Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bantal hiasan - bunga ros
Jika anda bosan dengan kebosanan, turun ke perniagaan! Pilihan yang baik untuk masa yang baik adalah buatan tangan. Produk sendiri bukan sahaja akan menggembirakan anda, tetapi mereka pasti akan mengejutkan keluarga anda. Kraf ini merupakan hadiah yang menarik untuk teman wanita pada 8 Mac atau sama seperti itu. Mudah, tidak mahal, dan yang paling penting - dari hati! - Ini adalah komponen utama hadiah yang sempurna!
Oleh itu, untuk membuat bantal hiasan comel dalam bentuk mawar, kita perlu yang berikut:
- Tidak ada kain besar (Anda boleh menggunakan kain apa saja), dengan harmoni digabungkan dengan satu sama lain dalam warna.
- Kertas untuk corak, pensel dan gunting.
-Benar-benar, jarum dan benang sepadan dengan warna flaps.
-Syntepon atau mana-mana pengganti bantal penyumbat.
-A imaginasi kecil dan masa lapang.

Pertama sekali, kami mengambil kertas untuk corak, dengan pensil kami membuat lakaran pelbagai saiz - ini kelopak mawar yang akan datang. Kami akan memerlukan 5-6 corak pelbagai saiz. Potong mereka.

Buang bantal


Lipat setiap kepak pada separuh terbalik dan lingkaran corak dengan pensil. Kami memotong bahagian sepanjang kontur yang dicadangkan, jangan lupa untuk meninggalkan elaun jahitan. Jadi, kita dapat dengan segera 2 bahagian satu kelopak. Kami memerlukan kira-kira 5 kelopak untuk corak terkecil pertama, 5 kelopak untuk corak kedua terbesar, 3 kelopak untuk corak ketiga, 6 kelopak untuk pola keempat dan 5 - untuk kelima. Saya akan mengesyorkan supaya tidak memotong semua butiran sekaligus, kerana masing-masing mempunyai mata sendiri, dan anda mungkin memerlukan beberapa kelopak yang lebih besar dan beberapa kelopak yang lebih kecil daripada yang saya katakan. Semasa anda mengumpul bantal menjadi satu keseluruhan, anda sendiri akan dibimbing oleh bilangan dan saiz kelopak, serta kombinasi warna.

Buang bantal


Menjahit di sepanjang tepi bulat, kami menghidupkan kosong dan tidak benar-benar barang kelopak kami dengan pemanis sintetik atau pengisi lain. Tuck dan hati-hati menjahit tepi yang tinggal. Begitu juga dengan semua butiran yang ada.

Buang bantal


Kami mula mengumpul kelopak secara manual di bantal kecil. Bermula dengan yang paling kecil - ini adalah teras masa depan bunga. Kami menjahit kosong di dasar kelopak, mengedarkannya dalam susunan yang huru-hara (di mana terdapat lompang, kita melampirkan kelopak di sana). Kelopak, yang bersaiz sedikit lebih besar, perlu sedikit "dikupas" di tengah dan membuat rehat. Jadi kita membuat daun kelihatan dan mengekalkan bentuk putik.

Buang bantal


Kami terus menjahit kelopak, bergerak dari kecil ke besar. Dalam dua baris terakhir, anda tidak boleh membuat alur, kerana kami memerlukan bantal dengan pangkalan yang stabil, bagaimanapun, jika anda mendapatkan produk yang besar, anda perlu dipandu oleh keadaan. Jika ditanya, lakukannya.

Buang bantal


Itu sahaja! Bantal sudah siap! Ia boleh dihiasi dengan manik, kerikil hiasan, atau ia boleh ditinggalkan seperti yang ada. Ternyata cantik, dan yang paling penting eksklusif!

Buang bantal


Nasib baik dalam semua usaha anda, dan biarkan inspirasi tidak meninggalkan anda seketika!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh