DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Frog Princesses from Fabric
Puteri kelas mainan katak puteri dari kain. Produk ini adalah 11 cm tinggi dan dibuat dalam teknik tekstil primed.
puteri katak kain

Untuk melaksanakan, ambil bahan berikut:
- kain polos padat warna hijau.
- gunting.
- pensil.
- Dua jenis manik.
- jarum dengan benang.
- Pengisi untuk mainan.
- cat akrilik.
- berus untuk cat.
- pena hitam helium.
- sedikit warna emas.
- sekeping buih.
- mesin jahit.
- gam sesuai untuk kain.
- bayang rias.
Sebelum memulakan apa-apa kerja, lukis templat untuk katak masa depan, potong templat. Ketinggian dengan mahkota itu ialah 13 cm, dan lebarnya kira-kira 11 cm. Terdapat kaki depan dan belakang.
puteri katak kain

Sehingga katak boleh duduk, kami menggariskan tuck di bawah. Dan mengikut corak kain hijau, kami memotong semua butiran dalam dua bahagian, tidak lupa membuat elaun fabrik untuk jahitan. Di bahagian bawah bahagian tandakan tempat yang kita tidak akan bangun. Kami menjahit mesin taip.
puteri katak kain

Kemudian dengan teliti berikan semua butiran, luruskan dengan baik. Di kaki yang lebih rendah kita membuat percikan kecil tambahan di tengah, menangkap hanya satu lapisan tisu.
puteri katak kain

Kini kami mengambil apa-apa pengisi dan mengisi mainan. Mari kita mulakan dengan kaki. Di bahagian depan anda perlu sedikit meningkatkan hanya telapak tangan. Dan bahagian belakang juga tidak diisi dengan ketat.
puteri katak kain

Tetapi seluruh pangkalan mainan dipenuhi dengan ketat.
puteri katak kain

Kemudian, dengan benang hijau, kita mula-mula menjahit jahitan sampingan kecil, dan kemudian tuck pada kedua-dua pihak. Ternyata jahitan dalam bentuk salib.
puteri katak kain

Sekarang kita berpindah ke ketegangan kecil. Pertama, dengan pensil, lukis garis yang memisahkan kepala dari mahkota. Kemudian kami menggariskan dua garis bulat yang menekankan bentuk tumit katak. Kami menggunakannya di kedua-dua belah dalam imej cermin. Dan kemudian dengan benang hijau, kami menjahit jahitan kecil sepanjang jalan melalui keseluruhan mainan, menarik jahitan sedikit.
puteri katak kain

Pada kaki bawah kami menjahit lubang untuk mengisi. Dan untuk ketepatan, kami memotong jalur kain dari segmen kecil dan lem dengan teliti.
puteri katak kain

Untuk memastikan bahagian bawah mainan dibuat dengan baik, jalur kain juga perlu dipasang.
puteri katak kain

Kini ia tetap menjahit kaki sehingga katak itu sendiri akan duduk. Pertama, cuba segala-galanya, aturlah.
puteri katak kain

Seterusnya, kami bergerak untuk menarik moncong mainan. Kami menggariskan semua butiran dengan pensel. Kami menarik mulut lebar dengan lidah yang menonjol, hidung dengan lubang hidung, mata besar membonjol dengan bulu mata.
puteri katak kain

Dan teruskan untuk pewarnaan. Kami mengambil cat hijau, tambah sedikit coklat dan dengan bantuan sepotong busa getah kami cat bahagian atas kepala ke mulut, di sekeliling mata. Mari sentuh semua kaki sedikit.
puteri katak kain

Dan belakang boleh dicat hampir semua.
puteri katak kain

Sekarang dengan berus dengan cat kuning kami menarik iris mata.
puteri katak kain

Dan kita meletakkan titik di seluruh badan katak, tidak semestinya dengan jelas.
puteri katak kain

Selanjutnya kita terus menggariskan bola dengan cat putih. Dan lidah merah.
puteri katak kain

Bahagian depan katak perlu ditandakan dengan kuning di hadapan. Dan dengan bayang-bayang putih untuk solek, warna tengah pertengahan seluruh mainan.
puteri katak kain

Hanya mahkota yang masih tidak berwarna dan mesti dibuat emas dengan cat.
puteri katak kain

Sementara itu, mata telah kering. Sekarang kita melukis pena hitam di sekitar semua kontur muncung dan menarik murid dengan cat. Mata menambah silia.
puteri katak kain

Ia tetap hanya untuk menambah bayang-bayang di sekitar mata dan hidung dengan pensil. Dan sedikit lagi pada mulut dan lidah.
puteri katak kain

Seterusnya, anda perlu menjahit manik kecil di kaki, ke setiap sudut. Dan adalah dinasihatkan untuk mengambil manik panjang warna emas ke atas mahkota.
puteri katak kain

Mainan sedemikian berfungsi sebagai cenderahati, jadi anda boleh menggunakan pelbagai inskripsi. Tulis di perut anda dengan pena helium. Dan pada katak kami sudah siap.
puteri katak kain

Semoga berjaya kepada semua orang!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh