DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Vest - mesh berciuman
Jaket Mesh Crochet

Rompi kini menjadi trend musim ini. Dan anda boleh yakin bahawa mereka tidak akan berputus asa dengan cepat. Sangat mudah dan serba boleh perkara ini. Mereka yang tidak begitu canggih dalam amalan mengait, tidak syak lagi boleh diambil untuk pembuatan almari pakaian itu, tidak takut bahawa perkara itu akan terus dibongkar. Terdapat banyak model jaket, dan di antara mereka ada yang pasti asal.
Ambil corak pengikat, sebagai contoh. Tentunya ramai yang akan berminat dengan model yang luar biasa - jaket bersatu tanpa renda yang boleh dirajut dari 170 gram benang, iaitu dari sisa-sisa ketika anda dapat membeli sepasang skeins terakhir di kedai atau anda masih mempunyai benang dari projek sebelumnya. Untuk jaket kami, bergantung pada saiz, dari 120 hingga 180 gram benang mungkin diperlukan, ia sangat ekonomik dan pada masa yang sama praktikal dari sudut pandang menggunakan benang sisa.
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Oleh itu, kami menggunakan akrilik lembut dari kilang Semenov jenama Karolina, 438 m setiap 100 g. Saiz yang dicadangkan dari cangkuk mengait: N2 - N3, dalam kes kami, cangkuk No. 4 telah digunakan, yang tidak menghalang mengait di gelung daripada kelihatan longgar. Airiness sesuatu perkara ditentukan oleh corak. Sedikit tentang merajut benang: benang ini terdiri daripada akrilik 100%, benang agak nipis, tetapi bervolum, mempunyai tekstur licin halus dan bersinar tidak menyerupai halus yang sama. Warna biru pirus benang jenuh dalam kes kami dipilih mengikut jubah di mana anda boleh memakai jaket untuk melihat coraknya selaras dengan merajut jaring yang kedua.
Sebagai tambahan kepada hakikat bahawa sedikit benang digunakan untuk jaket, dia juga mempunyai corak yang agak mudah. Seluruh jaket dirajut dalam satu bahagian, yang membolehkan anda mempercepatkan kerja dan dengan cepat melihat hasil selesai.
Satu lagi tip: apabila bekerja dengan benang akrilik pelan ini, mengharapkan bahawa perkara selesai akan meregangkan, iaitu peningkatan dalam saiz. Dengan mengait yang ketat, peningkatan itu terutama panjang, dengan mengait mesh, seperti dalam kes kita, bukan sahaja panjang, tetapi juga lebar. Jika anda menggunakan cangkuk separuh saiz yang lebih besar, maka ini memberikan sedikit peningkatan dalam dimensi produk siap. Berdasarkan ini, adalah wajar menganggarkan pengukuran dan jumlah benang. Untuk renda saiz kecil, satu kawat benang sebanyak 100 gram boleh cukup!
Kemuncak jaket ini disertakan dalam reka bentuk corak. Sederhana cukup, tetapi pada masa yang sama asal, ia, seperti semua corak mengait, memerlukan perhatian yang teliti.
Corak ditunjukkan dalam angka tersebut.
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Bilangan gelung sepatutnya berganda 9 + 3 gelung setiap pendakian apabila berpindah ke baris seterusnya. Perkara itu dirajut dalam sekeping dengan lubang di lubang, produk siap hanya mempunyai lipit bahu.
Pengukuran untuk produk: lebar produk adalah lilitan pinggang, panjang produk di sepanjang belakang dari zon kolar, lebar belakang ialah jarak di sepanjang belakang dari satu jahitan bahu ke yang lain.
Baca merajut dari rantai gelung udara, panjang yang sepadan dengan jumlah panjang produk. Laporan corak: * 3 vp, 3 sudu besar. dengan crochet, 3 vp, 3 sudu besar. dengan crochet, 3 vp, 3 sudu besar. dengan crochet, 9 vp *
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Dalam arah yang bertentangan, anda boleh bersatu dalam simetri, ini adalah bagaimana model dibuat benang turquoise, atau dengan memindahkan laporan untuk mendapatkan corak pepenjuru. Dengan cara ini, model dibuat dalam foto dari majalah (lihat gambar).
Merajut urutan: rak, belakang, rak.
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Untuk satu armhole, 1 barisan 1 tajuk laporan lebih pendek; 2 baris pada * 3 c.p., 3 sudu besar. dua crochet * lebih pendek; 3, 4, baris berturut-turut 2 baris; 5 row add * 3 c.p., 3 sudu besar. dengan crochet, 6, 7 baris berulang 5 baris; 8 tambah sepenuhnya 1 hubungan. Jika armhole tidak begitu mendalam, anda boleh mengurangkan pengurangan baris.
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Setelah selesai merajuk rak kedua, kami bergerak untuk mengikat produk, kami menjalankan dua baris lajur merajuk ganda dalam setiap gelung baris sebelumnya dalam bulatan seluruh bahagian. Kemudian kami menjahit produk sepanjang lipit bahu.
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Dan kami menjalankan dua lagi barisan yang sama di sepanjang bahagian bawah produk, rak dan kolar. The armholes boleh secara pilihan tidak terikat, tetapi bulat palang dari seluruh produk akan membantu jaket untuk tetap berbentuk.
Jaket Mesh Crochet

Jaket Mesh Crochet

Seterusnya, kami merajuk tiga pita nipis dari benang yang sama dengan panjang sewenang-wenangnya, mereka harus kecil. Menggunakan reben ini, kami menetapkan sudut-sudut rak dalam bentuk kolar giliran. Dan kita menggunakan reben ketiga sebagai tali leher untuk menyambungkan rak di tingkat dada atau pinggang.
Jaket Mesh Crochet

Pada kerja ini pada pembuatan mesh jaket sudah berakhir.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh