DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» Dart mini kecil diy
do-it-yourself dart

Hujung minggu lalu, untuk menghiburkan anak saya (dengan baik, tidak membosankan untuk menghabiskan masa saya sendiri), memecahkan kepalaku untuk seketika, saya membuat mini anak panah, yang, sebagai seorang kanak-kanak, saya dibuat, mungkin hampir semua orang, sama seperti saya. Nah, mereka yang tidak membuat mainan mudah (dalam pembuatan) pada zaman kanak-kanak. Mereka akan dapat membuatnya, (tanpa penampilan orang lain yang mencurigakan, dengan pemikiran mental yang melemahkan orang yang membuatnya). Hanya apabila anak mereka tumbuh sehingga umur yang boleh diterima. Agar tidak sengaja merosakkan apa-apa kepada dirinya sendiri dan orang-orang di sekelilingnya (berjalan dengan aman di sekitar dan tidak mengesyaki ancaman yang menjejaskannya). Lagipun, keselamatan, pertama sekali.
Dan, untuk membuat mini anak panah yang saya perlukan:
 • Nippers.
 • Gunting.
 • Pen Ballpoint (untuk menandakan) kerana tidak terdapat komputer riba di dalam sangkar.
 • Penguasa (atas sebab yang sama).
 • Jahit jahit, (biasa).
 • Perlawanan (lebih kurang sekadar spesimen) adalah wajar dengan kepala kecil dan tidak ada kecacatan (jika tidak, ia akan menjejaskan ciri-ciri penerbangan dan trajektori mini roket masa depan kita).
 • Jarum, bukan yang besar (yang besar, ia hanya perlu untuk mengisar atau menambah kargo).
 • Kertas, (dalam kes saya, serpihan kertas dinding kerana ketiadaan buku nota pada masa ini).
 • Kawat tembaga, tidak terlalu tebal, jika tidak, akan ada kesukaran dengan penggulungan, lebih-lebih lagi, terdapat kebarangkalian yang tinggi untuk memecahkan perlawanan, tidak terlalu nipis (anda diseksa angin). Saya mempunyai 0.4 milimeter (nampaknya betul-betul betul).


Anda boleh melakukannya tanpa ia. Tetapi kerana berat produk siap tidak besar, julat penerbangannya banyak yang diingini, secara umum, tidak sejauh yang kita inginkan, ia hampir tidak menembusi sasaran dan laluan penerbangan hampir tidak dapat diramalkan. Sebagai permulaan, saya membuat badan roket, mengambil empat perlawanan dalam satu tangan dengan tangan kedua saya, menolak jarum di tengah-tengah dengan hujung yang tajam, dengan tangan ketiga saya mula mengetuk tali, jenaka, tentu saja, mengatasi kedua-dua tangan. Setelah berliku-liku dengan perlahan, dia menaikkan tali itu, menyelundupkannya di antara pertandingan dan meletakkan badan itu ke samping, ia menuju ke tahap berikutnya.
do-it-yourself dart

Tahap ini sebenarnya dalam pembuatan sayap senjata lontaran (tidak kira betapa tidak masuk akalnya, tapi itu adalah). Dart adalah senjata (melempar), ia adalah tombak, walaupun agak ringan dan berkurang, jika dibandingkan dengan tombak untuk tangan tangan atau pertempuran kuda (biasanya mempunyai panjang total hingga satu setengah meter). Untuk kemudahan membuangnya seimbang (sesuai). Sebagai senjata (berburu) dan pertempuran, mereka digunakan oleh tentera dari banyak negara di dunia dan orang-orang, sudah bermula dari zaman dahulu. Penggunaan tetap (sebagai senjata) telah direkodkan pada abad kedua puluh. Di Rusia kuno, mereka dipanggil kampung. Permainan panah juga dipanggil panah pelemparan (pendek) untuk permainan yang dipanggil panah.
Dan pada mulanya, saya menandatangani dan memotong kertas dalam bentuk persegi.
do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

Kemudian, dengan menggunakan manipulasi yang rumit, ia menjadikannya segitiga isosceles, maka masih lagi dan lagi, pada umumnya, lihat foto itu.
do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

Selepas sayap siap, saya meletakkan badan masa depan sayap pada sayap.
do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

Selepas itu, mengetuk dan membetulkan benang (seperti yang diterangkan di atas), membakar dengan keinginan untuk menguji dengan lebih cepat, dia melemparkannya ke dinding rumah yang dilapisi dengan papan serat. Jangkaan tidak menjadi kenyataan, dia masih lembap (beratnya tidak cukup untuk mengatasi pelayaran, saya fikir). Keputusan saya dibuat untuk membetulkan keadaan dengan apa-apa kos. Daripada banyak idea kejuruteraan yang timbul ketika jatuh ke lantai, yang paling sesuai untuk jenis pesawat tertentu telah dipilih.
1) Kurangkan tenggelam dengan memotong bahagian-bahagian sayap (dia kelihatan seperti mencurigakan dan tidak cantik kepada saya).
do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

do-it-yourself dart

2) Meningkatkan berat busur, menambah peningkatan ketara dalam rintangan aerodinamik ke udara.Ini dicapai dengan menggulung wayar kuprum ke perlawanan dengan jarum, tanpa melupakan peralihan yang lancar. Setelah bermain cukup dan menerima banyak kenikmatan yang tidak dapat dilupakan daripada bersenang-senang dengan kanak-kanak itu, terdapat percubaan untuk memperluaskan kesenangan melalui pemodenan untuk menarik perhatian anak-anak itu. Dia menerapkan idea itu dengan menggunakan transformasi sihir dart ke dalam roket dengan memotong sebahagian ekor anak panah itu.
do-it-yourself dart

Hasil campur tangan pembedahan itu memenangi setengah jam lagi. Dan roket mendarat dengan selamat (walaupun dengan busur) di permukaan dinding, di mana ia menyemai hari dan tiba. Saya ingin semua orang yang mempunyai anak-anak sama momen yang menyenangkan dan unik dalam kehidupan. Saya menasihati anda untuk menggunakan masa ketika mereka masih kecil, kerana mereka juga akan membesar menjadi mainan kecil, primitif, dan tidak mungkin untuk membangkitkan emosi yang sama pada mereka yang hampir dengan keadaan euforia.
Kembali
Komen (1)
 1. kondrat
  #1 kondrat Tetamu 10 Ogos 2017 15:07
  0
  Saya suka anak panah - permainan sejuk. Menurut skema yang diterangkan di sini, membuat anak panah. Menariknya, ia terbang dengan sempurna dan tepat pada sasaran)))).

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh