Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Gelas 3D


Hypothetically, bayangkan situasi di mana anda segera memerlukan cermin mata 3D, dan tidak ada peluang untuk membelinya dalam beberapa jam ke depan. Cara termudah untuk membuat gelas 3D: kotak biasa untuk cakera muzik + dua penanda berasaskan alkohol (merah dan biru).


Penutup depan cakera sepatutnya cukup untuk satu pasang gelas.

1. Ambil sekeping persegi dan letakkannya selama beberapa saat dalam air yang sangat panas. Ini akan melembutkan bahan dan mengelakkan kelemitan apabila memotong. Kemudian gunting biasa (sebaik-baiknya dengan permukaan pemotongan kecil, anda boleh manicure) dan potong plastik dalam bentuk dua oval yang disambungkan oleh jumper. Untuk mengelakkan burrs, pasir tepi plastik dengan kertas pasir.

2. Kemudian ambil penanda merah dan cat sama rata dengan bujur cermin 3D anda, dan dengan penanda biru yang betul. Untuk mencapai pewarna seragam plastik, anda boleh membuka penanda dan, setelah mengeluarkan rod alkohol, memerah ke permukaan plastik atau sama rata memakai lapisan dengan permukaan lukisan yang luas
3.Tunggu untuk permukaan kering dan pewarna alkohol untuk menguap.

4. Untuk memudahkan penggunaan, anda boleh melampirkan pemegang ke reka bentuk - anda mendapat monokle padat.

Ini cermin mata, tentu saja, akan berbeza dalam kualiti ia dihasilkan oleh kaedah kilang, namun, kerja buatan sendiri akan membolehkan anda merasakan kesan 3D

Gambar untuk menyemak cermin mata anda.

Kembali
Komen (3)
 1. vad
  #1 vad Tetamu 9 Ogos 2012 02:43
  0
  Secara amnya, kaca yang betul harus dicat biru di satu sisi dan hijau di sebelah yang lain.
 2. Lex-4400
  #2 Lex-4400 Tetamu 24 April 2013 03:58
  0
  jangan menyedihkan penglihatan anda, ia akan mengingatkan anda tentang ini, anaglyph adalah teknologi 3D tertua, mata yang sudah tercedera selepas 5 minit, IMAX 3D (shutter tech dan polarisasi) mengarahkan, ia akan diikuti dengan 3D gallographs yang membolehkan anda menonton 3D tanpa sebarang cermin mata dengan resolusi 4k dan lebih tinggi.
 3. macho
  #3 macho Tetamu 16 Mac 2014 20:13
  0
  dan berapa banyak kilang

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh