Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
akuarium mini


Dalam permainan dengan bayi, sering kali mungkin untuk mencipta sesuatu yang baru dan tidak biasa dengan tangan anda sendiri. Ini mungkin sebuah istana dari pereka, yang tidak disediakan oleh arahan perhimpunan, anak patung dari kaus kaki biasa, atau ... akuarium dengan ikan terapung di dalamnya!

Untuk membuat akuarium mini mainan, anda perlu sedikit:
- balang kecil (ia boleh menjadi balang hiasan atau 500 ml balang garam yang indah);
- perlindungan ke bank (berpusing yang lebih baik);
- Massa pengerasan diri untuk pemodelan (bahan yang sangat baik untuk kreativiti menyediakan jenama "Kalyaka-Malyaka);
- ikan plastik (pasti, di arsenal mainan anak anda terdapat beberapa ikan kecil);
- garis memancing nipis atau monofilamen, jarum tebal;
- dawai nipis untuk membuat bingkai tumbuhan bawah air.

membuat akuarium kecil mainan

membuat akuarium kecil mainan


Mendapatkan kerja. Untuk membekalkan balang akuarium kami, anda perlu membuat beberapa aksesori akuarium (pada prinsipnya, anda boleh menggunakan flora plastik siap dengan membelinya di kedai, tetapi kami akan melakukannya sendiri). Kami mengambil dawai dan membuat bingkai untuk membuat karang - kami menjadikannya kecil, kerana jisim untuk pemodelan akan membolehkan kami membina struktur yang mengagumkan di atas bingkai (ia sangat ringan dan cepat mengeras).

bingkai induk


Dari massa kuning dan hijau yang bercampur-campur, kami membuat pendirian asas di bawah karang, dengan objek yang tajam yang kita sedikit melonggarkan permukaan untuk alam semula jadi.

Dari campuran orang kuning dan hijau


Kami masukkan bingkai karang ke dalam pendirian dan mula perlahan-lahan sesuai dengan jisim merah.

masukkan bingkai

bingkai tersebut adalah kerusi rehat


Sekarang bahawa bingkai ditutup dengan massa, lebih mudah bagi kami untuk melampirkan bahagian-bahagian kecil yang melampaui rangka kerja, kerana jisim cetakan mempunyai lekatan yang tinggi, dan kerana ringannya ia tidak dapat ditarik, seperti biasa dengan plasticine biasa.

mengukir karang

mengukir karang


Tumbuhan hijau kecil boleh diukir walaupun tanpa rangka kerja, yang kami lakukan dengan cuba membuatnya menyerupai tumbuh-tumbuhan marin.

mengukir karang

mengukir karang


Walaupun tumbuhan sedikit kering, kami membuat gunung untuk menggantung ikan di akuarium kami. Untuk melakukan ini, kita mengukir jisim biru kecil di tudung, membentuk bola dan membuat lubang di dalamnya, mengikat bola di tengah tudung. Barisan penangkapan ikan akan dibalut ke dalam lubang bola, di ujung yang mana ikan akan digantung.

ikan yang digantung

ikan yang digantung

ikan yang digantung


Satu set aksesori untuk "hari laut" siap, gunung untuk ikan juga, tetap untuk berdiri untuk tumbuh-tumbuhan - iaitu bahagian bawahnya sendiri.
Kami mengambil jisim hijau dan kuning dan membentuk bahagian bawah, menggunakan sedikit imaginasi - di sini kita mempunyai pasir kuning dan sayur-sayuran, sedikit alga di sepanjang tepi.

ikan yang digantung

ikan yang digantung


Kami tidak membiarkan bahagian bawah kering dan teliti di dalam balang, tekan dengan pensil ke bahagian bawah kaca, luruskan alga dan kurangkan sama dan letakkan tumbuhan sedikit kering kami ke bahagian bawah (masih mentah dari bawah).

ikan yang digantung


Kami mengambil ikan dan, setelah membuat lubang dengan awl atau gunting di belakang, masukkan garis memancing ke dalamnya, mengikat dua knot dan memotong hujung kecil garis memancing, yang kedua, panjang, benang beberapa kali ke dalam lubang bola di tudung, tidak memotong garis memancing supaya panjangnya boleh diubah.

ikan yang digantung

ikan yang digantung


Bagi air - anda boleh mencurahkannya, tetapi anda tidak dapat menuangkannya, kerana ruang di dalam balang kecil disebabkan oleh tumbuhan, kerana kesan kaca tebal, nampaknya sudah ada air di dalam akuarium. Sekiranya air dicurahkan, maka dengan cepat semua alga, garis memancing dan ikan akan ditutup dengan gelembung kecil, yang tidak kelihatan sangat baik. Kami mengikat tudung - ikan kelihatan hebat di akuarium kami!

akuarium mini

akuarium mini
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh