DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Poskad" Swan "
Untuk melengkapkan kad anda perlu:
1. Asas untuk poskad hitam dalam dimensi 10x15 cm atau kadbod hitam;
2. Kertas untuk menegur putih, oren, burgundy;
3. pita busa bermuka dua;
4. Lem, gunting, alat quilling biasa dan keriting, pinset;
Seperti yang anda lihat, tidak banyak elemen untuk membuat kad. Tetapi pelaksanaannya bukanlah yang paling mudah, jika anda tidak pernah bekerja dengan alat quilling seperti kerang. Pertama, sediakan asas untuk kad, jika anda tidak memilikinya. Untuk melakukan ini, potong persegi panjang berukuran 15x21 cm dari kadbod hitam, kemudian perlahan-lahan membengkokkannya dengan separuh. Seterusnya, teruskan pelaksanaan angsa. Untuk melakukan ini, ambil kertas quilling putih dan kerang. Kami membuat gelung terpanjang di tengah, membetulkannya dengan gam di bahagian bawah. Sekarang kita membuat gelung seterusnya ke satu langkah yang lebih rendah, sama-sama kita melakukan gelung ke sebelah kiri dan setiap kali kita menurunkan langkah yang lebih rendah, memasangnya dengan gam. Sekurang-kurangnya ada enam langkah sedemikian.

Kad ucapan ucapan


Tambahan pula, dari kertas quilling putih 40 cm panjang, kami menyediakan asas untuk batang tubuh. Untuk melakukan ini, kami membuat gulungan besar dan menekannya dengan jari-jari kami di satu sisi, yang akan berfungsi sebagai ekor angsa. Kami mengambil kertas quilling putih 15 cm panjang, bengkokkannya tiga kali dan berikan elemen selesai bentuk leher dengan bengkok (seperti dalam foto). Dari kertas oren untuk quilling 5 cm panjang, kita membuat gulung kecil, memberikan bentuk paruh angsa. Dari kertas quilling burgundy dengan panjang 30-40 cm, kita melancarkan, membubarkan dan memberikan bentuk hati.

Kad ucapan ucapan


Apabila semua elemen siap, kita mula mengikat mereka ke pangkalan hitam. Pertama, pelekat asas badan dari bahagian bawah ke kanan pusat poskad kami. Kemudian kami mengambil pita busa bermuka dua dengan dimensi 1x1 cm, mengikat di atas pangkal untuk badan. Kami melekat pada scotch sebuah badan yang besar dengan angsa yang dibuat dengan bantuan kerang. Kami melekat leher, paruh. Gali jantung di sebelah kanan atas. Kad ucapan yang luar biasa dengan jumlah elemen yang minimum sudah siap!

Kad ucapan ucapan
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh