Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Anak cucu berumur lima tahun saya menonton kartun mengenai kaum India dan dia sangat menyukai wira. Saya membuat keputusan untuk membuatnya hadiah dan menjahit anak patung India. Dia teruja. Sekarang ini anak patung kegemarannya.

memindahkan corak ke kain


Ia dijahit dengan mudah. Untuk melakukan ini, pindahkan corak ke kain, meningkatkannya ke saiz yang diingini. Saya terbuat dari bulu, tetapi anak patung kecil kelihatan seperti anak salji, sangat luar biasa. Oleh itu, saya cadangkan membuat anak patung dari linen atau kapas.

Menjahit butiran dan twist


Jahit bahagian dan putar mereka. Pertama menjahit kepala di bahagian depan, tiga bahagian belakang kepala, dan kemudian semuanya. Buat potongan kecil di tangan dan kaki untuk pemadat, yang akan dijahit selepas mengisi. Di dalam bagasi, biarkan bahagian atas tidak dijahit.

Bahagian badan yang sesuai dengan ketat


Ketatkan kepala India di lubang yang tinggal di bawah. Bahagian yang tersisa tidak perlu dipenuhi apabila anda menjahit dari bulu. Bahan ini berfungsi dengan baik dan dengan jumlah kecil holofiber.

bentuk jari pada pemegang


Menggunakan jari, tentukan jari pada lengan dan kaki. Tetapi jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukan ini, budak lelaki itu tidak akan menjadi lebih buruk dari ini. Ramai pemain kraf tidak membuat berat, dan anak patung itu tidak hilang sama sekali daripada ini.

Menjahit tangan dan kaki


Jahitkan lengan dan kakimu ke badan anda dan mula membentuk kepala anda.

Buat hidung dan mulut


Untuk kemudahan, tongkat dua pin keselamatan di bahagian tepi betul-betul di tengah. Anda boleh tarik benang di sepanjang mereka untuk menentukan tempat untuk menjahit pada butang butang. Sulaman sulap pertama, kemudian menjahit mata. Buat hidung dan mulut.

pandangan sisi


Ini adalah pandangan sisi, kita perlu menjahit telinga di tempat pin.

mula membentuk telinga


Sekarang adalah masa untuk mula membentuk telinga. Potong diameter 2 diameter kecil.

mula membentuk telinga


Kumpulkan benang dalam bulatan dan ketatkannya. Betulkan telinga yang terbentuk di tempat pin.

mula membentuk telinga


Inilah jenis lelaki yang patut anda dapatkan.

menjahit kepala ke badan


Ambil badan dan

menjahit kepala ke badan


menjahit ke kepalanya. Ia boleh ditanam pada tiub untuk memastikan ia ketat. Tetapi cucu saya benar-benar menyukai kenyataan bahawa dia menggantung dan mengangguk dengan mudah. Dan jika dia pernah keluar, maka jahitan tidak akan sukar.

menjahit rambut


Sekarang kita menjahit rambut, saya akan katakan, hanya sekumpulan. Ini dilakukan seperti ini: kami membungkus beberapa benang pada tiga jari, keluarkan, ketatkan di tengah dan menjahit pada mahkota. Kemudian kami meluruskannya dalam arah yang berbeza, anda boleh memotongnya.

menjahit rambut


Kami cat pipi dengan serbuk atau pensel berwarna, selepas membuat debunga dari rod grafit.

debunga grafit


Secara umum, budak itu siap,

budak lelaki sudah bersedia


tetapi kita membuat orang India! Ia tidak baik baginya bermain mainan!

membuat india


Dari benang pelbagai jenis jenis rumput, kami bersatu dengan kain.

membuat india


Memecahkan benang dan menjahit. Dressing sudah siap.

membuat india


Kami berpakaian pada anak patung, memberikan tombak dan jimat ke lehernya. Juruselamat dibuat seperti ini: kami meletakkan syiling kebahagiaan pada benang, menggantung benang berwarna dan memotongnya secara merata. Lembing terdiri dari tiang (tongkat barbeku) dan sekelompok benang berwarna yang sama. Sekarang kita balut benang pada dua jari, bungkus hujung bundle dengan benang dan gam itu. Kami juga melekatkan aci dengan gam dan tolaknya di dalam hujung luka.

membuat india


Ini adalah India kami bercuti.

Anak patung indian


Dan dia datang dari memburu dan dikelilingi oleh trofi. Untuk membuat orang India tidak lama, mainan menyenangkan untuk disentuh, lengan dan kaki lembut, menjadi dalam kedudukan apa pun. Cucu saya suka bermain dan berlari, menjerit. Berikan kegembiraan kepada anak anda juga!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh