Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Apabila anak anda seorang lelaki kecil nakal yang sentiasa memerlukan kereta, tidak kira betapa terdapat di dalam rumah, sudah tiba masanya untuk memikirkan apa yang perlu sebagai garaj. Biasanya "model" kecil cenderung tersesat di suatu tempat, jadi garaj, seperti tidak pernah sebelum ini, akan membantu menyelesaikan masalah ini, ditambah dengan segala-galanya, ia akan mengajar anak bahawa setiap benda harus mempunyai tempatnya sendiri.
garaj mainan untuk kereta

Untuk membuat mimpi menjadi kenyataan, anda tidak perlu mempunyai tujuh rentang di dahi. Alat mudah dan papan lapis yang paling mudah akan membantu untuk membuat garaj dua tingkat yang sangat baik dengan lif angkat. Mana-mana budak lelaki akan berminat dengan mainan sedemikian, serta proses penciptaannya, di mana anda boleh menyertai sepenuhnya.
Shoveled banyak maklumat tentang bagaimana untuk membina garaj mainan, kecuali untuk membina sebuah rumah biasa dengan bumbung tidak ada apa-apa. Oleh itu, pengalaman menunjukkan bahawa garaj yang terbaik adalah yang dibina dan direka secara bebas. Setelah memikirkan semua butiran dan membina lukisan itu, kami mendapat model garaj yang sangat menarik, dan kerja tidak mengambil masa lebih dari tiga jam.
Untuk membuat garaj mainan, anda memerlukan komponen seperti:
• kepingan papan lapis (0.3 cm);
• gam PVA;
• jigsaw;
• natfil;
• kertas pasir;
• penguasa;
• pensil.
Kami secara kondisinya membahagikan semua kerja ke dalam tiga peringkat: membina lukisan, memotong bahagian dari papan lapis, mengumpul struktur siap. Agar tidak melukis untuk masa yang lama, apakah yang saya cadangkan untuk mencetak lukisan yang saya cadangkan, di mana semua dimensi digunakan, serta bilangan bahagian. Melihat lukisan itu, mungkin kelihatan bahawa kerja-kerja di hadapan adalah rumit, tetapi sebenarnya segala-galanya semudah memintal pear, dan anda akan melihat ini selepas anda mula mengumpul garaj.

Peringkat pertama - memindahkan lukisan ke papan lapis


Berbekal penguasa dan pensil, anda perlu memindahkan lukisan bahagian yang ada ke permukaan kerja - papan lapis. Untuk melakukan ini, dengan mengukur panjang dan lebar yang ditunjukkan dalam lukisan, anda perlu membina yang sama pada papan lapis. Ia tidak perlu meletakkan bahagian-bahagian yang terlalu rapat antara satu sama lain, kerana untuk menyelamatkan bahan, kejadian dapat terjadi - ketika memotong, papan lapis dapat memecah di tempat yang paling tidak sesuai. Setelah semua butiran siap, anda boleh meneruskan ke peringkat kedua - memotongnya.
melukis bahagian

melukis bahagian

melukis bahagian

melukis bahagian

melukis bahagian

melukis bahagian

Peringkat kedua - bahagian memotong


Untuk memotong tepat semua bahagian yang ada, anda perlu menggunakan jigsaw kayu. Sesiapa yang mempunyai jigsaw elektrik, prosedur ini biasanya mengambil masa beberapa minit. Sekiranya keajaiban teknologi tidak ada, jigsaw konvensional sangat sesuai untuk kerja. Perlu diperhatikan bahawa sebelum memulakan kerja, papan lapis perlu ditetapkan pada suhu bilik dan kelembapan yang rendah supaya tepi tidak tumpah, dan pemotongan lebih lembut. Pertama anda perlu memotong bahagian terbesar: bahagian bawah, bumbung dan bahagian tepi. Selepas itu, anda boleh pergi ke butiran yang lebih kecil, berhati-hati memotongnya.
memotong maklumat terperinci

memotong maklumat terperinci

memotong maklumat terperinci

Pertama sekali, bahagian-bahagian dipotong, dan kemudian lubang dibuat di dalamnya, yang akan diperlukan untuk sendi dan bergabung dengan semua bahagian.
butiran dipotong

butiran dipotong

butiran dipotong

Setelah semua bahagian siap, anda perlu memproses tepi mereka. Untuk melakukan ini, kami menetapkan setiap butiran dalam keadaan yang salah dan memotong tepi dengan fail.
butiran dipotong

Prosedur ini sangat penting, kerana kanak-kanak semasa permainan tidak boleh terluka atau mendapatkan serpihan dari tepi mentah bahan.

Peringkat ketiga - mengumpulkan garaj


Kami akan melakukan kerja secara berurutan, dan jika ada "ketidaktahuan" dalam penjelasan, maka kita boleh beralih ke gambar, di mana ia kelihatan jelas apa itu.
1. Kami akan memerlukan butiran seperti bahagian hadapan tingkat kedua dan platform. Kami mengambil gam PVA dan melengkapkan jurang sehingga mungkin untuk melekat bahagian-bahagian, setelah sebelumnya menghubungkannya.
bahagian gam

2. Selepas itu, kami memasang partisi yang berfungsi sebagai dinding yang membahagikan garaj untuk kereta individu.
bahagian gam

3. Seterusnya, ambil bahagian sebelah kanan dan gam itu ke dinding depan garaj. Kemudian anda boleh menggabungkan dua bahagian terdahulu, menghasilkan tubuh.
bahagian gam

4. Apabila tingkat pertama dipasang sepenuhnya, setelah dipasang semua butiran, anda perlu melakukan pengangkatan. Untuk melakukan ini, selari dengan bahagian sebelah kanan kami memasang bahagian yang sama, menutupnya di atas partition, tidak lupa untuk melapisi dengan baik dengan gam.
bahagian gam

bahagian gam

bahagian gam

bahagian gam

bahagian gam

bahagian gam

Peringkat terakhir adalah pengekangan bumbung dan jambatan terendah


garaj mainan untuk kereta

garaj mainan untuk kereta

garaj mainan untuk kereta

garaj mainan untuk kereta

garaj mainan untuk kereta

garaj mainan untuk kereta

Sekiranya perihalannya kelihatan rumit, gambar akan memberitahu anda jalan keluar, menunjukkan dengan lebih terperinci apa yang perlu diperbaiki. Apabila gam kering dengan baik, anda boleh memberi anak anda garaj untuk permainan. Mainan sedemikian akan menggembirakan anak lelaki apa pun, dan akan membantu ibu bapa membiasakan anak mereka untuk memerintahkan. di sini adalah hasilnya.
garaj mainan untuk kereta
Kembali
Komen (2)
 1. Ivan
  #1 Ivan Tetamu 10 November 2016 21:46
  2
  Untuk masa yang lama saya sedang mencari idea untuk membuat 7 tahun dengan anak saya. Sebelum ini, mereka melakukan kapal terbang, palungan makan, rumah burung. Mencari idea baru tidak begitu mudah. Garasi adalah idea yang hebat, terima kasih
 2. Dmitry
  #2 Dmitry Tetamu 10 April 2018 9:32 p.m.
  2
  Versi yang tidak bersahabat, ketika dia menjanjikan anaknya sebagai garaj, dan minum uang.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh