DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Ayam pedas dan itik
Ayam pedang dan itik

Kanak-kanak, terutamanya kanak-kanak prasekolah, suka bermain dengan mainan kecil. Mereka boleh dibawa dalam ransel, ditempatkan di rumah, diletakkan di bawah bantal atau poket. Mainan sedemikian kecil boleh dikait secara bebas. Komuniti burung yang indah untuk halaman ayam - ayam dan itik berenda.
Ayam pedang dan itik

Jalan merajut ayam cincang dan itik adalah sama, hanya ada sedikit perbezaan, jadi keterangan model serupa.
Ayam pedang dan itik

Untuk mengait, benang akrilik yang agak tebal warna kuning dan merah dan cangkuk N4 digunakan untuk menyediakan merajut yang paling padat. Kaedah utama mengait adalah mengait.
Ayam
Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Merajut dengan benang kuning bermula dengan bulatan: 3 vp, dekat dalam cincin, kemudian di cincin 6 st.b. nakida, kemudian di setiap gelung baris bawah kami merajut 2 sudu besar. Pada baris ke-3, ke-4, ke-5, kita menambah 1 sudu besar. Dengan crochet dalam setiap gelung kedua baris bawah. Kemudian kami berhenti menambahkan gelung dan merangkul baris 6, 7, 8, 9, 9, mendapatkan bentuk silinder.
Kemudian kami mengurangkan gelung melalui satu dalam 10, 11 baris, mendapatkan leher ayam. Kemudian kita ulangi penambahan gelung ke setiap gelung kedua baris bawah pada baris ke-12, ke-13 dan ke-14. Kami mengisi angka tersebut dengan pengisi cahaya dan volumetrik, sebagai contoh, pemanis sintetik. Kemudian tutup gelung, merajuk dua gelung baris bawah bersama-sama. Kami menambah mainan dengan sebahagian pengisi. Gelung 4 terakhir ditutup dengan satu gelung, membentuk mahkota.
Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Untuk ekor, kami mengumpul 4 gelung di bahagian bawah bentuk, yang kami bersatu dalam 3 baris dengan dua crochets. Kemudian kita sambungkan gelung terakhir 3 baris dengan yang pertama, membentuk sudut.
Itik.
Ayam pedang dan itik

Kita mula merajut bukan dengan bulatan, tetapi dengan bujur. Untuk melakukan ini, kita mendapat 5 vp dan bersatu dalam bulatan, seperti yang diterangkan untuk model ayam. Dalam baris ke-10, kita mula mengurangkan gelung: kita merangkul separuh baris, kemudian kita berpaling mengait, kita melakukan arah bertentangan dengan mengait ganda, mengurangkan satu gelung di tengah. Sekali lagi kami menghidupkan mengait, kami merajut separuh baris yang sama, mengurangkan 2 gelung di tengah. Seterusnya, kami terus merajut dalam lingkaran 2 baris st. Dengan mengait, membentuk leher itik. Kemudian merata menambah 4 gelung pada baris ke-13, 4 gelung pada baris ke-14. Kemudian kita mengurangkan gelung, seperti yang dijelaskan dalam model terdahulu. Kami melakukan ekor dengan cara yang sama, tetapi kami membuatnya lebih sedikit - 5 gelung.
Sayap Sayap terikat dengan dctal individu: dengan benang kuning kita memanggil rantai 5 vp dan kami merajutnya dalam lingkaran dalam 3 baris, gelung ditambah apabila beralih 3 knot ke dalam gelung luar barisan. Ia perlu mendapatkan 4 sayap.
Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Puncak. Tukar benang menjadi merah dan merangkul payudara. Untuk melakukan ini, kami mengumpulkan 4 vp untuk ayam atau 5 vp untuk secara langsung menerangkan bebek pada bentuk mainan. Untuk ayam, dari baris kedua kami mengurangkan gelung, mendapat paruh yang lebih tipis. Untuk itik, kita merangkul 3 baris tanpa mengurangkan gelung, di baris ke-4 kita mengurangkan 2 gelung dan menutup baris.
Ayam pedang dan itik

Untuk ayam, juga mengikat kerang kecil. Kami mengambil benang VP merah di mahkota model mainan. Kami merangkul baris belakang mengikut skema: * 2 st. Dengan crochet dalam setiap gelung, 3 st. Dengan crochet dalam satu gelung baris bawah *.
Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Ayam pedang dan itik

Paws. Untuk ayam: 3 vp., 6 sudu besar. Tali tunggal dalam bulatan, 5 vp. Untuk jari, dalam arah yang bertentangan 4 sudu besar. Lebih lanjut dalam bulatan 5 sudu besar.
Bagi itik: kami menjalankan segala perkara yang diterangkan di atas, maka kami merajut seluruh bahagian sepanjang kontur st.
Ayam pedang dan itik

Meletakkan mainan bersama. Menjahit sayap dengan benang kuning. Untuk cakar kita menggunakan benang merah. Seterusnya, kami menggunakan manik kecil yang kami jahit atau lem seperti mata.
Ayam pedang dan itik

Berikut adalah pasangan burung yang mesra.
Ayam pedang dan itik
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh