Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Tidur anak patung bayi
Saya ingin membawa perhatian kepada pembuatan anak patung bayi tidur. Membuatnya sangat mudah, anda boleh dengan selamat mengambil kerja untuk mereka yang belum membuat mainan lembut. Perkara utama dalam perkara ini ialah memilih bahan yang betul, iaitu - bulu. Kain itu akan memakannya sedikit, segmen 30/100 cukup. Dalam kes ini, anak patung bayi anda akan sedikit lebih kecil daripada bayi yang baru lahir - 38 cm.

corak


Tingkatkan corak ke saiz supaya kepala dari telinga ke telinga adalah 16 cm, maka boneka bayi akan berubah 38.

Meningkatkan corak ke saiz.


Lampirkan corak ke kain itu, patahkan dengan jarum dan potong dengan elaun jahitan. Anda tidak akan dapat mengelilingi dengan pensil. Sejak kain bulu lembut, longgar dan dengan vila. Pastikan untuk mempertimbangkan arah benang yang dikongsi semasa memotong, supaya pada masa akan datang ia tidak meledingkan bahagian badan anak anjing kita.

Pasang corak ke kain.


Mula menjahit dengan batang dan kepala. Di kepala, jahitan pertama semua luka, kemudian jahitan sepanjang kontur, meninggalkan lubang kecil di mahkota untuk mengisi dengan holofiber. Untuk nota, jangan takut menggunakan pin keselamatan, ia sangat mudah, anda boleh mencacatkannya. Pertama, menjahit bahagian belakang sekurang-kurangnya bulat, kemudian menjahit dengan pin ke depan dan juga menjahit.

Mula menjahit dengan badan dan kepala awak anda.


Lakukan perkara yang sama dengan memotong bahagian lengan dan kaki. Sebelum beralih, buat notch di sepanjang kontur semua bahagian, ini penting.

membuat takuk di sepanjang kontur


Berikan semua butiran, untuk ini, buat luka di lengan dan kaki dari yang dikatakan di dalamnya. Apabila anda mengisi mereka dengan holofiber atau winterizer sintetik, berhati-hati menjahit mereka, mereka tidak akan dapat dilihat dalam produk siap.

mengisi mereka dengan holofiber


Lengan dan kaki membentuk mengikut corak. Di mana titik itu - ketatkannya dengan simpul. Di mana lipatan, tarik benang untuk nada. Jari dibuat dengan cara yang sama, diperketatkan melalui bahagian.

tandakan wajah anda dengan pin


Bentuk telinga dengan jahitan biasa dalam bulatan ke hadapan dengan jarum. Kemudian tandakan muka anda dengan pin. Oleh kerana ini adalah anak patung bayi yang tidur, maka dia tidak perlu menjahit mata, hanya lem yang silia. Mereka boleh dibeli dengan siap atau diperbuat daripada reben satin sempit. Untuk melakukan ini, potong pita 6 cm untuk dua bulu mata, kemudian potong bahagian pita tertutup pada satu sisi dan keluarkan serat sutera hampir hingga akhir. Biarkan 1 mm untuk saiz. Bordir mulut, membentuk hidung dengan bantuan pengikat. Bubuk hidung dan pipi dengan serbuk merah jambu, dan menjahit rambut pada mahkota dengan bungkusan kecil. Saya mempunyai mereka dari Kanekalon, tetapi anda boleh lakukan dengan mana-mana benang untuk sepadan dengan bulu mata. Kemudian fluff mereka semua di atas kepala anda dan gam gel gel kristal saat dalam bulatan.

muka anak patung


masukkan tiub kadbod


Di leher, masukkan tiub kadbod, ditutup dengan poliester padding dan tetap dengan benang. Balut kain atas leher rapat di sekitar saluran sehingga penetapannya ketat.

kepala anak patung menjahit


Buat sayatan berbentuk salib di bahagian bawah kepala, meninggalkan jahitan di hadapan untuk dagu. Masukkan kepala anda, sebelum melakukan reses masuk dengan gunting. Jahit dalam jahitan buta. Kepala sedemikian tidak akan jatuh.

Menaiki tangan


Duduk di tangan anda.

kaki memanjang sepanjang badan


Pasang kaki ke badan sebelum menjahit. Saya menawarkan tiga pilihan. Bobblehead sedang duduk.

Bobblehead sedang duduk


Bobblehead terletak, kaki memanjang sepanjang batang tubuh.

Anak patung bayi terletak


Satu kaki lebih tinggi daripada yang lain. Pose bayi, kaki mengayunkan. Tetapi anda perlu membuka mata anda. Marilah kita memilih pilihan pertama.

seluar atau lampin


Kami akan berpakaian dia dalam seluar dalam atau lampin, stoking dan topi.Saya mencadangkan untuk mengikatnya pada mesin taip, tetapi anda juga boleh menggunakan tangan anda. Kami mengikat stoking pada 35 gelung 35 baris benang akrilik 500 m setiap 100 g stok biasa dirajut. Kesan memutar kanvas di sini memainkan tangan kita.

seluar atau lampin


Satu bahagian sedikit diperketatkan, dan jahitan dicetak pada mesin taip, setelah dipadatkan dengan tepi.

topi untuk anak patung bayi


Kami bersatu topi dan seluar dengan cara yang sama, menaip 80 gelung, merangkul 48 baris. Kami tarik topi di bahagian atas ke benang. Dan pertama-tama kami memakai seluar dalam, dan kemudian kami menjahit pinggir berpusing.

Anak patung bayi tidur


Pupsik sudah bersedia. Anda boleh meletakkan di tempat tidur bayi.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh