DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kotak jarum dalam bentuk mesin jahit
Apabila kanak-kanak membesar dan mula mengambil jarum dengan benang, anda perlu segera menanamkan sikap yang betul kepada jarum. Dia tidak boleh berkumpul di mana-mana sahaja. Dan di sini jarum datang untuk menyelamatkan dalam bentuk mainan kecil. Kanak-kanak yang mempunyai keinginan yang besar mencucuk jarum di sana. Mari kita buat mainan berfungsi lembut mudah bersama yang akan menjadi penyebab yang baik, dan jarum di rumah anda tidak akan berada di tempat-tempat yang tidak dijangka.

potong bahagian kertas


Corak boleh dibesarkan oleh anda kepada sebarang saiz, tetapi saya mencadangkan untuk membuat dasar busa busa, kecil. Jadi, potong bahagian kertas. Dimensi sisi segi empat tepat yang kita potong dari kadbod bertepatan dengan bentuk dengan spons yang diambil.

Potong maklumat kain


Kami memotong butiran dari kain ke corak kertas, meninggalkan margin kecil untuk jahitan di mana-mana, dan meninggalkan sedikit lagi untuk corak kadbod. Kami membuat fabrik untuk membalut span walaupun dengan rizab besar supaya kita boleh membungkusnya dan memasukkan kain di bahagian belakang.

Letakkan bahagian kadbod


Kami letakkan bahagian kadbod di tengah, luk gam di sepanjang konturnya.

jalur gam


Manfaatkan momen "Crystal". Lemnya adalah baik kerana ia tidak kering dengan cepat, tetapi ia sempurna membaiki bahan. Kami memutarkan tepi ke pelekat dan tekan mereka dengan jari atau spatula (seperti yang anda mahu). Biarkan kering, anda boleh menekan beban untuk kebolehpercayaan.

sapatkan gam


Ambil span - tidak ada apa-apa yang sudah lama. Sapukan gam ke salah satu permukaan.

membetulkan dengan pin


Kami meletakkan bahan di atasnya, sebaliknya kita membetulkannya dengan pin. Sekiranya anda tidak membaikinya, maka sukar untuk menjahitnya ke spons.

Kami membaiki kain dengan ketat


Benat mengikat benang fabrik ke buih. Sedikit sukar, tetapi tidak sukar.

Tambah


Kami menambah dua bahagian ini kepada satu sama lain.

menjahit di tepi


Dan menjahit ke tepi. Ia mungkin dengan jahitan yang tersembunyi, dalam produk jadi ia akan menjadi tidak kelihatan, kerana kami akan menghiasi sampingan.

Kami terus mengisi produk


Lampirkan butiran mesin. Mengisi hujung sedikit, masukkan pin keselamatan ke dalamnya. Ia akan berfungsi sebagai sokongan kedua untuk katil jarum, dan membawa penampilannya lebih dekat kepada mesin jahit sebenar. Kami terus mengisi produk ini dengan holiseriber atau winterizer sintetik, sebaiknya sangat ketat. Kami menutup lubang lebar dengan bilah luka dan menjahitnya dengan menggunakan jahitan ke belakang.

Tentukan lokasi kes itu


Kami menentukan lokasi badan mesin pada pendirian dan membetulkannya dengan pin. Letakkan bahan kerja diketepikan.

menghiasi bar jarum


Kami mengambil segala-galanya dari bilik stor kami untuk hiasan - reben satin, butang, manik, pelbagai jari, sepotong kawat, apa sahaja yang anda lihat patut. Ia perlu membuat roda untuk mesin taip. Untuk melakukan ini, ambil corak bulatan diameter yang lebih besar, kumpulkan di sepanjang tepi benang. Di dalam, letakkan sepotong poli padding dan ketatkan sedemikian rupa untuk membuat roda. Menjahit butang di tengah.
Untuk membentuk pin di mana kili benang terletak, ambil manik, benang kawat nipis melalui lubang. Kemudian anda menggabungkan hujung dawai, manik tetap di tengah dan memutar dalam satu arah. Lakukan hal yang sama dengan dawai dan manik kedua. Lulus hujung dawai ke dalam lubang butang, buat beberapa pusingan di bawahnya dan tolakkannya melalui kain ke dalam mesin. Kemudian menjahit butang.

membuat roda untuk kereta


Pada satu pin, letakkan pada kili benang kecil, gam gam untuk kecantikan.Balutkan dinding sisi berdiri dengan pita dan gam itu. Ia juga boleh dijahit dengan jahitan buta.
Bar jarum kecil dibuat seperti roda, hanya bulatan potong kecil yang digunakan. Sehingga akhir kita tidak mengetatkan benang untuk mendapatkan bahagian bawah. Kami perekat bahagian pada pendirian untuk mesin dan menghiasnya dengan mengetuk.

Kotak jarum dalam bentuk mesin jahit


Di bawah "kaki" mesin, kami meletakkan kain, meniru fabrik yang akan dijahit. Ia boleh dihiasi dengan jahitan, renda atau jahitan mesin. Segala-galanya, bar jarum kami siap. Anda boleh mengeksploit dengan selamat.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh