DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Pakaian untuk anak patung itu
Mungkin setiap gadis, semasa masih kanak-kanak, bermain dengan anak patung, khususnya, dengan ibu dan anak perempuannya. Apa yang paling menarik, anak patung ini bukan dari keluarga biasa, tetapi mereka adalah peranan ratu dan puteri, mereka hidup dengan indah dan indah, dan yang paling penting, mereka memakai pakaian mewah yang mewah. Dan banyak gadis membayangkan bahawa puteri dan puteri adalah boneka. Tahun berlalu, tetapi fesyen untuk pakaian yang megah telah hampir tenggelam dan sekarang gaun itu sebenarnya boleh dilihat sama ada pada anak patung, atau pada majlis perkahwinan di majlis pengantin atau majlis tamat pengajian. Terima kasih kepada anak perempuan saya, saya memutuskan untuk mengingati diri saya pada tahun-tahun beliau. Oleh itu, jika anda mempunyai seorang anak perempuan yang cantik, seorang anak perempuan, adik perempuan, atau jika anda hanya ingin menjadikan gadis itu sesuatu yang baik - pergi ke depan dan menjahit pakaian untuk anak patung.
Dan sebagainya, untuk mencipta gaun yang cantik dalam fesyen semasa bola dan duels, kami akan memerlukan alat dan bahan berikut:
- anak patung (di mana pakaian ini akan dijahit);
- kain (saya memilih penuai, kerana kini dalam trend), saiz bergantung kepada anak patung yang telah anda pilih;
- butang 2 - 3;
- benang dengan jarum (dalam nada bahan untuk pakaian);
- gunting;
sentimeter;
- reben satin.

alat dan bahan


Jadi, jika anda belum lagi memutuskan apa yang akan menjadi pakaian anda, cuba tunjukkan pada sekeping kertas.

lukiskan sekeping kertas


Mula-mula, kita akan menyiapkan pakaian, yang bermaksud kita perlu mengukur panjang belakang dari bilah bahu ke pinggang dan dada lilitan. Dan potong lapisan atas ini.

potong lapisan atas ini


Untuk mengelakkan kain daripada pecah, merawatnya dengan perlawanan atau lebih ringan dan benang dengan jarum, iaitu, hujung tepi dengan jahitan biasa.

Hujung tepi dengan jahitan biasa

Hujung tepi dengan jahitan biasa


Seterusnya, kami membuat lubang untuk tangan. Dan kemudian kami sekali lagi memprosesnya secara manual atau mesin, jika anda mempunyai peluang seperti ini, lubang ini untuk tangan. Sekarang kita perlu membuat rok yang lembut. Saya membuat keputusan untuk membuat skirt kemegahan sederhana dan oleh itu (dengan mengambil kira saiz anak patung saya) saya memerlukan setengah meter bahan untuk skirt kami yang indah.

membuat skirt berbulu


Proses pertama bahagian bawah skirt. Kami memproses jahitan secara manual atau menggunakan mesin jahit. Bagi bahagian atas skirt, anda dan saya membengkokkan sentimeter (lebih baik untuk memproses overlock ini menggunakan teknik overlock) dan membuat jahitan jenis ini supaya kita boleh mengambil skirt itu, kadang-kadang jahitan ini dipanggil "kesan langsir dipasang".

mengendalikan bahagian bawah skirt

mengendalikan bahagian bawah skirt


Setelah membuat separuh jahitan ini "kesan langsir yang dipasang", ukurkan skirt ini pada anak patung anda, atau sebaliknya di pinggangnya, untuk mengetahui pasti berapa banyak atau tidak anda terganggu untuk memungut skirt ini.

pakaian untuk anak patung


Apabila anda membuat skirt, atau sebaliknya jahitan utama skirt ini, kemudian menjahit tepi, tetapi tidak sampai akhir! Tinggalkan ruang untuk butang. Lagipun, pakaian harus diubah, tidak dijahit supaya anak patung anda hanya dalam satu pakaian.

pakaian untuk anak patung


Kini terpulang kepada kecil. Tambah busur. Untuk melakukan ini, kita perlu reben satin. Ambil pita dan simpan busur rapi pada pinggang anak patung itu. Ia mungkin di depan, dan mungkin di belakang, bergantung kepada keinginan anda.

pakaian untuk anak patung


Dan sebagainya, anak patung anda dalam pakaian yang indah sudah siap! Tahniah! Sekarang anda boleh memberikan tajuk pakaian pembuat pakaian untuk anak patung. Cepat untuk menggembirakan bayi anda. Seperti itu hadiah perlu diingat untuk masa yang lama!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh