DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Penyu rajutan mainan
Mainan DIY dengan mudah akan menghiasi bahagian dalam rumah dan pasti akan memberi anak-anak. Pada masa yang sama, kita tahu apa mainan ini dibuat, yang bermaksud ia selamat untuk kanak-kanak. Untuk mengikat penyu mainan yang menarik, anda perlu: cangkuk, jarum, senjata gam, dua mata, pemanis sintetik, benang berwarna untuk mengait topi dan cangkang, benang hijau untuk merajut badan. Mari kita mulakan dengan cengkerang yang cerah dan berwarna-warni. Kami mengumpul dua gelung benang oren pada cangkuk dan mengikat satu gelung melalui mereka, kemudian kami bersatu dalam bulatan. Kemudian kami bersatu seperti berikut: kami membuat pigtail dari 3-4 gelung dan kami lulus cangkuk pada jarak yang kecil. Akibatnya, lubang harus dibentuk.

Penyu mainan rajutan


Oleh itu, kita bersatu karap dan menukar warna mengikut budi bicara kita. Saya ingin ambil perhatian bahawa warna-warna yang lebih terang, semakin berwarna-warni penyu akan berubah. Diameter cangkerang hendaklah kira-kira 21 cm.

Penyu mainan rajutan


Seterusnya, kami merajuk bahagian bawah kura-kura dengan benang hijau. Menggunakan cangkuk, kami bersatu dengan bulatan bersatu biasa dengan diameter 18 cm.

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan


Untuk penyu, anda perlu mengikat empat kaki dan ekor. Kaki dan ekor sesuai dengan cara yang sama, iaitu, anda perlu menyusun 5 bahagian yang sama. Kami bersatu rantai 4 gelung, dan kemudian menyambungkannya ke dalam cincin. Kami merangkul barisan pertama dalam 7 merenda tunggal, tetapi dalam barisan kedua kami sudah merangkul 9 jahitan. Baris ketiga terdiri daripada 13 tiang. Kemudian kami merangkul 6 barisan 15 crochet tunggal. Satu bahagian sudah siap. Dengan cara yang sama, anda perlu menyambung 4 lagi butiran. Kami mengisi kaki dengan poliester padding, dan ekor kekal kosong, ia tidak perlu diisi.

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan


Kami bersatu kepala seperti ini: membuat rantai 7 gelung udara dan sambungkannya ke dalam cincin. Kami bersatu satu gelung udara dan mengikat cincin yang terhasil dengan sembilan crochets tunggal. Baris seterusnya ditambah dengan 2 lajur. Oleh itu, barisan ketiga akan terdiri daripada 17 gelung, dan keempat dari 26, jadi kami bersatu dengan barisan keenam. Kemudian kami bersatu tiga lagi baris. Kini kita mula memendekkan gelung, iaitu, kita bersatu 4 baris 22 gelung, dan kemudian 6 seterusnya bersebelahan dengan 18 gelung. Kepala harus panjang 12 cm. Kami mengisi kepala dengan pemanis tiruan sintetik.

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan


Kami merajut topi benang ungu pada mulanya dengan likat biasa, dan kemudian kami membuat lubang seperti pada cangkang. Kami mengikat pinggir topi dengan lajur benang putih.

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan


Apabila semua butiran disambungkan, maka lanjutkan ke pemasangan penyu. Menjahit kepala ke bahagian bawah kulit, dan menjahit ekor dari seberang. Ke sebelah kiri dan kanan ekor dan kepala kita menjahit pada dua kaki.

Penyu mainan rajutan


Kami merampas pusat topi dan kepala dengan benang ungu. Kami membuka topi dan memberikan rupa yang sesuai.

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan


Kami meletakkan winterizer sintetik pada bahagian bawah shell dan menutupnya dengan bahagian atas. Pas thread hijau melalui jarum dan menjahit bersama kedua-dua bahagian carapace itu. Akhirnya, jika perlu, kami menambah pemanis sintetik ke lubang belum berwayar dan sepenuhnya menjahitnya.

Penyu mainan rajutan


Kami membetulkan kepala penyu dengan menjahitnya ke cangkerang supaya ia tidak jatuh. Menggunakan senjata gam, gamkan mata penyu dan mulut benang merah.

Penyu mainan rajutan


Mainan penyu sudah siap! Kura-kura seperti ini boleh dibuat bukan sahaja untuk diri sendiri, tetapi juga sebagai hadiah. Saya fikir tiada siapa yang akan menolak apa-apa hadiah yang lembut dan lucu, terutama yang dibuat dari hati dan dengan tangan mereka sendiri.

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan

Penyu mainan rajutan
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh