DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Rag anak patung - Dunno
Anak cucu saya sangat menyukai anak patung lelaki, jadi tanpa berfikir dua kali, saya memberikannya "karya" yang seterusnya.

corak kertas


Semuanya, seperti biasa, bermula dengan pemindahan corak kertas ke kain. Saya selalu menjahit anak patung dari rami.

Butiran telinga


Corak dipotong dengan elaun, disapu, dijahit, dihidupkan di bahagian depan.

kita barang-barang


Diisi dengan sintepon atau holofiber - apa yang ada. Kepala dan batang badan lebih ketat. Dan lengan dan kaki lebih lembut sehingga mudah dibengkokkan ketika bermain.

Butiran telinga


Kami menjahit semua lubang ke mana pemanis sintetik telah diisi.

butang menjahit


Butang berjahit. Ini adalah supaya kemudian lebih mudah untuk menjahit anggota badan ke badan.

menjahit bahagian badan


Kami mula menjahit. Pertama, melalui satu tangan kita menjahit dengan jahitan benang kuat tebal melalui kedua-dua lubang pada butang di tempat yang ditandakan. Tarik benang dari butang ke tepi dengan 10 cm.

menjahit bahagian badan


Kemudian hujung yang menonjol dari sisi jahitan yang dijanjikan tangan kedua secara bersurga melepasi lubang pada butang. Jarum perlu dipakai pada setiap akhir benang.

menjahit bahagian badan


Kami membuat knot di kedua-dua hujung, mengetatkan semasa mengetatkan supaya tangan kita tidak menjejaskan. Kami memotong hujung berlebihan.

menjahit bahagian badan


Kami melakukan perkara yang sama dengan kaki, sama seperti ditekan dengan kuat ke badan. Kaki tidak sepatutnya terhenti. Anak lelaki kami akan menentang mereka jika dikehendaki.

menjahit bahagian badan


Akordion dibentuk di antara kaki. Tidak apa-apa, ini tidak kelihatan di bawah pakaian, tetapi boleh berdiri dengan tegas jika dia meletakkan kasutnya pada satu-satunya kadbod yang rata.

membuat bulu mata


Sekarang kita meneruskan ke reka bentuk muka. Sulaman mulut dengan benang merah atau merah jambu, kemudian mata. Sebelum menyulam, pastikan untuk menandainya dengan pin keselamatan supaya mata dan mulut anda tepat di mana anda mahu.

membuat bulu mata


Kami menyulam alis dan membuat silia dari benang jarum. Budak saya kecil, hanya 20 cm, dia tidak memerlukan bulu mata tebal.

membuat satu mainan


Saya biasanya tidak membuat satu mainan kerana cucu saya mempunyai saudara kembar. Oleh itu, dua anak patung dengan pakaian yang berbeza, mata dan lain-lain. Dalam gambar mereka berbaring dengan kepala mereka yang tidak dijahit, kerana saya akan membuat mereka pakaian dalam satu-satu, tetapi kemudian berubah fikiran saya - biarkan mereka menanggalkan baju.

corak


Mengikut pola ini, saya memotong baju - seluar dan baju.

memotong corak


Memotong dengan elaun jahitan.

seluar dan baju


Seluar di bahagian atas memakai tali elastik. Dia menghiasi baju dengan renda di tengah dan tali elastik dengan ruffle di leher. Saya membuat pengikat di bahagian belakang dengan Velcro di leher supaya kanak-kanak itu selesa bermain - kini mereka suka melepas pakaian mereka pada zaman ini!

Menjahit kepalanya


Berpakaian budak lelaki itu. Menjahit kepalanya.

rambut anak patung


Sekarang teruskan ke gaya rambut. Saya memotong benang, dibahagikan kepada 3 bahagian. Kemudian rambut akan lembut, lembut dan ringan.

Merenda


Merenda topi kecil dengan pinggir bawah serong di sepanjang bahagian belakang.

topi kecil


Saya menjahitnya.

membuat gaya rambut


Dengan bantuan cangkuk, saya meregangkan rambut saya di bawah topi, menggantungnya seperti pinggang, memangkasnya, dan melakukan rambut saya.

keindahan saya


Tetapi saya mempunyai dua daripadanya, seorang lelaki.

memegang satu sama lain oleh pemegang


Di sini mereka, lelaki kacak saya, berdiri dan memegang satu sama lain oleh pemegangnya. Tepat cucu saya apabila mereka tidak bertarung.

naik ke selipar


Tetapi mereka mula memanjat dan memanjat sandal.

Anak patung Dunno


Untuk lelaki cucu tercinta saya, saya memakai topi, dia kelihatan seperti Dunno dari bandar Solar.

Anak patung Dunno


Dan tentu saja, dia membuat keadaan huru-hara yang lengkap - dia naik ke langsir! Berilah kebahagiaan anak-anak dan cucu-cucu anda, itu akan memberi ganjaran kepada anda dengan senyum!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh