DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Dreamcatcher: perhiasan dan azimat
Catcher Impian bukan sekadar hiasan untuk pedalaman, tetapi azimat semulajadi yang melindungi impian pemiliknya. Anda tidak boleh takut mimpi buruk dengannya - dilakukan dengan jiwa, dia pasti akan membawa emosi yang cerah ke rumah. Kini Penagih Impian agak popular, mereka boleh didapati di setiap kedai hadiah. Walau bagaimanapun, hampir semua mereka dibuat dengan salinan karbon dan tidak berbeza antara satu sama lain, oleh itu, untuk mendapatkan satu perkara yang unik dan indah sesuai dengan keinginan anda, anda boleh menenun Dream Catcher sendiri. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan sedikit bahan yang semua orang mempunyai, persediaan dan imaginasi minimum. Sebelum anda memulakan, anda perlu memikirkan skim warna dan gaya janggut - ia boleh dalam warna-warna cerah atau disenyapkan, dalam gaya laut atau yang lain.
Jika Trapper mahu dibuat secara semulajadi (biasanya cawangan willow), maka anda harus mempersiapkan terlebih dahulu. Rod merata untuk kerja lebih baik pada musim panas, sementara mereka muda dan plastik. Sejurus selepas batang dipotong, anda perlu memutar bulatan asas dari mereka, dan supaya ia kelihatan licin, anda boleh meletakkannya pada pasu atau cawan untuk waktu pengeringan, bergantung kepada saiz. Willow dikeringkan selama kira-kira seminggu, dan kemudian ia boleh diambil sebagai tukang tenun.

Selebihnya bahan-bahan mungkin akan didapati di rumah.
Untuk Catcher Impian kecil yang anda perlukan:
- Willow (atau lain-lain) pusingan asas;
- Thread (benang tipis boleh muncul);
- Manik (plastik, kaca, kayu, dari batu alam);
-Feathers.

Dan juga gunting dan jarum.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher


Apabila semua bahan dipilih, anda boleh meletakkannya di atas meja dalam bentuk produk masa depan - ini akan membantu melihat hasil dan menggariskan lokasi manik, pendants dan bulu. Tidak mengapa jika tidak semua bahan terpilih berguna dalam kerja.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher


Langkah pertama ialah web labah-labah tukang tenun itu. Ia adalah perlu untuk memotong benang (tidak terlalu panjang, tetapi seperti itu cukup untuk seluruh labah-labah) dan mengikat ke pangkalan. Selepas itu, simpulan boleh menjadi sedikit untuk kebolehpercayaan. Untuk kemudahan, benang boleh dimasukkan ke dalam jarum atau jarum untuk secara bebas mengikatnya melalui sel-sel menenun masa depan. Seluruh web dalam penangkap itu ditenun tanpa knot. Jarum dengan benang mesti dikelilingi di dasar, benang melalui gelung yang terhasil dan mengetatkan.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher


Oleh itu, anda perlu menenun seluruh baris pertama, cuba memastikan bahawa antara "knot" adalah jarak yang hampir sama. Benang harus selalu diregangkan - sehingga labah-labah itu ditarik ketat dan tidak cacat. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk tidak keterlaluan - jika asas dibuat daripada ranting atau cawangan, maka ia boleh bengkok. Ia sangat mudah untuk memeriksa sama ada pangkalannya telah mula berubah, dengan meletakkannya di atas permukaan licin rata.

Kelebihan gelung terakhir harus dilakukan pada jarak yang kecil dari awal tenun (di mana benang terikat). Dari tempat ini bermula tenunan pekeliling.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher


Segala-galanya adalah mudah - perkara utama adalah tidak menyesatkan, mengetatkan benang dan secara berkala, menurut rasa dan idea anda, menenun manik-manik dan pendants ke dalam labah-labah jaring, threading thread melalui mereka. Apabila menenun ke tengah, satu lubang kecil akan tetap, benang mesti diikat dalam satu bundle, threading thread dua kali dalam gelung, seperti ketika menenun, dan mengetatkan.Simpulan boleh diperbaiki dengan gam atau tersembunyi di belakang manik.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher


Badan tengah dan utama Dream Catcher sudah siap. Sekarang anda perlu melampirkan bulu - boleh ada tiga, satu, atau mana-mana bahagian lain. Mereka boleh menjadi burung merpati, ayam atau burung lain. Untuk setiap, anda perlu memotong bulu thread, snap dan topeng hujung pen dengan manik - pada masa yang sama menetapkan simpulan. Bulu boleh diikat dekat dengan Catcher Impian atau ditinggalkan pada tali panjang, tali, menghiasnya dengan manik.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher


Selepas semua bulu digantung secara simetri, ia kekal untuk membuat gelung. Anda boleh menggantungkan Catcher Impian pada kord yang sesuai dengan warna atau membuat gelung benang yang tidak rumit, menghiasnya dengan manik. Selepas itu, Catcher sudah bersedia. Ia boleh digantung di atas katil atau di dalam kereta.

Hiasan dan jimat Dreamcatcher
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh