Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Hiasan manik" Jantung "di atas pendirian
Halo, sayang pelawat laman web ini. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang bagaimana anda boleh membuat cenderahati yang indah dalam bentuk hati yang diperbuat daripada kawat dan manik yang tebal, dilampirkan pada pendirian kecil. Cenderahati ini boleh dibuat pada hari semua pencinta, bercuti (misalnya, pada ulang tahun perkahwinan), atau boleh dibuat hanya sebagai hiasan untuk rumah.
Hiasan Jantung Manik

Untuk membuat cenderahati seperti ini, kami memerlukan:
- Kawat adalah nipis (dari tebal 0.01 mm);
- Kawat tebal (dari 2 mm.);
- Penipisan, penjepit;
- Manik hijau, biru, kuning, oren, ungu dan putih;
- Manik biru, putih, coklat, merah jambu dan kuning air;
- Botol limun;
- Plaster dengan air;
- Kertas biasa;
- Pelekat polimer untuk kaca;
- Kertas berwarna, gunting;
- gam PVA atau pensil;
- Scotch.
Mendapatkan kerja, kami mengambil sebotol dari bawah limun dan, selepas membasuh beberapa kali, membiarkannya membiarkan air berlebihan daripada itu:
Hiasan Jantung Manik

Apabila botol itu kering, kita perlu menyelitkannya dengan kertas biasa untuk memohon lapisan permulaan, yang perlu disisipkan dengan beberapa lapisan zarah kertas berwarna. Lapisan ini boleh terdiri daripada kepingan pelbagai saiz dan bentuk:
Hiasan Jantung Manik

Setelah membuat permukaan kertas putih licin dan kemas, kami memotong kertas berwarna ke dalam kotak kecil dengan saiz yang berbeza dan tampal botol ke atasnya:
Hiasan Jantung Manik

Selepas itu, kami memohon varnis atau pita pelekat yang telus ke permukaan supaya permukaan kertas tidak dapat dengan cepat mendapat kotor:
Hiasan Jantung Manik

Seterusnya, kami mengambil dawai tebal kira-kira 150 cm panjang dan memutarnya ke dalam bentuk jantung; kami merajut kedua-dua hujung di bahagian bawah angka, membentuk simpulan besar.
Hiasan Jantung Manik

Nampaknya kita bahawa kawat ini sahaja mungkin tidak terlalu kuat dan membungkuk di bawah berat semua perhiasan manik yang akan memuatkannya. Oleh itu, adalah dianjurkan untuk mengambil sama ada dua wayar untuk kerja, atau tidak melampaui angka dengan perhiasan.
Sekarang dalam cawan yang berasingan kita menanam beberapa gipsum dan menggunakannya untuk melampirkan angka ke botol. Kerana fakta bahawa leher botol sempit, dan knot wayar cukup besar, angka itu dipegang dengan sempurna dan mudah untuk memperbaikinya dengan gypsum (bukan satu zarah gipsum jatuh ke bawah). Selepas itu kami membersihkan kawasan tersebut krafdi mana gipsum secara tidak sengaja jatuh dan membiarkannya kering:
Hiasan Jantung Manik

Kini kita membuat daun, buah dan bunga dari manik. Mengambil wayar nipis, kita menyambungkan salah satu manik di tengahnya, yang bermaksud membuat daun:
Hiasan Jantung Manik

Kami melampirkan dua lagi kepada manik ini, melewati mereka melalui hujung dawai:
Hiasan Jantung Manik

Kemudian tiga, empat:
Hiasan Jantung Manik

Setelah membuat tengah risalah, dalam baris berikutnya kita secara beransur-ansur mengurangkan bilangan manik, dan, sampai yang terakhir, kita mengikat kawat beberapa kali.
Hiasan Jantung Manik

Selepas itu, kita melampirkan wayar nipis ke dalam angka tembaga, di mana kita akan menyusun angka-angka daun dan buah yang telah siap.
Hiasan Jantung Manik

Yang pertama "berry" dalam kraf kami adalah manik beige besar. Dalam rangka untuk memegang dengan tegas dan wayar tidak menonjol di permukaan, anda perlu melampirkan manik kecil di ujung lain dari manik:
Hiasan Jantung Manik

Oleh itu, kami akan mengumpulkan semua daun dan buah beri yang seterusnya yang perlu kami buat.
Hiasan Jantung Manik

Sekarang kita mula membuat bunga. Untuk mengumpulkan satu bunga, kami membuat tujuh kelopak dan satu "cincin" wayar dan manik. Mana-mana kelopak kelopak boleh diambil, - untuk dipilih:
Hiasan Jantung Manik

Setiap kelopak yang kita pasang dengan beberapa manik dari "cincin":
Hiasan Jantung Manik

Ia tetap hanya untuk melampirkan manik ke tengah setiap bunga yang dikumpulkan:
Hiasan Jantung Manik

Selepas itu, kami melampirkannya ke kraf kami:
Hiasan Jantung Manik

Seterusnya, kami membuat beberapa bunga ungu dengan tepi putih dan melampirkannya ke cenderahati:
Hiasan Jantung Manik

Hiasan Jantung Manik

Sebelum menghiasi angka dengan bunga, kami berjaya mengumpul beberapa baris dengan biru, merah jambu dan beri coklat, menghias kraf:
Hiasan Jantung Manik

Selepas itu, kami mengambil keputusan untuk mengumpul dua bunga putih dan dua ungu dengan jalur oren, tetapi dengan cara yang sedikit berbeza daripada yang sebelumnya. Setelah membuat lapan kelopak, kami menyambungkannya pada kawat, salah satu hujung yang kami melukis sepanjang bulatan kedua:
Hiasan Jantung Manik

Kemudian, membuat separuh bulatan dan melukis kedua-dua wayar dalam arah yang bertentangan, kami menyambungkan manik kecil dan membalut dawai di belakang bunga selesai:
Hiasan Jantung Manik

Kami melampirkan bunga siap untuk kraf. Semasa kerja, anda boleh membuat daun kuning sekiranya kekurangan manik hijau dan biru. Terdapat sembilan bunga dalam kraf bunga kami:
Selepas itu, segala-galanya - kerajinan kami siap. Kami mengambil masa kira-kira 2 minggu untuk membuatnya, dan kami seolah-olah menjadi sangat cantik:
Hiasan Jantung Manik

Hiasan Jantung Manik

Yang ikhlas, Vorobyov Dinara.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh