DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Pendirian panas plastik
Hello dear pembaca. Pendirian panas seperti itu boleh dilakukan sendiri dalam masa seminggu jika anda boleh menjahit dan mempunyai bahan yang betul di tangan. Pendirian kami ternyata menarik, dan ia boleh digunakan untuk menghiris roti, dan untuk membuatnya, kami memerlukan bahan berikut:

- Lembaran plastik tebal dari folder lama untuk kertas;
- gunting;
- benang dan jarum;
- gam;
- Pita pelekat telus;
- Kain berwarna coklat keemasan;
- Kain adalah warna coklat terang (dalam kes kekurangan, anda boleh mengambil kain warna yang berbeza, misalnya, putih atau biru);
- Kertas kadbod;
- Raja dan pensil.

Pendirian panas plastik


Pertama, kita perlu memotong banyak angka heksagon dalam bentuk sarang lebah dari folder kertas lama, membuat sampel untuk ini terlebih dahulu dari sekeping kertas yang berasingan. Sebagai tambahan kepada folder, kami memutuskan untuk mengambil lembaran plastik lain, sekiranya kekurangan angka (yang telus akan dilakukan):

Pendirian panas plastik


Seterusnya, kami membungkus "honeycombs" yang dihasilkan dengan kain yang kami potong dalam bentuk angka, dengan indent kecil. Untuk melekat kain, kami memutuskan untuk menggunakan pita:

Pendirian panas plastik


Keseluruhannya, angka-angka yang digambarkan dengan cara ini ternyata menjadi 31 buah. Kita perlu mengumpul mereka menjadi satu angka, lipatan sarang lebah satu ke yang lain:

Pendirian panas plastik


Setelah melipat angka itu, kami mendapati bahawa banyak "honeycombs" tidak juga, oleh sebab itu dalam perjalanan kerja selanjutnya kita perlu mengulanginya:

Pendirian panas plastik


Seterusnya, untuk kerja, kami memerlukan kertas kad dan gam. Kadbod perlu menyembunyikan bahagian kain terpaku di bahagian belakang. Anda boleh menggunakan kertas pejabat kosong jika tidak mencukupi, tetapi lebih baik menggunakannya.

Pendirian panas plastik


Apabila lem kering, sarang lebah perlu dijahit bersama untuk bahagian muka:

Pendirian panas plastik


Dari tujuh angka honeycombs, kami menjahit satu dalam bentuk bunga. Di tengah-tengah "bunga" ini kami memutuskan untuk menjahit angka putih:

Pendirian panas plastik


Seterusnya, kami menjahit semua baki bentuk, menyambungkan dengan "bunga" yang terhasil dan menampal belakang dengan kadbod. Ternyata permaidani ini:

Pendirian panas plastik


Kini kita perlu menutup sampingan ini dengan pita telus supaya angka karton tidak dikupas dan tidak rosak oleh air atau ketika menghiris roti:

Pendirian panas plastik


Jadi permaidani kelihatan di hadapan:

Pendirian panas plastik


Kini sudah siap dan anda boleh menggunakannya:

Pendirian panas plastik


Yang ikhlas, Vorobyov Dinara.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh