DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Tulip dari kertas beralun
tulip kertas beralun

Bunga yang diperbuat daripada kertas beralun sangat cantik. Mereka kelihatan lembut dan canggih, seperti yang sebenar. Melihat foto bunga itu di Internet, ada di antara kita berfikir: "Saya tidak boleh berbuat demikian." Tetapi siapa yang mengatakan bahawa mencipta sesuatu yang indah sukar? Tulip kertas bergelombang mudah dibuat dengan sendiri! Ia akan mengambil hanya 10 - 15 minit.
Sejambak bunga sedemikian boleh dibuat dengan anak-anak. Mereka pasti akan terpesona dengan proses kerja, terutama sekali kerana hasil kerja yang sangat baik tidak perlu menunggu lama. Ia sesuai untuk bayi yang tidak sihat.

Bahan dan alat:
kertas beralun hijau dan merah jambu;
  • kertas beralun hijau dan merah jambu;
  • 5 sudu plastik sekali pakai;
  • pita scotch;
  • gunting.

tulip kertas beralun

Kami memotong kertas beralun merah jambu ke dalam kira-kira 12 hingga 12 cm, dan daun hijau - dalam bentuk yang menyerupai segi tiga dengan sisi cembung. Untuk 1 tulip, 5 sudu, 5 cincang merah jambu dan 3 daun hijau diperlukan.
tulip kertas beralun

Kami meletakkan setiap sudu diagonal pada helai merah jambu dan bungkus dengan teliti.
tulip kertas beralun

Dapatkan 5 kelopak.
tulip kertas beralun

Seterusnya, tambahkan sudu dalam urutan berikut: pertama, ambil 2 daripadanya, lipatkan mereka "muka" antara satu sama lain, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Kami meletakkan tiga kelopak lain di sekelilingnya. Kami menetapkan pita dengan pita.
tulip kertas beralun

tulip kertas beralun

Berhati-hati membungkus bahan kerja yang dihasilkan dengan tiga daun hijau, yang juga boleh terpaku dengan pita atau dibalut dengan sekeping kecil kertas beralun.
tulip kertas beralun

tulip kertas beralun

tulip kertas beralun

Kami mempunyai sejambak bunga tulip yang bagus yang boleh menyegarkan mana-mana bahagian dalam atau menjadi hadiah yang menyenangkan kepada orang yang anda sayangi.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh