DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kerajinan untuk Paskah
Kerajinan untuk Paskah


Percutian yang sangat penting untuk semua orang Kristian sedang menghampiri - Paskah, dan sudah tiba masanya untuk menyediakan: melakukan pembersihan musim bunga, menyulam tuala Paskah atau serbet dan menyediakan persembahan untuk saudara-mara. Dan hari ini kami akan menunjukkan kepada anda pilihan pengeluaran kraf untuk Paskah dengan tangan anda sendiri, yang anda boleh tinker dengan anak-anak.
Bahan:
• Gipsum, air dan tuangkan bekas.
• Cat akrilik atau gouache.
• Spangles.
• gam PVA.
• Cengkerang telur.
• Daging masin.
Tahap pembuatan kraf Paskah:
Untuk memulakan, kami akan menyediakan semua bahan dan mula bekerja dengan mengisi. Kami memilih bekas yang sesuai, dalam hal ini plat guna pakai kecil digunakan, dan tuangkan gipsum diencerkan dengan air ke dalamnya. Juga pada tahap ini kami mengesyorkan menjaga kelopak mata, yang boleh dibuat dari tali atau tali. Selepas gipsum telah mengeras, kami mengeluarkan bahan kerja. Jika anda terlupa tentang gelung, maka ia boleh dilakukan pada akhir kerja (terpaku di belakang).

Kerajinan untuk Paskah


Seterusnya, masakkan adunan garam, gulung sebahagian dan potong Paskah. Kami melapisi gipsum dengan gam dan letakkan kek, kami juga membentuk bujur dari adunan (untuk bahagian atas kek), melekatkan gipsum dengan pelekat dan letakkan bahagian itu.

Kerajinan untuk Paskah


Kami menggulung bola kecil dari adunan, meratakannya dan memberi bentuk telur, letakkannya dalam gambar tanpa melupakan untuk meremajakan semuanya dengan gam. Sebagai tambahan kepada telur, anda boleh membuat beberapa cawangan willow di latar belakang, atau sesuatu yang buta lagi.

Kerajinan untuk Paskah


Pada peringkat ini, pengacuan selesai dan perlu mengeringkan produk. Pada bateri, adunan salai akan kering kira-kira sehari atau kurang (bergantung kepada ketebalan bahagian). Pada suhu bilik biasa, doh akan kering lebih lama. Dalam masa yang sama, mengeringkan doh, anda boleh menyiapkan cengkerang. Ambil cengkerang dari telur ayam, basuh, kering, tutup dengan gam Pva dan taburkan dengan spangles. Keringkan cengkerang. Nah, jika anda tidak mempunyai apa-apa berkilau, maka anda boleh cat cat dengan cat.

Kerajinan untuk Paskah


Apabila adonan salut pada kraf kering, tutup semua butiran dengan cat dan kering.

Kerajinan untuk Paskah


Kami melicinkan tepi gambar dengan gam dan menghiasi dengan kepingan shell. Kami mengeringkan produk dan pada kraf DIY Paskah ini siap.

Kerajinan untuk Paskah
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh