DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Taman Gnome
Hari yang baik untuk semua orang dan mood yang baik. Kebun tukang amatur mana yang bukan sahaja dalam bunga, tetapi juga dalam angka yang berbeza? Saya fikir kebanyakan dari kita, ketika kita pergi ke kedai-kedai khusus dan melihat tokoh-tokoh taman di sana, berfikir tentang fakta bahawa mereka mahu melihat mereka di taman mereka.
Saya sangat gembira apabila melihat pelbagai tokoh, kraf seseorang di taman. Untuk masa yang lama saya ingin membeli gnome untuk taman, tetapi sejak saya sedang bersalin, saya mengakui dengan jujur ​​bahawa saya tidak mempunyai wang untuk membeli angka taman. Tetapi saya mempunyai masa lapang, imaginasi dan tangan yang tidak mempunyai kedamaian, ada juga penolong kecil. Oleh itu, saya memutuskan untuk membuat gnome dengan tangan saya sendiri dari bahan yang diperbaiki.

Untuk membuat gnome, saya perlukan:
- Botol plastik.
- Gunting, pisau.
- Scotch.
- Beg plastik (T-shirt).
- Akhbar.
- Dulang telur (kertas).
- Kleister (air + tepung).
- Simen + pasir + air.
- Lem saat ini.
- Tablet.
- Sandpaper.
- Primer.
- Cat enamel warna yang berbeza.
- Tassels.
- Mata hiasan.

Saya ulangi, saya telah lama ingin membuat gnome, tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk membuatnya. Jadi, saya mula berfikir, cari cara untuk menterjemahkan realiti impian saya. Saya akan mempunyai gnome dari botol plastik. Pada mulanya saya memotong bahagian bawahnya.
Taman gnome

Dari bahagian bawah dari sisi bertentangan di tengah-tengah botol saya membuat potongan panjang yang sama, maka di atas saya membuat potongan kecil ke sebelah kanan dan kiri. Ia akan menjadi kaki. Untuk membetulkannya, saya membungkusnya dengan pita.
Taman gnome

Taman gnome

Seterusnya, saya memerlukan beg plastik. Saya melancarkannya ke dalam bola dan tersekat ke bahagian atas botol supaya leher itu berada di dalam bola, menetapkan semua ini dengan pita. Kepala ternyata.
Taman gnome

Saya membuat tangan dari akhbar itu. Saya hanya melipat akhbar itu ke dalam tiub dan melekatkannya dengan pita ke tempat yang betul, saya juga membuat tangan kedua saya.
Taman gnome

Saya juga memerlukan surat khabar untuk melekatkan bingkai itu. Setelah mencabut kepingan kecil akhbar, saya mencelupkannya ke dalam tampal dan melekatkan gnome ke badan. Ya, saya hampir terlupa, lubang yang ternyata di antara kaki saya, saya mula-mula menempelkan jalur pita pelekat, kemudian disisipkannya dengan kertas.
Taman gnome

Langkah seterusnya adalah topi. Ia juga diperbuat daripada kertas. Setelah melipat surat khabar itu ke dalam beg, membongkok ke tepi yang tidak rata, saya menetapkannya dengan pita pelekat dan menempelkannya ke kepala saya. Saya juga menyalinnya dengan akhbar.
Taman gnome

Kemudian saya mengambil dulang telur kertas, mengoyakkannya menjadi kepingan kecil dan menuangkan air mendidih. Kiri untuk berendam selama sehari.
Taman gnome

Apabila kertas bengkak, saya terus bekerja. Dia memasak pasta itu lagi, dan mencincang kepingan kertas ke dalamnya, dia mula membentuk kaki. Ini lebih baik dilakukan di papan yang licin.
Taman gnome

Saya memasang gnome di kaki saya dan juga dengan bantuan kertas ini saya membentuk kakiku. Saya meninggalkan kraf kering untuk seketika.
Taman gnome

Kemudian, menggunakan teknologi yang sama, saya sekali lagi menampal angka keseluruhannya. Juga, tangan angka itu menjadi panjang, jadi saya memendekkan mereka sedikit.
Taman gnome

Umumnya, saya mahu membuat gnome hanya dengan bantuan kertas itu, tetapi ia menjadi knobby dan saya tidak menyukainya, dan beratnya menjadi cahaya. Jadi, tahapan itu, mungkin, boleh dilangkau, tetapi semuanya dipelajari dalam kerja. (Walaupun, jika kepingan kertas direndam, contohnya, menggunakan pengisar, maka bahan ini boleh membawa gnome ke fikiran.) Akibatnya, saya memutuskan untuk memohon mortar simen di atasnya untuk memberikan bentuk yang diperlukan pada muka dan badan, serta bobot gnome. Di sepanjang garis yang tidak rata, untuk kelancaran, saya berjalan dengan berus basah. Selepas keputusan yang memuaskan, saya meninggalkan kilang untuk kering selama tiga hari. Inilah yang berlaku.
Taman gnome

Mula-mula, saya menyerupai keseluruhan gambar itu, menutupnya dengan buku asas dan, kemudian, dicat dengan cat minyak. Oleh kerana saya bukan seorang artis, dan saya mengalami kesukaran menarik mata, saya memutuskan untuk mengekalkan mata hiasan (dari mainan lembut lama). Voila, gnome taman saya siap.
Taman gnome

Secara umum, ada tempat untuk menunjukkan imaginasi anda. Sebagai contoh, masukkan beberapa objek ke tangan anda - bunga, lampu suluh, baldi atau letakkan gnome di bangku simpanan. Tetapi, kerana ini adalah tugas pertama saya, saya membuat keputusan untuk membuat kraf lebih mudah. Saya harap anda menikmati gnome taman saya. Saya akan gembira jika seseorang diilhamkan untuk bekerja secara kreatif. Selamat tinggal, jumpa awak tidak lama lagi.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh