DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Di Kelas Induk hari ini, saya ingin memberitahu dan menunjukkan kepada anda cara membuat buku untuk resipi dengan tangan saya sendiri. Pengeluarannya tidak akan membawa anda banyak masa dan akan membawa anda banyak emosi positif. Buku ini sangat mudah digunakan, tidak mengambil banyak ruang, dan sentiasa boleh di tangan. Dalam artikel ini anda akan dapati penerangan terperinci dan skema buku tersebut.

Untuk membuat buku untuk resipi, bahan berikut akan diperlukan:
  • Gunting.
  • Kadbod
  • Huruf untuk dekorasi.
  • Kain itu.
  • Riben satin kira-kira 20 cm.
  • Guna pistol haba dengan gam telus.
  • Gam PVA.
  • Kertas kertas atau kertas tebal yang lain.

Buku masak diy

Teruskan ke pembuatan buku masakan dalam teknologi scrapbooking.
Untuk memulakan, potong dua keping kadbod saiz yang kami perlukan. Anda boleh, seperti saya, mengukur segi empat dengan dimensi 17cm oleh 7cm.
Buku masak diy

Seterusnya, potong kain kecil dan kencangkan kadbod. Lebih baik menggunakan gam PVA untuk ini, kerana ia tidak meninggalkan residu.
Buku masak diy

Kemudian kita meneruskan pembentukan buku itu sendiri. Kami melampirkan satu perlindungan kepada yang lain, kami melihat bagaimana mereka akan ditempatkan. Potong sekeping kain kecil dari kira-kira 5 cm hingga 2 cm.
Buku masak diy

Hidupkan penutup dan aturnya dengan gam dan sekeping kain. Pada masa akan datang, kami akan menyembunyikan semua benjolan di dalam buku.
Buku masak diy

Selepas itu kita menghiasi buku itu. Kami melekat beberapa label yang dicetak pada pencetak biasa. Saya harap mereka boleh tona.
Buku masak diy

Buku masak diy

Anda boleh melekat puisi yang menyeronokkan pada penutup belakang.
Buku masak diy

Dari kertas tebal, saya mengambil kertas dari kotak gula-gula, memotong dua segi empat tepat dengan saiz yang sedikit lebih kecil dan gam di dalam buku itu.
Buku masak diy

Dalam buku ini, anda boleh meletakkan resipi lama anda, atau mencetak templat pada pencetak dan menulis resipi yang lazat dan menarik di sana.
Buku masak diy

Reben satin putih juga dilampirkan pada buku supaya nota-nota tersebut tidak digugurkan.
Buku masak diy

Buku masak diy

Berikut adalah buku yang kreatif dan berguna yang harus anda berjaya. Kita boleh menggunakannya sendiri, serta memberikannya kepada orang yang tersayang yang suka memasak.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh