DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »DIY buaian - ia hanya
Hammock, salah satu yang tertua ... tidak! Jadi ia tidak akan berfungsi. Jika anda sudah membaca nota ini, maka anda sudah mendengar atau membaca tentang sejarah, kelebihan dan perkara lain. Oleh itu, kami meneruskan perkara utama, iaitu, bagaimana untuk membuat tempat tidur gantung dengan tangan anda sendiri tanpa peranti khas. Penerangan di bawah akan membolehkan anda menenun versi mudah, tetapi sangat menarik, murah, tetapi tahan lama, dan sangat berfungsi dari "tempat tidur" yang digantung dengan sel berbentuk berlian. Anda tidak akan mempunyai masalah dengannya, sama ada semasa menggunakannya untuk tujuan yang dimaksudkan, atau semasa penyimpanan atau pengangkutan ...

Kami menyediakan yang diperlukan.
Dalam kes kami, anda boleh menganggap perlu untuk memiliki tangan anda sendiri, jumlah kord dan asas yang mencukupi. Terdapat pelbagai reka bentuk, tetapi di sini adalah yang paling asas, kerana pembuatannya tidak memerlukan gerudi, atau mesin, ataupun pesawat ulang-alik.
Untuk pangkalan, bar lurus mana-mana bahagian sesuai. Hamba anda yang rendah hati memilih apa yang ada di tangan - dua potong sekop dipotong ke panjang yang dikehendaki (110 cm). Hakikat bahawa panjang pangkalan, kita akan mempunyai lebar tempat tidur gantung, jadi pilih saiz bar berdasarkan data antropometri anda sendiri. Sebagai bahan mentah untuk kanvas, tali akan sesuai, pada prinsipnya, apa-apa dalam komposisi, bagaimanapun, adalah patut dipertimbangkan ini:
- yang semula jadi lebih menyenangkan dalam bentuk kerja, lebih mudah untuk bekerja dengan mereka, tetapi jika diandaikan bahawa produk siap selalu di jalanan, mereka akan bertahan maksimum dua musim;
- buatan yang bertahan lebih lama, bergantung kepada bahan yang mereka mungkin berbeza dalam kemudahan untuk bekerja, tetapi hubungan dengan tubuh selalu tidak menyenangkan;
- Gabungan boleh menggabungkan kedua-dua kelebihan kedua-dua pilihan, dan kelemahan mereka, jadi jangan lupa merasakannya (secara harfiah) apabila membeli, dan bertanya tentang kebolehpercayaan, jenama dan ketahanan.
Saya memilih pilihan ketiga, dan saya mengambil produk dari satu pengeluar dalam warna yang berbeza, anda mungkin lebih suka satu warna atau dua, tiga versi warna mengikut keinginan anda. Pilihan saya didasarkan pada hakikat bahawa anda perlu bekerja dengan tali panjang yang besar, dan warna-warni di sini berguna, terutamanya jika anda bingung.
Buaian DIY hanya berlaku

Dalam foto yang anda lihat mati kecil, ini adalah templat. Pada dasarnya, anda boleh melakukannya tanpa ia, tetapi kerana ia tidak boleh dipanggil peralatan khas, tetapi lebih mudah untuk bekerja, saya membenarkan diri saya untuk mengambilnya. Adakah anda secara peribadi memerlukannya, membuat keputusan selepas anda membaca huraian prosesnya.
Jumlah kord ditentukan oleh ketebalannya, bahan, serta parameter yang dikehendaki dari tempat tidur gantung. Di sini tali adalah tebal 2.5 mm, yang cukup (terbukti dalam amalan) untuk orang yang berat sehingga 75 kg, dengan syarat kita bercakap tentang kanvas dengan beberapa garis dari 18-20, dan tali itu sendiri adalah buatan atau separa buatan. Dengan bahan mentah semulajadi, lebih baik untuk mengambil ketebalan dengan margin, dan secara umum, tidak ada yang membatasi anda untuk ini. Tetapi perlu diingat bahawa tebal tali, semakin besar penggunaannya, yang penting ketika merancang. Dengan parameter ini, untuk buaian dengan kanvas 200x100 cm, anda perlu menyediakan 150 meter kord itu.
Sekiranya anda mula memasak kurang, ia penuh dengan masalah dengan bangunan dan penampilan nodul tambahan!

Mendapatkan kerja.
Kami mengambil salah satu daripada bar, dan menandakannya mengikut nombor garisan masa depan. Kami mempunyai 20 daripadanya, jadi kami mengambil 5 cm di antara tanda-tanda, dan yang melampau adalah sedikit lebih banyak daripada potongan - sebanyak 7.5 cm. Untuk apa yang kami perlukan ini akan dijelaskan kemudian.Potong kord yang disediakan ke dalam dua puluh segmen 7 dan setengah meter. Setiap segmen tersebut dilipat separuh dan bahagian pertengahan yang diperolehi kita terikat di tempat yang ditandakan ke pangkalan. Tentukan cara mengikat diri sendiri, cobalah untuk tegas.
Buaian DIY hanya berlaku

Apabila kita selesai, kita mendapat bar dan dua puluh pasang tali 375 cm.
Buaian DIY hanya berlaku

Sekarang mati berguna kepada kita. Dengan cara ini, jika anda masih memutuskan untuk menggunakannya, maka ingat bahawa lebarnya menentukan panjang sisi sel berlian. Semakin kecilnya, semakin banyak knot dan semakin banyak penggunaan bahan, semakin - semakin tidak nyaman dan lemah web akan menjadi. Pilihan terbaik untuk diri saya, saya fikir, adalah pilihan dengan 5-7 cm "corak", anda boleh mencuba. Bagi panjangnya, lebih hampir dengan panjang pangkalan, semakin kurang kali anda perlu memindahkannya berturut-turut. Oleh itu, kami menggunakan corak die kepada pangkalan supaya salah satu tali pasangan muncul dari bawah, dan yang kedua dari atas.
Buaian DIY hanya berlaku

Sekarang pengikatan sebenar. Dalam pasangan pertama, kami meninggalkan renda yang lebih rendah, dan menyambungkan bahagian atas ke bahagian bawah pasangan seterusnya, dan bersatu simpul. Saya bukan pelayar atau pendaki gunung, oleh itu saya memanggil pilihan sambungan yang dipilih "dipindahkan dengan broach".
Buaian DIY hanya berlaku

Dengan cara ini, ia juga boleh digunakan jika anda memutuskan untuk meninggalkan template, tetapi kemudian anda perlu menandakan jarak pada benang sendiri untuk menjamin perjalanan seragam. Walau apa pun, ini adalah bagaimana kita pergi ke pinggir pertama garisan pertama, di mana kord yang terakhir perlu dibebaskan. Setelah itu, kami menyusun semula template untuk siri nod yang dihasilkan, dan melakukan tindakan yang sama, tetapi dengan satu perbezaan - kord ekstrem bebas disambungkan ke salah satu pasangan yang terdekat.
Buaian DIY hanya berlaku

Apabila barisan kedua nod selesai, kami akan membentuk baris pertama sel berlian. Kami menyusun semula templat mati dan melakukan mengait sama dengan baris pertama.
Buaian DIY hanya berlaku

Jadi kita pergi sehingga kita mendapat kanvas panjang yang dimaksudkan, perkara utama adalah jangan lupa untuk mengikat hujung ke separuh kedua pangkalan.
Buaian DIY hanya berlaku

Meninggalkan kanvas dalam bentuk ini tidak berbaloi - sel-sel yang melampau di sepanjang sisi panjang boleh pecah dengan cepat. Oleh itu, kita mengambil tali lain, satu setengah hingga dua kali lebih tebal daripada yang digunakan (atau hanya dari yang kita ada, kita membuat kord double) dan melangkah sedikit dari simpulan ekstrem, mengikatnya ke pangkalan. Kemudian menenunnya dengan benang yang melampau, kita meregangnya sepanjang sepanjang hammock, dan mengikatnya di bar bertentangan.
Buaian DIY hanya berlaku


Penyimpanan dan pemasangan.
Jika ia belum dirancang untuk pergi ke alam, maka produk kami boleh dilipat-luka supaya ia mengambil sedikit ruang, dan dimasukkan ke dalam penyimpanan, kerana ia dapat ditarik hampir di mana saja dalam bentuk ini.
Buaian DIY hanya berlaku

Apabila keinginan untuk menggantung di udara mengatasi kegembiraan hanya memilikinya, anda boleh menyambungkan tempat tidur buaian di tempat kegemaran anda. Terdapat juga struts mudah alih khas yang boleh digunakan untuk tujuan ini. Tetapi, kerana idea kami adalah mengabaikan mana-mana peranti pihak ketiga, kami hanya pergi ke taman, memilih dua pohon yang sesuai, dan dengan bantuan dua tali yang lebih tebal dan kuat kami menyambungkan produk kami.
Buaian DIY hanya berlaku

Bagaimana sebenarnya perhitungan ketinggian dilakukan, kita tidak akan menulis, kerana segala-galanya di sini adalah murni individu, dan bergantung pada panjang dan lebar tempat tidur gantung, bahan mentah dan ketebalan tali, jarak antara pendukung dan berat potensi tidur. Jadi percobaan, mudah untuk anda dan berehat lagi!
Kembali
Komen (2)
 1. Michael
  #1 Michael Tetamu 31 Mei 2016 13:52
  1
  Selamat siang Anda juga boleh membuat rak lipat (kayu, dll) ke tempat tidur gantung, dan kemudian pokok-pokok tidak diperlukan untuk tempat tidur gantung.
 2. miv
  #2 miv Tetamu 7 Ogos 2017 11:03
  1
  Tempat tidur gantung di laman web adalah satu perkara. Hanya selimut yang masih perlu diletakkan, untuk kelembutan.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh