Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Mi buatan sendiri
Apa-apa sebutan tentang makanan lazat disertakan dengan ulasan "buatan sendiri" yang dapat difahami. Dengan tangan mereka sendiri, mereka mencipta karya-karya kecemerlangan masakan, masakan mulut dan tidak dapat dilupakan. Sedikit lebih banyak masa yang dihabiskan di dapur, dan keseronokan makan malam akan membuat anda lupa kerja lama.
Sup mi ayam biasa berubah secara dramatik jika anda memasak mi sendiri. Dan jika anda menambah bilangan ramuan, ia boleh dibekukan dan digunakan sekiranya diperlukan.
Anda akan memerlukan makanan paling mudah: telur, tepung dan garam.
1. Dari 2 telur, secubit garam dan tepung menguli doh yang sangat sejuk. Ia harus lebih sejuk daripada ladu, semasa menguli ia akan berusaha untuk mendapatkan massa homogen.
Mie buatan sendiri

2. Ujian ditutup dengan tuala dan dibiarkan di atas meja selama 10 minit.
Mie buatan sendiri

Kemudian ia digulung ke dalam lingkaran nipis, permukaan meja harus kelihatan jelas melalui doh.
3.Knife rolled dough dipotong menjadi jalur lebar 8-10 sentimeter.
Mie buatan sendiri

4. Kemudian gunting diambil, dan setiap jalur doh dicukur ke dalam mi tidak lebih tebal daripada perlawanan.
Mie yang dihiris tersebar di lapisan nipis di atas meja, ditaburkan dengan sedikit tepung, supaya tidak melekat bersama.
Ia dibiarkan kering selama setengah jam, bercampur secara berkala.
Mie buatan sendiri

Jika sup ayam dimasak pada masa ini, mi segera diturunkan ke dalamnya, dan jika dituai untuk kegunaan masa depan, ia dicurahkan ke dalam beg plastik dan dihantar ke peti sejuk. Mi beku akan menjimatkan masa yang anda boleh berbelanja semasa bersiar-siar sambil menunggu mi ayam yang kaya.
Kembali
Komen (1)
  1. Aino
    #1 Aino Tetamu 21 Ogos 2017 15:34
    0
    Adakah mudah untuk dicincang dengan gunting? Lebih baik jika anda menggunakannya dan bukannya pisau? Saya tidak tahu bahawa ia boleh membekukan mi, saya perlu cuba melakukannya.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh