DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Lelaki salji yang ceria
Apa yang dilakukan oleh anak ketika musim sejuk? Sudah tentu, pembuatan snowmen adalah hobi kegemaran kanak-kanak yang berumur berbeza. Dan bahkan orang dewasa tidak kekal, tidak peduli kepada ini, mereka turut turut serta dalam hiburan ini. Tetapi malangnya, mustahil untuk meramalkan apabila salji akan jatuh, tetapi anda masih mahu membuat seorang salji. Jadi, mari kita buatnya bersama-sama dari bulu kapas, dan bahan-bahan lain yang diperbaiki.
Untuk ini, anda perlu: bulu kapas, tongkat (anda boleh menggunakan ubat gigi), sebatang gandum, riben, pin dengan manik pada akhir. Hiasan Krismas untuk rumah akan kelihatan hebat pada pokok Krismas. Ia juga boleh diletakkan di atas tingkap atau digantung pada candelier.

kapas bulu salji


Snowman melakukannya sendiri. Ambil satu bungkus bulu kapas dan terpisah daripada tiga keping: kecil, sederhana dan besar. Gulung bola dari mereka. Tetapi untuk membuat mereka walaupun, gunakan air. Basahkan beberapa helai bulu kapas dan gulungkannya, tutup bola dengan lapisan lain "salji" putih di atas. Setelah melakukan tindakan ini, bola akan berubah sama.

kapas bulu salji


Sekarang anda perlu mengetatkan kepala badan dan bahagian bawah, kerana ini anda boleh menggunakan gam, tampal atau mengikatnya menggunakan pin. Dalam kes yang kedua, ambil alat dan menembusi bola, kemudian letakkannya pada pin demi pesanan. Pertama, besar, kemudian sederhana, dan pada akhirnya bola kecil bulu kapas. Jika anda ingin melakukan ini dengan pasta, maka ia dilakukan seperti ini: ambil air ke dalamnya, tuangkan kanji dan masak sehingga tebal.

kapas bulu salji


Gulung dua bola kecil dari kapas, seperti yang awak lakukan kepada seorang lelaki salji. Ini akan menjadi tangan, dan melampirkannya ke bola tengah (pada batang badan).

kapas bulu salji


Mewarna orang salji. Ambil jalur kadbod yang nipis dan gulungkannya dengan tiub. Melekat tepi kertas, dan memotong lebihan - ia akan menjadi baldi di kepala salji. Tali reben di leher salji, iaitu "syal". Ia juga boleh digantikan dengan kain. Potong jalur nipis daripadanya yang akan menyerupai pita. Buat matanya keluar dari pin dengan manik pada akhir.

kapas bulu salji


Sekiranya dikehendaki, dengan cara yang sama, anda boleh membuat butang salji di atas bola (di atas badan). Lampirkan cawangan gandum kepada orang salji - ia akan menjadi pemukul.
Salji anda siap!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh