DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin
Jubin seramik popular dan dihormati di banyak negara di dunia kerana kepraktisan mereka, pelbagai warna dan saiz yang luar biasa, dan beberapa sebab lain.
Sudah tiba masanya untuk mengemaskini jubin di bilik mandi. Untuk melakukan ini, anda perlu menyediakan dinding dan lantai untuk kerja lebih lanjut. Pada mulanya, kita hapus jubin lama, membersihkan dinding cat lama dan plaster atau dempul yang telah berlepas dari batu itu. Kemudian semua permukaan yang dibentangkan adalah primed (sebaiknya konkrit dengan sentuhan). Kami meneruskan pemasangan bingkai untuk kotak yang akan menutup paip air dan pembetung. Adalah sangat penting untuk tidak lupa untuk menyediakan tempat-tempat untuk menetas pemeriksaan di tempat-tempat di mana meter dipasang.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Selepas kami memotong bingkai menggunakan GCR (tahan kelembapan yang lebih baik, atas alasan yang jelas). GCR cukup untuk merawat dengan tanah penembusan yang mendalam. Selepas kerja persediaan selesai, kami teruskan untuk membuang jubin.
Perkara pertama yang kita buat ialah menandakan lantai dan dinding. Pada setiap dinding kita melukis garis menegak dengan tegas di tengah, untuk menentukan jenis trim yang akan di sudut. Ini akan menentukan bagaimana untuk memulakan meletakkan jubin: dari garis dalam arah yang berbeza atau, melangkau ia, di tengah jubin. Dengan corak yang sama, kami menandai di atas lantai.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Titik yang sangat penting: apabila meletakkan jubin lantai, gam digunakan dengan kancing berturut-turut pada kedua-dua asas dan jubin. Dalam kes ini, lompang di bawah jubin tidak dibenarkan. Kerja ini dilakukan dengan bantuan salib dan baji, yang terakhir membantu untuk mengukur perbezaan dalam saiz jubin. Lantai dibentangkan dalam satu satah mendatar.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Apabila merapatkan jubin di dinding, sangat penting untuk meletakkan baris pertama secara sama rata - ini adalah kunci kepada yang cantik dan juga bersama pada masa akan datang.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Sudut luar diperkaya dengan sudut plastik. Voids di bawah jubin barisan paling atas juga tidak dibenarkan, kerana apabila memasang profil untuk siling, anda boleh masuk ke dalam kekosongan.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Grouting dilakukan sehari selepas kerja selesai supaya gam telah kering. Jika tidak, grout berwarna tidak akan kering sama rata dan tidak akan seragam.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Campuran (gam dan grout) disediakan dengan ketat mengikut arahan pada pembungkusan. Grout digunakan dengan spatula getah, selepas 10 minit ia dibasuh dengan span dibasahkan dengan air, diagonal. Selepas 30-40 minit, jubin itu disapu dengan kain lembut kering, dan semua jahitan juga disapu dengan kain untuk mengeluarkan benjolan dan tenggelam.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Selepas prosedur mandatori ini, licin, cantik, dan yang paling penting, lipit ketat diperolehi. Sudut dalaman tetap bebas daripada grout, mereka dimeterai pada hari berikutnya dengan silikon kebersihan untuk warna grout atau yang lain mengikut budi bicara anda.
Kami menyebarkan bilik mandi dengan jubin

Mengikut peraturan mudah ini, anda akan berpuas hati dengan bilik mandi baru untuk masa yang lama.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh