ketebalannya 3-4 cm. Bagi penanam bunga yang anda perlukan pagar rendah, anda boleh membuat pagar yang sangat rendah - tinggi 20-30 cm. Apabila memilih ketinggian lajur, perlu mengambil kira penembusan ke tanah kira-kira 10 cm.
Lajur yang dipanen hendaklah diasah pada kedua-dua belah pihak, jadi lebih mudah dipasang.
Wattle DIY

Sokongan untuk pagar mesti dipalu. Malah ahli keluarga termuda boleh mengendalikan perkara ini.
Wattle DIY

Jarak antara tiang adalah 30-50 cm.
Peringkat seterusnya ialah penuaian cawangan. Bahan fleksibel diperlukan untuk wattle, lebih baik memilih willow, linden, tetapi hazel juga sesuai. Semakin lama cawangan, semakin baik. Dalam contoh kami, pucuk 1-1.5 cm tebal dan kira-kira 3 m panjang digunakan.
Wattle DIY

Wattle DIY

Apabila segala-galanya siap, pasak tersumbat dan diselaraskan dengan tinggi, tenunan pagar bermula, sebenarnya. Untuk melakukan ini, cawangan dibentangkan secara mendatar di antara lajur, secara berurutan di sekitar mereka. Hujung cawangan-cawangan paling baik ditinggalkan di dalam pagar.
Wattle DIY

Pilihan tuan tetap menjadi ketumpatan pagar, ketinggiannya dan juga warna.
Wattle siap kelihatan asli dan semula jadi. Di samping itu, ia mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang, tidak memudar di bawah matahari dan tidak merosot dari pemendakan.
Wattle DIY
Kembali
Komen (1)
  1. miv
    #1 miv Tetamu 7 Ogos 2017 11:07
    0
    Wattle di taman kelihatan asli. Mungkin saya salah, tetapi saya menyedari bahawa pembuatannya terlalu memakan masa.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh