DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Bezel Ryzhik

Untuk melengkapkan hiasan ini, anda perlu:
- perkakas elektrik untuk membakar kain.
- kain sintetik warna merah dan tudung keemasan.
- templat untuk kelopak dan daun dari tin.
- sekeping kaca kecil.
- kain hijau kecil dalam dua warna.
- wayar.
- Basuh busa kecil dalam bentuk telur.
- Gam momen.
- sebarang hiasan kecil untuk tengah bunga.
- bezel untuk rambut.
- Reben nipis untuk rim.
- jalur kain padat untuk asas.
- gunting.
- penguasa besi.
Kini kami akan menyediakan alat utama untuk kerja. Ambil mesin guilloche dengan jarum untuk kain dan kaca.
Bezel Ryzhik

Untuk warna-warna, kain bukan halus, kain halia dan warna tudung emas nipis telah dipilih. Dari mana-mana timah boleh memotong template untuk kelopak. Asas itu akan menjadi persegi dengan sisi 6 cm. Di satu pihak, potong angka serupa dengan api dengan 3 bahasa, dan sebaliknya kita membuat penyempitan kecil dari bawah. Kemudian kami meletakkan kedua-dua kain bersama-sama dan dengan jarum panas kami melengkapkan 19 kosong mengikut template.
Bezel Ryzhik

Dan untuk daun, templatnya adalah 5 cm tinggi dan lebar 3 cm, dalam bentuk bot dengan ujung tumpul di satu sisi. Daun juga akan menjadi kain double, dan 5 keping perlu dipotong.
Bezel Ryzhik

Dari kain yang sama, potong dengan jarum dua segi empat tepat, tidak lebih dari 5 cm dan lebar yang berbeza. Kami memotong pinggiran mereka dengan memohon penguasa.
Bezel Ryzhik

Dan kemudian kosong hijau perlu diberi bentuk baru. Anda perlu meletakkan dua kepingan dengan satu pinggir bersama dan dengan jari anda hanya tatal tepi potong sedikit. Pada daun anda boleh membakar corak tidak kompleks. Di satu sisi lembaran, kami membuat penyok di sepanjang tepi, dan pada separuh kedua kami memotong beberapa lubang dalam bentuk titisan dan titik. Dan pada akhirnya, lipat daun dengan separuh, membuat lipatan.
Bezel Ryzhik

Dan sekarang kita beralih kepada kelopak bunga, yang perlu diberi kelantangan tambahan. Ia perlu membuat lipatan yang akan datang berdasarkan bahan kerja dan menyolder mereka dengan jarum bersama-sama. Semua kelopak diperlakukan sama.
Bezel Ryzhik

Di samping itu, dari fabrik untuk kelopak, kami memotong dua jalur berukuran 5 x 2 cm Dan kami membahagikannya secara menyerong. Dan pada tepi segitiga yang dihasilkan kita membuat takik kecil.
Bezel Ryzhik

Kerana apabila berpusing, bentuk yang menarik diperolehi.
Bezel Ryzhik

Dan anda juga perlu sepal dalam bentuk bintang yang tidak teratur dengan 6 sudut.
Bezel Ryzhik

Potong 2 bulatan dengan diameter 3 cm, yang akan menjadi asas bagi bunga. Sekarang mari mulakan perhimpunan. Untuk satu bunga, ambil 8 kelopak dan bulatan. Kami akan mengikat ke pangkalan dengan jarum. Baris pertama akan terdiri daripada 4 ruang kosong di pinggir luar bulatan.
Bezel Ryzhik

Baki kelopak 4 yang lain dipateri dalam pola corak papan, lebih dekat ke tengah bulatan. Pusat ini kekal bebas.
Bezel Ryzhik

Kedua-dua bunga itu dilakukan dengan sama.
Bezel Ryzhik

Kini ia tetap memilih perhiasan untuk bunga tengah. Ambil 2 manik besar, stamen, bola atau kon. Semuanya boleh dipilih mengikut kehendak anda.
Bezel Ryzhik

Dan gam di tengah, kedudukan yang baik pada bunga.
Bezel Ryzhik

Tetapi kita masih memerlukan tunas dan untuk ini kita mengambil dawai 10 cm panjang. Kami mengambil asas busa dalam bentuk telur puyuh, walaupun ia boleh digantikan dengan foil kosong, dan kami melekatkannya dengan baik pada wayar.
Bezel Ryzhik

Dari baki 3 baki yang kami kumpulkan, putik bunga padat. Blok pertama sepenuhnya meliputi pangkalan, dan selebihnya boleh dilincirkan dengan gam pada setengah kelopak. Tepi atas akan percuma.
Bezel Ryzhik

Kemudian anda perlu melampirkan 4 kosong tajam dari bahagian bawah dalam bulatan dan gamkan sepal di atas segala-galanya.
Bezel Ryzhik

Ia tetap hanya untuk melekat pita nipis di atas dawai, putik sudah siap.
Bezel Ryzhik

Sekarang kita beralih kepada pemprosesan rim, yang akan menjadi asas bagi keseluruhan komposisi. Rim itu sendiri dilekatkan dengan pita-pita dua warna ke nada komposisi keseluruhan, tetapi ia boleh dilakukan dengan satu pita.Kemudian, dari jalur kain padat, potong 2 segi empat tepat berukuran 8 x 2.5 cm.
Bezel Ryzhik

Kami mengelilingi tepi, dan melipat satu bahagian separuh sepanjang panjang dan membuat potongan pada bengkok. 2 takik, dengan jarak 1 cm, lebih dekat dengan tepi. Kemudian kita melewati tepi melalui lubang ini. Seterusnya, bahagian kedua terpaku pada yang pertama. Adalah perlu untuk mengambil kira bahawa bahan kerja ini terletak sekurang-kurangnya 10 cm dari pinggir rim.
Bezel Ryzhik

Kini anda perlu mula menyusun keseluruhan komposisi. Mari kita mulakan dengan tunas. 4 cm dari bahagian atas pangkal pada rim dan kencangkan putik itu sendiri dengan gam. Dan kami melampirkan wayar ke rim dengan pita nipis. Selebihnya wayar terpaku ke pangkalan.
Bezel Ryzhik

Seterusnya kita mempunyai daun hijau, 4 akan berada di pangkalan, dan satu di depan tunas. Kemudian kami melekat pinggir lebar ke kawat di depan kuncup, dan sekeping kecil akan berada di sisi lain di antara daun.
Bezel Ryzhik

Ia tetap hanya untuk mengatur dua bunga besar. Mereka perlu dibaiki dengan baik di tepi pangkal ke tepi.
Bezel Ryzhik

Sekarang anda perlu menyemak sisi yang salah dan teliti semuanya dengan teliti.
Bezel Ryzhik

Bezel sudah siap.
Bezel Ryzhik

Semoga berjaya kepada semua orang!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh