DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Membuat porselin sejuk untuk patung
Bahan yang Diperlukan:
- Gam PVA putih,
- pinggan mangkuk pakai buang (sepasang sudu dan mangkuk dalam kaca),
- kentang atau tepung jagung,
- kain minyak atau kertas yang tidak perlu,
- krim tangan
- cat akrilik atau gouache.
membuat porselin sejuk

Mari bermula. Untuk memulakan, tuang 3 sudu gam PVA ke dalam cawan sekali pakai.
membuat porselin sejuk

Kemudian dengan sendok kering tambah 5-6 sudu kanji.
membuat sejuk china

Campurkan dengan teliti jisim yang terhasil. Pertama, perlahan-lahan "lemas" kanji di gam itu, kalau tidak ia akan naik seperti awan debu.
membuat porselin sejuk

Pertama, campurkan jisim dengan sudu dalam mangkuk, maka anda boleh terus melakukan ini dengan tangan anda. Bergantung kepada kualiti bahan, anda mungkin memerlukan nisbah bahan yang berbeza, tetapi pada akhirnya jisim yang terhasil harus lancar dalam penampilan dan tidak melekat pada tangan anda. Ia juga perlu menambah sedikit krim tangan, ini bukan sahaja akan memberikan bau yang menyenangkan, tetapi juga mengurangkan "kelekalan" ke tangan.
membuat porselin sejuk

Kini anda boleh memulakan bahagian yang menyeronokkan. Walaupun porselin belum kering, kami membentuk pelbagai tokoh di luar sana, di sini ia adalah hati, wajah kucing dan hanya kosong.
membuat porselin sejuk

Kami biarkan semuanya kering selama kira-kira 3-4 jam, selepas dua jam anda boleh meletakkan kekosongan pada bateri, jadi mereka tidak retak, seolah-olah anda melakukannya segera selepas patung.
Pada angka kering dengan pensel, kita membuat lakaran corak dan wajah.
membuat porselin sejuk

Sekarang adalah masa untuk menggunakan cat.
membuat porselin sejuk

membuat porselin sejuk

Juga di peringkat akhir anda boleh merapikan kerja.
membuat porselin sejuk

Bergantung pada kehendak anda, anda boleh dengan mudah menjadikan produk ini menjadi magnet peti sejuk, koleksi "batu kerikil" yang dicat atau teka-teki lucu.
Nasib baik dalam kerja!
Kembali
Komen (2)
 1. Vlad100
  #1 Vlad100 Tetamu 22 Mac 2016 02:47
  2
  Terima kasih atas artikel yang indah! Prasejarah kecil yang suka dan suka memodel dari adunan garam dan saya melihat angka yang berbeza di laman web ini dan secara tidak sengaja mengklik tidak memodelkan dari adunan garam tetapi pada pemodelan dari porselin sejuk dan saya melihat tokoh yang sangat cantik dan bertanya-tanya "Cara membuat porselin sejuk" Selepas menggaru lobak saya, saya naik untuk mencari pembuatan porselin sejuk, tapi saya tidak dapat melihat apa-apa, malangnya. Keesokan harinya, "Wham!" dan naluri untuk pembuatannya? Esok saya akan pergi untuk komponen yang tidak layak ... Sekali lagi, terima kasih atas arahan dan idea ini)
  P.S Wrote dari telefon (kunci kecil) mungkin ada kesalahan.

  Salam Vlad100.
 2. Alena
  #2 Alena Tetamu 3 Disember 2016 18:41
  0
  Pada asasnya, resipi juga termasuk gliserin dan jeli petroleum. Ternyata mereka adalah pilihan? Saya mahu membuat angka. Berapa kuatnya produk itu?

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh