DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Crochet pola kerja terbuka
Corak tirai rompi

Dail 43 gelung udara (VP) - 2 * 18 untuk hubungan, 7 untuk simetri dan 3 untuk lif (P).
Corak tirai rompi

Corak tirai rompi

Baris pertama: Di dalam gelung keempat pangkalan, bersatu paku berganda (CH). Langkau 2 gelung, dan melalui yang ketiga, buat sekumpulan 3 CH (GR). Selepas melengkapkan 3 GR dengan jurang yang sama, tekan 13 VP. Langkau 5 gelung pangkal dan dalam setiap gelung ketiga bersatu di GR - hanya 5 kali. Sekali lagi, simpulkan 13 VP dan teruskan dengan cara yang sama, 2 CH dan P akan melengkapkan baris. Ikut penggantian corak di tepi kanvas: di atas satu P selepas GR baris sebelumnya harus 2 CH atau CH dan P dan sebaliknya.
Corak tirai rompi

Baris kedua: 4 GR antara GR baris pertama dan rantai 6 VP (C). Cangkuk ini boleh dimasukkan ke dalam gerbang itu sendiri di antara GR atau di dalam gelung yang menghubungkan 2 GR untuk sedikit mengubah corak kanvas. Sengkang satu tiang pengikat tunggal (RLS) melalui tengah rantai dari VP (di sini anda juga boleh memasukkan cangkuk ke dalam gelung itu sendiri atau di bawahnya), C dan lagi melakukan 4 GR antara GR baris pertama. Ulangi cara ini hingga akhir dan buat CH menerusi gelung mengangkat baris pertama dan P.
Corak tirai rompi

Baris ketiga: menduplikasi SN ekstrem. Bersatu 2 GR dan C. Seterusnya 3 RLS: berhampiran pengikat Ts pertama ke RLS baris kedua, tetapi tidak melalui RLS itu sendiri, satu lagi di atas RLS itu sendiri dan sekali lagi di atas pinggir Ts seterusnya. Kemudian lagi Ts, dll. Selesaikan baris 2 CH dan P.
Corak tirai rompi

Baris keempat: 2 GR, C dan 5 RLS: 2 untuk R dari dua sisi dan 3 melalui RLS baris ketiga. Type C dan ulangi corak. Pada akhir CH dan P.
Corak tirai rompi

Baris kelima: ulangi CH. Knit GR, C dan 7 RLS, meningkatkan RLS, seperti pada baris keempat. Teruskan secara simetri hingga akhir, kemudian buat 2 CH dan P.
Corak tirai rompi

Baris keenam: melakukan GR di gerbang di atas GR dan satu lagi - melalui permulaan C. Buat Ts dan 5 RLS, melangkau RLS yang melampau pada baris kelima.
Corak tirai rompi

Baris ketujuh mengulangi perlawanan ketiga, kelapan dan kesembilan sama dengan yang kedua dan pertama.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh