DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Pendidikan kiub pengikat
Ramai ibu bapa dari tahun pertama kehidupan kanak-kanak mengambil serius mainan untuknya. Mainan itu perlu menyebabkan selamat, menarik dan menyumbang kepada perkembangan bayi.

Penerangan kiub.
Anda bukan sahaja boleh memilih dan membeli mainan di kedai, tetapi juga membuatnya sendiri. Misalnya, kubus yang berkembang mengikut kaedah B. Nikitin dan M. Montessori. Adalah diperhatikan bahawa seorang kanak-kanak akan dapat bermain dengan kiub seperti itu untuk masa yang lama. Dalam pembuatannya, ibu boleh mengambil kira bukan sahaja usia kanak-kanak itu, tetapi juga warna kegemaran, bentuk, serta menghasilkan tugas-tugas yang paling menarik bagi bayi.
Dalam kelas induk yang dibentangkan, sebuah kiub dibuat, setiap sisinya dibuat dalam warna yang berasingan. Sebahagian daripada parti digunakan untuk membangunkan persepsi dunia sekitar. Sebagai contoh, sisi berwarna pelangi dengan sayap terbuka, di belakang matahari "menyembunyikan".
Pihak lain termasuk tugas. Sebagai contoh, di sisi biru, anda perlu mengira kelopak bunga chamomile, di sisi ungu - mengira manik dan meletakkannya dalam grid. Tugas boleh menjadi sama sekali berbeza: kerumitan dan intipati mereka bergantung kepada imaginasi ibu. Beberapa elemen kiub diperbuat daripada bahan yang berkarat, bekas kecil dengan manik diletakkan di dalam salah satu bunga - berkat yang dipanggil rattle.

Bagaimana dan dari apa yang membuat kubus.
Untuk membuat kubus pembangunan yang ditunjukkan dalam foto, anda perlu:
• Mengait benang "Iris". Anda boleh mengambil apa-apa benang lain yang anda suka dan ada di tangan, tetapi dalam kes ini, pilihan dibuat khusus untuk Iris, kerana mereka 100% kapas, disajikan dalam pelbagai palet warna, tersedia untuk dijual dan murah;
• Rantai mengait, permainan jahit, gunting;
• Benang biasa untuk menjahit;
• Kain kapas;
• Pelbagai cincin, butang, manik, bekas kecil (contohnya, dari bawah telur Kejutan Kinder);
• Pengisi. Sebagai pengisi untuk kiub, anda boleh menggunakan getah buih, pemanis sintetik atau apa-apa bahan selamat yang lain. Dalam kes ini, kiub itu dipenuhi dengan bola polistirena (contohnya, digunakan sebagai pengisi dalam pembuatan tanpa frameless perabot) Bola secara senyap-senyap berkilau, oleh itu, kiub itu menjadi "berkilau".

Jadi, mari kerja.
• Pertama sekali, anda perlu membuat keputusan mengenai saiz kiub, dan juga memikirkan reka bentuk setiap sisi. Dalam kes ini, saiz setiap muka kiub adalah 10 cm. Oleh itu, 6 bahagian berwarna kiub disambungkan (setiap sisi dibuat secara berasingan) 10 hingga 10 cm.
• Selepas pihak-pihak bersedia, mereka perlu disediakan. Untuk setiap sisi secara individu, perlu memilih atau membuat angka untuk hiasan. Ia boleh menjadi butang yang terikat dengan benang dan mainan kecil yang disambungkan, di dalamnya anda boleh meletakkan bekas yang dipenuhi dengan manik-manik dari bawah telur Surprise Kinder.
• Semasa anda membuat "bahan terbentuk" dilampirkan pada sisi kiub dengan bantuan benang.
• Apabila sisi dibingkai, ia perlu membuat pangkalan (ia akan diletakkan di dalam kubus), di mana pengisi kemudiannya akan diletakkan. Untuk menjadikan pangkalan, anda memerlukan kain kapas.
• Langkah seterusnya ialah memasang kiub. Untuk melakukan ini, semua sisi yang terang mesti disatukan. Dalam contoh ini, mereka dijahit bersama dengan benang kuning menggunakan cangkuk mengait. Di dalam adalah asas dengan pengisi.
Kini kubus sudah siap.Apabila membuatnya, adalah penting untuk diingat bahawa bayi akan mempelajari mainan bukan sahaja dengan tangannya, tetapi juga dapat membawanya ke dalam mulutnya. Oleh itu, semua elemen kiub itu mestilah selamat dan selamat diikat.
Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY

Kubus crochet DIY
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh