DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Snood - paip dengan padang lingkaran yang mudah
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Masa untuk snuds dalam ayunan penuh. Snoods memakai tudung bulat dalam mana-mana musim, hanya corak dan bahan dari mana ia dibuat perubahan. Oleh itu, dalam almari pakaian peribadi, peribahasa ini agak terpakai: tidak ada banyak snoods. Selain itu, model tudung ini sangat pelbagai.
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Ia masih musim sejuk di halaman, dan pada minggu pertama musim bunga kita perlu tudung pembalut hangat. Dan jika anda dipecat dengan idea snud baru, kemudian periksa benang pantry anda untuk bulu atau benang mengait setengah wol.
By the way, dengan perbelanjaan bulu, yang digunakan untuk benang kilang. Pada label anda boleh membaca pelbagai jenis. Bolehkah semua jenis bulu disusun? Kami akan mengesahkannya pada akhir artikel. Dan untuk snud kita memilih cahaya dan menyenangkan untuk menyentuh benang Azalea kilang Troitsk 40% merino dan akrilik 60%, seksyen pencelupan dengan peralihan warna lembut dalam spektrum gelombang laut.
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Selendang paip atau sempit yang sempit disifatkan oleh fakta bahawa ia tidak perlu dilukai dalam lapisan, ia hanya dipakai di atas kepala dan kerana draping itu kelihatan seperti kolar yang mengagumkan dan agak padat. Ia juga boleh dipakai di kepala sebagai hud. Sempit sempit tidak boleh padat, ia akan menyusahkan, sebaliknya, ia dirajut dengan udara, dengan mudah membentuk lipatan hangat lembut.
Lebar moncong dipilih sesuai dengan zona kolar, iaitu. dia harus berpakaian bebas di atas kepalanya, tetapi pada masa yang sama menutup lehernya dengan baik. Untuk corak yang dipakai, bilangan gelung sepatutnya berganda 7. Untuk benang 270 m dalam 100 g, kami menggunakan kait N 5.
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Kami mengumpul 68 gelung, menutupnya dalam gelang, tambah 2 gelung untuk mengangkat. Kami bersatu dua bulatan dengan satu renda, dan kemudian merajut mengikut skema: * 5 sudu besar. dua crochet, 2 gelung udara *. Apabila bulatan itu benar-benar bersatu, dalam lingkaran kedua, hubungan itu harus beralih 2 gelung ke kiri. Oleh itu, corak dengan 2 gelung udara akan berputar.
Kami terus mengait ke ketinggian 45 baris. Kami melengkapkan mengait dengan dua baris satu crochet.
Kami membuat kelebihannya.
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Untuk melakukan ini, kami menggunakan teknik mudah lengkungan udara kecil, yang dilakukan dalam bentuk ulas. Corak mengait adalah seperti berikut: bidang renda tunggal terakhir pada baris sebelumnya, tambah 1 gelung untuk mengangkat, kemudian kita merajut * 4 gelung udara, kita bersatu yang terakhir dalam gelung yang sama dari pangkalan yang mana gerbang itu dimulakan, 3 crochets tunggal *.
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Kami mengikat kedua-dua tepi moncong dengan cara yang sama. Snud anda - paip siap.
Paip Snood dengan padang lingkaran yang mudah

Dan kini penjelasan yang dijanjikan mengenai jenis bulu yang digunakan dalam pembuatan benang.
Wool untuk berputar dan membuat benang untuk mengait diperolehi daripada haiwan yang berbeza: domba, kambing, arnab, llamas, unta, anjing. Untuk mendapatkan bulu yang paling berkualiti, halus, hangat dan indah, pelbagai baka haiwan ini dibiakkan selama berabad-abad.
Benang yang paling lembut dan mulia adalah kasmir, ia terbuat dari lapisan bawah kambing Mongolia yang tinggi. Mohair juga adalah bulu dari kambing baka Angora yang sepadan. Bulu domba adalah tradisional, dipelihara dari badan anak domba dan anak domba, tetapi bulu merino adalah bulu dari seekor domba merino khusus, yang diperoleh dari anak domba kambing. Alpaca adalah lapisan llama, seorang saudara Amerika dari unta, dan angora adalah lapisan bawah yang disisir dari kelinci Angora.
Di samping itu, jenis benang yang paling tradisional, benang juga dibuat dari unta, yak, dan juga anjing dari pelbagai baka berambut panjang. Setiap jenis bulu mempunyai kualiti penjimatan haba khas dan praktikal dalam produk, oleh itu, setiap wanita wanita perlu memilih benang untuk bekerja sesuai dengan keinginannya.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh