DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Teater keluar dari kotak kadbod
Cuti Tahun Baru berakhir. Gula dimakan hadiah dibongkar. Pokok Krismas masih berdiri berpakaian dalam bola dan kalungan. Dari bawah mahkota padat, Santa Claus dan Snegurochka sedang menonton apa yang sedang berlaku di kalangan keluarga. Tidak lama kemudian ibu bapa mereka akan menyembunyikan mereka dalam kotak dan meletakkan mereka di dalam almari sehingga perayaan Tahun Baru yang akan datang.
Di atas meja terdapat kotak gula-gula, menunggu di sayap - menghantarnya ke tong sampah. Luangkan masa untuk membuang pembungkusan berwarna-warni dan bersemangat. Anda boleh membuat teater kanak-kanak yang indah dengan tangan anda sendiri, atau sebaliknya teater dengan anak patung karton.
Untuk kerja anda perlu:
- Pembungkusan kadbod untuk apa-apa hadiah
- gam PVA
- gunting.

Teater Box Cardboard


Pada mulanya, adalah penting untuk mengkaji dengan teliti lukisan-lukisan itu untuk menentukan bahagian bahan yang akan kami pergi untuk reka bentuk dewan teater, dan yang untuk anak patung (pelakon dongeng). Kami memutuskan untuk menggunakan kotak besar (dalam bentuk rumah) untuk mewujudkan premis teater. Dari potongan kecil untuk maklumat pemandangan dan haiwan. Adakah anda memilih lukisan yang betul? Sekarang berani teruskan untuk memotong butirannya.

Teater Box Cardboard


Dalam kes kami, dongeng akan menjadi tentang bagaimana Santa Claus sampai ke tepi kami untuk meninggalkan gula-gula yang enak untuk anak-anak. Mod pengangkutan yang berbeza dengan jelas menunjukkan jalan itu tidak mudah.

Teater Box Cardboard


Sekarang kita akan mengambil ciptaan dan hiasan dewan teater. Di bahagian depan kotak yang lebih besar, kami memotong lubang segi empat tepat. Oleh itu kita membuka panggung.

Teater Box Cardboard


Jadi bahawa bahagian bawah kotak tidak mengalir, kita melekat persegi panjang yang dipotong dari bahagian depan ke atasnya. Kamus Bahasa Inggeris-Rusia akan membantu menekan kadbod, dan memudahkan proses perekat.

Teater Box Cardboard


Gambar ini menunjukkan hiasan diukir: pokok Krismas yang dihiasi dan Santa Claus dalam giring.

Teater Box Cardboard


Akhirnya, bahagian bawah terperangkap, kami mengeluarkan kamus. Ia mengambil masa kira-kira 20 minit. Di bumbung rumah, kami memotong lubang di mana kami akan menurunkan watak-watak bermain ke panggung.

Teater Box Cardboard


Hiasan yang dicairkan dengan salji salji dan sebuah desa yang selesa. Lampu tingkap menyala malam. Di jalan kita melihat kepingan salji. Kesunyian.

Teater Box Cardboard


Kami tampal butiran di dinding jauh teater. Kanvas pepejal tentu saja kelihatan lebih baik, tetapi kita tidak mempunyai bahan seperti itu. Akan terpuaskan dengan apa yang ada. Pada akhirnya, latar belakang kelihatan hebat.

Teater Box Cardboard


Kami terus membuat. Belukar salji yang tinggi telah datang. Mereka juga dipotong daripada sisa kadbod.

Teater Box Cardboard


Letakkan salji salju di latar depan. Sila ambil perhatian bahawa pokok di sebelah kiri gambar sangat dekat dengan penonton.

Teater Box Cardboard


Melekatkan jalur nipis ke setiap wira.

Teater Box Cardboard


Jadi kerja kelihatan sebaliknya.

Teater Box Cardboard


Kami menurunkan watak-watak utama ke panggung melalui lubang yang dipotong ke bumbung teater. Haiwan-haiwan sedang duduk, menunggu kemunculan giring Santa Claus di langit berbintang.

Teater Box Cardboard


Dan di sini dia. Tetamu yang ditunggu-tunggu itu terbang melalui fros dan angin di atas kapal terbang.

Teater Box Cardboard

Teater Box Cardboard


Atau adakah Kakek memandu kereta? Dalam keadaan ini, kita bertindak mengikut senario ini.

Teater Box Cardboard


Sebagai contoh, kenapa dia tidak akan menyeberangi salji ketika bermain ski? Lihat, di belakang pengembara adalah beg besar. Apa yang ada? Sudah tentu mainan.

Teater Box Cardboard


Santa Claus menyalurkan hadiah kepada semua orang yang berkelakuan baik sepanjang tahun lalu. Adakah anda suka teater? Dan menjadikannya dengan kanak-kanak lebih menarik lagi. Kejayaan kreatif!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh