Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Renda merah muda mencuri
Crochet merah terang mencuri

Bagaimana hendak bersatu mencuri, di mana tidak lebih daripada 100 gram benang dibelanjakan? Bagaimana hendak bersatu mencuri, yang akan menjadi hiasan udara untuk pakaian atau saman, akan menghiasi sekumpulan pakaian walaupun pada hari yang sangat panas, tanpa mencipta bilik stim? Bagaimana untuk bersatu mencuri cukup cepat, menggunakan kemahiran knitter anda, tetapi tanpa menghabiskan terlalu banyak masa di atasnya? Nampaknya soalan-soalan semacam ini sering timbul di kalangan artis kraftangan atau orang-orang yang mencuba, bereksperimen dengan pelbagai pola rajutan. Juga bagi mereka yang perlu cepat membuat hadiah, segera tambah aksesori menghias pakaian malam, habiskan sisa kecil benang yang indah. Model ini adalah khusus untuk anda, ia akan mengejutkan di satu pihak dengan kesederhanaan relatif dan kelajuan pembuatan, sebaliknya ia akan menjadi perkara kecil yang menarik, tidak remeh dan ketara dalam almari pakaian.
Kemuncak dari palatine yang dicadangkan adalah bahawa ia boleh dikatakan tanpa berat badan, sangat bersatu rapi, yang akan digunakan untuk tujuan hiasan. Corak yang dipilih untuk bahagian tengah mencuri dipanggil "rantai-pautan", kerana ia benar-benar menyerupai struktur mesh logam dari pautan rantaian. Coraknya tidak rumit, tetapi berbahaya, ia mesti dilakukan dengan tangan yang yakin, supaya kanvas ternyata menjadi satu keseluruhan, jika tidak ia akan kelihatan jelek, dalam kaus kaki itu mungkin meledingkan, hilang bentuk.
Crochet merah terang mencuri

Kami memberikan dimensi bagi model yang telah lengkap (melaksanakan merajut anda boleh mengubah saiz model anda mengikut corak mengait): panjang mencuri adalah 120 cm; lebar mencuri ialah 45 cm.
Crochet merah terang mencuri

Pada mulanya, kita mendapat 55 vp (bilangan gelung sepatutnya berganda 5), ​​maka 2 vp untuk mengangkat. Kami merajuk barisan ke-2 sepenuhnya dengan mengait ganda. Kemudian kami menjalankan lukisan mengikut skema * 3 st. Dengan crochet dalam setiap gelung baris bawah, 2 vp *. Dalam baris seterusnya, angka itu beralih: * 3 st. baris bawah, 2c.p. lajur mengait double *. Kami menjalankan 50 baris, memerhatikan angka tersebut.
Crochet merah terang mencuri

Crochet merah terang mencuri

Crochet merah terang mencuri

Crochet merah terang mencuri

Kemudian teruskan untuk mewajibkan butiran. Pengikat dilakukan dalam 3 baris dengan mengait ganda. Di setiap gelung sudut untuk giliran kami merajut 3 sudu besar. Dengan crochet.
Crochet merah terang mencuri

Tiga baris berikut dilakukan mengikut skema "sel": * 3 st. Dengan crochet, 3 vp *. Dengan cara yang sama, 2 baris lagi dilaksanakan, mengalihkan sel-sel dalam pola corak papan. Selepas tiga baris sel, kami bersatu di sepanjang kontur dengan satu baris lajur mengait berganda untuk pergi ke angka seterusnya.
Crochet merah terang mencuri

Balut akhir dari palatine harus memberikan kelebihan melihat berombak. Untuk melakukan ini, gunakan pola rajutan berikut: 2 VP untuk mengangkat, mengulangi lagi hubungan rapat * 2 sudu besar dengan satu crochet dalam setiap gelung baris bawah, 5 vp, 2 sudu besar dengan crochet dalam setiap gelung baris bawah *. Kami mendapat gelung kecil di sekitar kontur. Kami bersatu gelung sudut pada 5 vp. dalam setiap. Untuk mengangkat kita sentiasa menggunakan 2 vp
Crochet merah terang mencuri

Potong benang dan simpulkan tali simpul yang tidak kelihatan nipis pada barisan terakhir kanvas.
Crochet merah terang mencuri

Ternyata kerawang yang sangat lembut dan ceroboh yang tidak terlalu berat mencuri saiz yang agak besar, yang mengambil sekitar 80 gram benang! Anda akan gembira memakainya pada sebarang musim.
Crochet merah terang mencuri

Crochet merah terang mencuri

Kesalahan yang paling biasa ketika merajut produk seperti lekat udara tipis.
1. Pemilihan alat salah. Jika anda menggunakan cangkuk nombor yang tidak sesuai, produk akan berubah menjadi goyah, tidak akan memegang bentuknya, dan akan berubah bentuk. Kami menggunakan benang tipis 430 m setiap 100 g. Ini bermakna nombor cangkuk yang dibenarkan adalah N4. Dengan cangkuk ini, mengait adalah sejuk, tetapi tidak terlalu longgar. Dalam kes ini, anda perlu mempunyai tangan yang cukup yakin supaya tidak mengetatkan dan melonggarkan gelung semasa proses mengait. Penyusunan harus sangat seragam.
2. Kehilangan gelung di pinggir produk.Dengan corak bersih sedemikian, mengait adalah mudah untuk kehilangan kiraan dengan melengkapkan satu siri. Akibatnya, anda boleh menyempitkan atau mengembangkan kanvas, yang tidak dapat diterima. Oleh itu, berhati-hati, luruskan kanvas secara berkala, semak kebenaran hubungan.
3. Apabila fabrik bersatu sangat jarang dan mempunyai struktur mesh, adalah wajar untuk mencipta "garis-garis kaku" yang akan menyokong struktur kain. Ia tidak disyorkan untuk membuat kain mesh lebih lebar daripada 30 cm supaya ia tidak meleleh.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh