DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Saya bercadang untuk mengikat domba yang baik - simbol tahun yang akan datang. Sesungguhnya, menurut kalendar timur, pelindung tahun depan akan menjadi Kambing (Kambing). Oleh itu, banyak wanita jarum berusaha untuk menjadikan simbol ini dengan tangan mereka sendiri kraf domba, kambing sangat relevan hari ini. Untuk memulakan, anda perlu menyediakan bahan dan alat. Untuk mengait kita memerlukan benang akrilik kelabu, Arnab Seni Arnab, nombor cangkuk 2.

Lamb Nyasha


Jarum dengan mata yang besar untuk bahagian jahitan dan pengisi untuk mainan.

Lamb Nyasha


Tip: Untuk merajut elemen perut dan lain-lain, anda boleh menggunakan benang jenis Mahra. Boucle juga akan kelihatan baik.
Setiap perincian kambing ditenun mengikut corak tertentu. Singkatan dan istilah yang terdapat dalam skim:
Seni. - lajur;
artikel seterusnya - lajur seterusnya;
b \ n - crochet tunggal;
VP - gelung udara;
penurunan - 2 jahitan bersatu.

Kami mula bekerja dengan mengait badan mengikut skema.

Lamb Nyasha


Ternyata beg itu berbulu.

Lamb Nyasha


Kami mula merangkul kepala dari muncung ke belakang dengan benang kelabu. Cakera yang dihasilkan secara beransur-ansur diisi dengan poliester padding. Kami bersatu, berdasarkan rajah di bawah.

Lamb Nyasha


Nota Setelah 27 baris kami menukar benang itu menjadi lembut dan terus merangkul kepala kambing Nyasha. Itulah kepala Nyasha. Sekarang kita terus memulihkan kepala domba. Pertama, kita bersatu mata, yang akan terdiri daripada dua elemen: mata itu sendiri dan murid. Kami mula merajut dengan benang putih mengikut pola berikut, 2 keping. Kami berbuih dengan pengisi dalam proses merajut.

Lamb Nyasha


Seterusnya, kami membuat murid. Kami merajut benang hitam dengan cincin amigurumi 6-7 gelung, bergantung pada saiz yang dikehendaki. Kami bersatu dua cincin itu. Oleh itu, kita mendapat dua butiran: bola mata berwarna putih dan lingkaran hitam adalah murid.

Lamb Nyasha


Sekarang anda perlu mengikat telinga. Kami bersatu dua bahagian dalam urutan yang dibentangkan.

Lamb Nyasha


Ternyata dua lingkaran kecil.

Lamb Nyasha


Untuk memberi mereka bentuk telinga, kami menjahit tepi sedikit lebih rendah seperti yang ditunjukkan di bawah dalam foto.

Lamb Nyasha


Sekarang kumpulkan kepala. Jahit pada beg kelabu mata pertama (lingkaran benang putih, kemudian murid hitam), telinga. Kami mengambil benang hitam dan menjahit hidung. Itu sahaja. Kepala itu dilakukan.

Lamb Nyasha


Mendapatkan untuk merajut tangan. Kami juga bersatu mengikut skim ini.

Lamb Nyasha


Juga, seperti dengan mengait kepala, dalam baris 27 anda boleh memilih menggantikan benang dengan gebu dan teruskan merajut, tetapi anda boleh meninggalkan kelabu.

Lamb Nyasha


Apabila tangan sudah siap, teruskan merajut kaki. Kami merajuk dua bahagian mengikut skema.

Lamb Nyasha


Dalam baris 35, anda boleh menggantikan benang dengan berbulu.

Lamb Nyasha


Apabila semua bahagian domba dihubungkan, kami meneruskannya. Tetapi sebelum itu, pada kaki dan tangan yang ditenun selesai, dengan benang hitam di bahagian bawah, kami menjahit pemisahan untuk kelihatan seperti kuku. Pertama sekali, tangan dan kaki dijahit ke badan, dan kemudian kepala. Lamb Nyasha sudah siap!

Lamb Nyasha


Pada kehendak, anda boleh memakai haiwan. Contohnya, merajut selendang atau pakaian dalam pakaian, skirt. Ketinggian mainan siap ialah kira-kira 45 sentimeter. Nyasha akan menjadi hadiah hebat dalam menjangkakan cuti Tahun Baru. Selain itu, ini hadiah akan menggembirakan bukan sahaja kanak-kanak, tetapi juga orang dewasa.

Lamb Nyasha
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh