DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Pemanasan bilik stim
Sebuah rumah mandian yang terlindung secara umum dan bilik stim khususnya adalah kunci kepada keberkesanan prosedur mandi. Jangan simpan pada penebat untuk bilik stim, pada masa akan datang ini akan menjejaskan ciri-cirinya. Dan di samping memanaskan bilik siap - ia tidak mudah dan mahal. Oleh itu, perlu mengunyah bilik stim dari lantai.
Anda boleh menggunakan dua pilihan.
Pertama. Di dalam ruang stim masa hadapan, perlu mengeluarkan tanah. Ia cukup untuk mencapai kedalaman 30 cm. Tutup bahagian bawah dengan pasir dan tamp. Oleh itu, kusyen pasir hendaklah sekurang-kurangnya 10 cm tebal. Seterusnya, lapisan tanah liat yang berkembang, kira-kira 20 cm, dituangkan dan ditumpahkan dengan larutan simen dan pasir. Tidak kurang dari satu hari kemudian, buih diletakkan di atas terung kering. Ketebalannya, sebagai peraturan, adalah 10 cm. Seterusnya terdapat jejaring pengukuhan, di mana satu simen atau jejak konkrit dituangkan. Ia dilakukan dengan bias yang perlu, ke dalam longkang yang disediakan terlebih dahulu untuk air. Di atas senarai kecil, anda boleh meletakkan tangga kayu dari bar atau bar. Dan anda boleh membuat lantai sepenuhnya dengan ketinggalan dan papan. Hanya di antara mereka adalah perlu untuk meninggalkan sekurang-kurangnya 5 mm kelulusan untuk laluan air.
Penebat bilik stim

Yang kedua. Di pinggir bawah pada satu atau sisi lain lag satu blok dibungkus. Mereka menyebarkan lantai kasar. Dalam kes ini, papan digunakan dengan ketebalan 25 mm. Tutup atas dengan bahan kalis air. Antara yang lemah saya mengisi tanah liat berkembang, atau meletakkan bulu mineral, ke peringkat atas mereka. Kemudian lapisan kalis air diletakkan semula. Dan yang terakhir ialah papan lantai beralur. Pilihan ini boleh digunakan di dalam bilik stim, di mana sejumlah besar air tidak akan tumpah ke lantai.
Anda perlu memulakan penebat dinding dengan battens. Bar 50 * 50 mm dilampirkan ke dinding.
Penebat bilik stim

Jarak antara bar mesti dibuat beberapa sentimeter kurang daripada saiz penebat yang akan dibentangkan di sana.
Penebat bilik stim

Selanjutnya, di atas penebat, terus ke bar, kerajang dilampirkan.
Penebat bilik stim

Dia akan memberi kesan termos dari termos.
Penebat bilik stim

Di atas kerajang, sebuah peti bar juga dipasang, tanpa itu kesan termos adalah mustahil. Di atas bar, tembok-tembok itu dipenuhi dengan clapboard.
Penebat bilik stim

Selalunya kapur atau aspen digunakan.
Penebat bilik stim

Apabila penebat siling, seseorang mesti ingat bahawa penebatnya dua kali lebih tebal kerana penebat dinding. Untuk ini, kedua-dua tanah liat berkembang, yang dituangkan dari loteng, dan bulu mineral sesuai.
Jangan mengabaikan perlindungan kebakaran. Semua bersebelahan dengan pemanas dan saluran paip mesti diasingkan dengan bahan tidak mudah terbakar berdasarkan asbestos atau basalt.
Penebat bilik stim

Berikutan peraturan ini, bilik stim akan memberi anda banyak keseronokan.
Penebat bilik stim
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh