DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » "Lukisan" Roosters "dalam teknik nitcography
Nitkografi adalah teknik jarum yang agak baru. Sekiranya anda membandingkan seperti ini, maka di setiap wanita cendawan ada kraf kain renda, pakaian rajutan, bunga yang diperbuat daripada kertas atau tanah liat polimer, lukisan teknologi quilling atau pelepasan kering dari bulu. Adakah bank babi anda bekerja dengan nitrogen? Tidak. Kemudian masanya telah tiba untuk menguasai teknik jahit yang menarik ini untuk anda.
Apa yang anda perlukan untuk bekerja? Bahan minimum. Kumpulkan jiran-jiran dan kawan-kawan sisa benang untuk mengait warna dan tekstur yang berbeza (semakin lebih baik). Beli sekeping hardboard dan biarkan suami anda memotongnya menjadi segi empat dan dataran - ini akan menjadi asas untuk lukisan. Juga beli tiub dengan gam PVA dan gunting yang tajam. Untuk mudah menempelkan benang ke pangkal, anda masih memerlukan kayu nipis (sudu panjang). Itulah semua bahan dan alat.
Apa kraf bermula? Sudah tentu, dengan idea. Pilih imej yang anda sukai. Sekiranya anda boleh menarik dengan cantik, maka tidak ada masalah. Tetapi bagi mereka yang agak rumit dengan seni visual, ada pembantu - ini adalah Internet. Dalam bahagian "Mewarna" banyak lukisan grafik yang akan sangat membantu dalam teknik nitkografi. Cetak imej yang anda suka pada sekeping kertas, dan kemudian pindahkannya ke pangkalan yang kukuh.
Sebagai contoh, ayam jantan itu.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Anda boleh menarik dua lukisan yang sama burung ini. Idea sedemikian sesuai untuk hadiah ulang tahun untuk pasangan suami isteri di mana suami dan isteri umur yang sama dilahirkan pada tahun Rooster. Kerja ini boleh dipanggil "Saya melihat anda seperti cermin" (jika pasangan hidup dalam harmoni yang sempurna), atau "Siapa yang?" (Jika suami dan isteri bertengkar sedikit dalam hubungan, seperti dua anak ayam di halaman kampung).
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Seterusnya, anda perlu merapikan benang hitam sepanjang corak grafik. Ini adalah perlu untuk jelas menggambarkan kontur imej. Jika anda tidak menyukai sempadan yang jelas, maka tahap kerja ini boleh ditinggalkan.
Benang mengait mudah dipasang di dasar dengan gam PVA. Supaya dia tidak bergerak dan melekat sama rata, anda boleh mengarahkannya dengan sudu kayu tipis atau batang dari pemegangnya.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Ini adalah bagaimana kontur ayam kelihatan jelas.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Kini tiba masanya untuk "warna" imej dengan benang berwarna. Pilih warna benang dan isi dengan elemen individu gambar. Contohnya, kerang roosters harus merah. Secara beransur-ansur gam benang satu berhampiran kedua, memotong ke saiz.
Gam digunakan pada asas dalam jumlah kecil.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Kemudian isi paruh burung dengan benang kuning.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Secara beransur-ansur bergerak ke badan dan bulu roosters. Peralihan warna boleh lancar dan kontras.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Berikut adalah imej yang disisipkan sepenuhnya dengan jalur benang berwarna untuk merajut.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Ia hanya untuk lakaran latar belakang. Jika anda mahu, anda boleh melakukannya dengan pensel, dan latar belakang benang akan kelihatan lebih baik.
Lukisan Roosters dalam teknik nitkografi

Anda boleh memberikan gambar dalam bingkai, tetapi hanya tanpa kaca, supaya tekstur kerja dapat dirasakan.
Sekiranya anda menggunakan benang dengan ketebalan dan tekstur yang berbeza, gambar itu akan menjadi lebih besar dan lebih besar. Apabila menggunakan benang kualiti yang sama, permukaan yang lebih seragam dan lancar keluar.
Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru dan luar biasa, pergi untuk itu dan anda akan berjaya!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh