DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Anak patung kain dengan mata yang dimasukkan
Saya telah lama mahu membuat diri saya - ya, ya, hanya diri saya, anak patung saiz bayi yang baru lahir. Gadis itu ternyata lembut, cucu-cicit suka bermain dengannya, dan bagi saya dia mengingatkan seorang cucu ketiadaannya.

corak


Meningkatkan corak ke jarak 18 cm di antara telinga, saiz anak patung itu akan menjadi 45 cm. Mudah untuk menjahit pakaian yang boleh ditanggalkan di atasnya, tidaklah sukar bagi anak-anak melepaskan pakaian dan berpakaian.

Potong semua butiran ke kain itu


Buka semua butiran di kain dengan elaun untuk jahitan, anda boleh segera membuat pakaian renang. Tetapi anda tidak boleh mengganggu, tetapi memotong semua butiran dari kain tunggal. Saya menjahit daripada bulu susu. Walaupun linen atau kapas tebal juga sesuai.

Menjahit dan memutarkan bahagian-bahagiannya


Menjahit dan memutarkan bahagian-bahagiannya.

Isi hollofiber di dalam


Isi dengan holofiber atau winterizer sintetik, tidak semestinya lengan dan kaki yang ketat, tetapi kepala dan badan lebih disukai lebih padat.

butiran kepala tidak tergelincir


Untuk mengelakkan keterangan kepala dari tergelincir ketika menjahit, kencangkan mereka dengan pin keselamatan dan menulis secara langsung pada mereka.

Pusingkan kepala anda


Pusingkan kepala anda dan isi dengan ketat dengan pengisi.

Labelkannya dengan pin.


Tarik benang di aras mata supaya mereka tidak meledingkan muka. Tanda lokasi mereka dengan pin, sama seperti hidung dan bibir. Buat potongan khas di bawah mata.

Tanggalkan jalur itu


Untuk kelopak mata, potong jalur kain sepanjang kontur mata dan lebar 1.5 cm dan gam mereka dengan bahagian depan kain ke tepi kosong.

Perlahan mata anda


Hidupkan kain belakang, tutup dan jahit di belakang. Jika anda tidak menggunakan bulu, tetapi kain lain, letakkan pad pad kecil di dalam jalur untuk kelantangan kelopak mata.

Perlahan mata anda


Lem perlahan-lahan mata ke dalam slot, tolak mereka supaya kelopak mata terbalik dengan muka dan anda boleh merebutnya dengan jarum dan benang dengan jahitan yang tersembunyi.

membuat hirisan cruciform


Di bahagian bawah kepala, buat sayatan berbentuk salib untuk leher supaya tempat menjahit badan dengan kepalanya kemas.

Sediakan pad padding


Sediakan pemanis sintetik dan gelendong kosong, jika tidak ada, anda boleh melancarkan kadbod ke dalam tiub atau juga kertas akhbar.

Balut gelendong


Balut kili dengan pengisi dan benang ketat.

Guntingkan rehat


Masukkan ke dalam badan yang kemas dan balut dengan benang, merampas kain tubuh, kemudian ringankan dengan lem untuk kebolehpercayaan.

sendi lengan dan kaki dijahit


Buat rehat melalui lubang berbentuk salib untuk tiub dengan gunting dan letakkan kepala di atasnya. Melekat dengan gam dan menjahit dengan benang dalam jahitan buta. Kepala sedemikian sesuai dengan lehernya.

sendi lengan dan kaki dijahit


Di sini anda dapat melihat bagaimana sendi-sendi lengan dan kaki dijahit, untuk kain koboi percuma, anda boleh menggunakan jahitan, anda masih akan memakai boneka. Dan tangan dan kaki yang bergerak itu memberi banyak ruang untuk permainan.

sendi lengan dan kaki dijahit


Sekarang dia sudah berkumpul, pada dasarnya, pada tahap ini dia boleh dipakai, dan dia akan siap.

anak patung berkumpul


Ya, beli cilia yang paling murah dan potong satu demi satu. Gosok setiap setengah ke kelopak mata - gadis kami segera berubah.

buat dia rambut palsu


Kini kami akan menjadikannya rambut palsu, rambut yang boleh disikat dan ditata. Untuk melakukan ini, mengait topi dengan tiang pengikat.

mengait topi


Pandangan sampingan.

mengait topi


Pandangan hadapan.

rambut anak patung


Potong benang dengan panjang yang anda perlukan. Bahagikan masing-masing kepada tiga komponen jika ia adalah benang tebal. Kemudian, dengan menggunakan cangkuk, mengikat pinggang yang dikait, kami menggantungkan benang di atas topi, yang sebelum ini dilipat separuh bermula dari baris bawah. Kami menangkap benang untuk setiap lajur dan mencapai mahkota. Di sini anda boleh menggantung di antara barisan lebih kerap.

Anak patung ragut


Rambut terasa subur, anda boleh menikam, bang, potong rambut atau gaya rambut yang lain. Menghidupkan semula krim dengan serbuk serbuk.

Berpakaian nada ke pantaloon


Saya akan memberikannya dengan kain renda yang diselaraskan.

Berpakaian nada ke pantaloon


Berpakaian.

Berpakaian nada ke pantaloon


Pakaian untuk memadan pantaloon.

Berpakaian nada ke pantaloon


Jangan lupa penutupan Velcro di bahagian belakang.

Anak patung ragut


Berpakaian harta karun kami.

Anak patung ragut


Atau letakkan bantal lembut.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh