Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Tunic pantai
Dalam senjata hampir semua modis moden, harus ada sekurang-kurangnya satu jubah pantai. Tetapi bagaimana jika pakaian yang ditawarkan di kedai tidak sesuai dengan warna anda atau tidak menyukai bahan? Jangan putus asa, dalam kelas induk ini kami akan menunjukkan bagaimana anda boleh dengan mudah dan hanya menjahit tunic sendiri. Seluruh proses akan membawa anda tidak lebih daripada 15 minit, dan hasilnya akan memberi anda lebih daripada satu musim panas. Untuk pembuatan, saya menggunakan pareo yang sudah siap, dibeli bertahun-tahun yang lalu, dan tidak pernah berpakaian. Jika anda juga mempunyai beberapa jenis pareo dalam tong sampah yang anda tidak memakai untuk apa-apa sebab, berasa bebas untuk mengeluarkannya. Hari ini kita akan mencari permohonan yang layak untuknya. Jika anda tidak mempunyai pareo yang tidak perlu atau sudah bosan, anda boleh membeli di kedai sekeping kain kegemaran anda dan sejuk. Dalam kes ini, pada permulaan kerja, anda perlu memproses semua tepi pada mesin taip. Dalam kelas induk kami langkah ini hilang, kerana tepi pareo telah dirawat dengan overlock. Kelebihan menjahit tunik ialah anda tidak perlu menghabiskan banyak masa mencari tunik yang sesuai dengan pewarnaan pakaian renang anda secara khusus. Ia cukup untuk memilih bahan yang anda suka dan memberikan proses sedikit masa dan usaha.

Oleh itu, untuk kerja kita perlu:
1. Pareo yang tidak perlu atau sekeping tisu.
2. Benang dalam nada.
3. Gunting.
4. Pins.
5. pita sentimeter.
6. mesin jahit.
7. Suasana musim panas dan 15 minit masa lapang.

untuk kerja yang kami perlukan


Dimensi pareo saya adalah 146x98cm. Ukuran saya ialah M. Saya fikir tunik ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan saiz dari S hingga L.

Perkara pertama yang perlu kita lakukan adalah melipat fabrik dengan tepi telah diproses pada separuh. Akibatnya, kami mendapat kanvas 73x98cm. Pins di sekitar perimeter.

Pin off


Di bengkok di tengah, kami melepaskan garis leher yang sepatutnya dengan pin.

anggaran garis leher


Lipat kembali pada separuh supaya kita mendapat kanvas 73x49cm.

kanvas itu ternyata


Dari tikungan kita akan mengukur garis leher.

kita akan mengukur garis leher


Dari sudut kiri di tepi atas kita mengukur 14 cm. Dari sisi atas ke bawah, kita mengukur 3 cm. Kami melukis garis lancar. Ini adalah garis leher dari belakang.

garis leher dari belakang


Kami melakukan perkara yang sama tetapi mengukurnya tidak 3cm dari pinggir atas, tetapi 6cm (atau 3cm dari garis leher belakang). Kami melukis garis lancar. Ini adalah garis leher depan.

Lukiskan garis lancar


Potong.

Potong


Lebih jauh di bahagian hadapan, kita perlu perhatikan garis untuk lengan. Untuk melakukan ini, lipat kanvas kerana pada asalnya dilipat 73x98cm. Di bahagian hadapan kami mengukur dari tepi kanan dan kiri 20cm. Kami menggambar garis lurus 48 cm panjang ke arah bahagian atas produk. Saya hanya mencincang pin. Pada baris ini, anda perlu meletakkan dua baris walaupun.

hanya pin yang dicincang


Saya menawarkan corak primitif dengan sebutan dalam sentimeter. Maaf untuk kualiti, corak disebat untuk kejelasan. Barisan putus-putus merah menunjukkan garis potong. Talian garisan biru dipadamkan.

Garis putus-putus biru


Ia kekal untuk kami memproses leher pada mesin taip. Kami membengkokkan potongan, mencatat.

meletakkan garis


Sekarang kita melukis garis di sepanjang garis putus-putus biru di sebelah kanan dan kiri. Lay baris di hadapan!

Lay baris


Kami besi dan pergi ke pantai! Tunik pantai kami lapang sudah siap!

Jubah pantai
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh