Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Satu cara mudah untuk melukis gambar
Salah satu cara yang paling mudah untuk membuat sesuatu yang indah dan eksklusif adalah dengan menggunakan kaca telus. Ia semata-mata kerana hakikat bahawa apa-apa corak boleh diletakkan di bawah kaca dan dipindahkan ke permukaan kaca. Gambar selesai akan memuaskan hasilnya. Dan untuk pelaksanaannya tidak memerlukan kemahiran seni khas.
Dalam kelas induk ini, kami akan membincangkan cara menghias kotak perhiasan dengan bingkai terbina dalam untuk gambar.
Untuk cat kaca anda perlu:
1. Cat akrilik mana-mana warna kegemaran. Anda boleh menggunakan 2-3 warna satu skema warna, atau anda boleh menghiasi gambar dengan sejumlah besar warna, mengikut budi bicara wanita.
Cara mudah untuk melukis gambar

Cara mudah untuk melukis gambar

2. Degreaser (alkohol atau pengilat kuku).
3. varnis akrilik telus untuk kreativiti.
Cara mudah untuk melukis gambar

4.3 berus: nipis - untuk memohon kontur, sederhana - untuk memohon warna, berus lebar rata untuk menutup kerja siap dengan varnis.
Cara mudah untuk melukis gambar

5. Kaca dari bingkai untuk gambar.
6. lukisan kegemaran.
Cara mudah untuk melukis gambar

Sebelum memulakan kerja, permukaan kaca di mana lukisan akan digunakan mesti degreased dengan degreaser khas, alkohol, atau penghilang kuku semata-mata, supaya lukisan itu jatuh dan bertahan lebih lama.
Kemudian sediakan lukisan yang akan dipindahkan ke kaca. Dalam kelas induk ini, satu lukisan dari siri pewarna-pelakon dipilih. Kaca mesti dilampirkan pada permukaan gambar. Anda tidak boleh memperbaikinya dengan apa-apa, anda hanya perlu pastikan ia tidak di atas kertas. Menggunakan berus nipis dan cat akrilik hitam, kontur digunakan, sebagai akibatnya, corak pada kaca dan di atas kertas mestilah sama seperti mungkin.
Cara mudah untuk melukis gambar

Apabila keseluruhan pola dipindahkan ke kaca, ia mesti dibenarkan kering mengikut arahan untuk cat. Oleh kerana cat jenama yang berbeza boleh kering dengan cara yang berbeza. Apabila litar itu benar-benar kering. Anda boleh melakukannya menggunakan warna kegemaran anda. Oleh kerana lukisan itu berasaskan hitam dan putih, hanya imaginasi artis berfungsi sebagai templat untuk menentukan warna setiap elemen.
Cara mudah untuk melukis gambar

Apabila corak dicat, adalah perlu untuk mengeringnya sebanyak mungkin, lebih baik untuk meninggalkannya selama beberapa jam. Untuk melihat hasil kerja, anda perlu menghidupkan kaca dan cat berwarna akan kekal di bawah kontur. Lukisan kering perlu ditutup dengan varnis akrilik dalam 2 lapisan dengan pengeringan setiap lapisan. Arahan untuk varnis menunjukkan bahawa pengeringan lengkapnya dicapai selepas 8 jam, jadi kaca boleh dibiarkan kering pada waktu malam pada suhu bilik.
Ia tetap hanya untuk mengembalikan kaca ke tempatnya - dalam bingkai di bawah gambar di dalam kotak dan kerja selesai.
Cara mudah untuk melukis gambar

Kotak berwarna seperti ini akan berfungsi sebagai tambahan yang luar biasa kepada pedalaman atau hadiah yang unik, dan proses menciptanya dengan corak sedemikian akan membantu mengatasi tekanan.
Nasib baik dalam kerja anda!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh