DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Album sebagai kenang-kenangan
Dengan adanya rangkaian sosial dan perkongsian fail elektronik, keperluan mencetak foto hampir hilang. Mereka tidak berkongsi tanggapan mereka tentang perjalanan atau acara, gambar saudara-mara dan rakan-rakan di rumah di sofa dengan album keluarga yang berat di pangkuan mereka, tetapi melalui Internet, kerana ia sangat mudah: Saya menyiarkan gambar-gambar di rangkaian dan dalam kedua kedua "rakan dan pelanggan" lihat mereka. Walau bagaimanapun, suapan berita dengan cepat meninggalkan, gambar-gambar pada perubahan skrin, gabungan dan keperibadian individu itu sedikit ditindih oleh satu siri repost.
Apa yang perlu dilakukan? Jadikan jejak anda dalam album!
Pada perkataan "album", kehidupan harian Soviet dan album yang menduduki para tetamu segera muncul di kepala saya, tetapi kini reka bentuk gambar telah memperoleh ciri-ciri seni. Scrapbooking adalah popular di kalangan wanita rompi. Penyebutan pertama itu bermula pada tahun 1598, dan pada Zaman Pertengahan ia menjadi bergaya untuk mengumpulkan puisi, surat, cincin. Gadis-gadis membuat buku dengan hasrat, puisi, potret. "Tulis sesuatu di album" telah ditanya oleh penyair, artis di malam kreatif, perhimpunan keluarga. "Ini tidak lebih daripada nenek moyang skrip buku moden. Scrapbooking menyerupai reka bentuk album foto, tetapi, sebagai tambahan kepada gambar, ia termasuk artifak: butang, tiket kereta api, poskad, busur hadiah, puisi dan surat, serta banyak lagi yang boleh didapati di rumah. Biasanya album didedikasikan untuk satu topik. Buku skrap profesional adalah tugas yang sangat mahal dan sukar. Objek dan gambar diproses supaya mereka tetap tidak berubah untuk masa yang lama, iaitu, untuk bercakap, selama berabad-abad. Alat untuk jenis seni ini mahal dan tidak selalu tersedia di Rusia. Kami mencadangkan anda melakukan "scrapbooking" yang tidak profesional, reka bentuk album foto khusus untuk acara keluarga tertentu.

album memori


Kita perlukan:
• Album magnet siap sedia dengan penutup yang sesuai;
• Artifak yang kelihatan rata atau hampir rata (supaya album ditutup dengan baik): tiket wayang, menu restoran, buku kecil buku, butang teks bercetak puisi, surat, SMS (bergantung kepada siapa album dibuat untuk, tentu saja);
• Foto yang dipilih dan dicetak;
• Keratan daripada majalah dan surat khabar: gambar, tajuk utama, gambar. Jika anda ingin mengatur album dengan humor, maka mereka akan sangat berguna kepada anda: untuk memberikan kepada salah satu wira kad foto badan Marilyn Monroe atau Arnold Schwarzenegger;
• Gunting, gam, kertas berwarna, kertas tekstur dan apa sahaja yang mungkin berguna;
• Perkara utama yang kami perlukan adalah, tentu saja, rasa dan imaginasi.
Berikut adalah contoh bahan yang mungkin kita perlukan:

album memori

album memori


Untuk memulakan, batalkan tempat kerja anda dan buat kemudahan untuk kerja. Anda memerlukan ruang yang cukup besar untuk memperluaskan semua berita utama, kliping, gambar dan tidak perlu dikelirukan. Tentukan tema album. Album boleh bercakap tentang perjalanan, kelahiran seorang kanak-kanak, tahun pertama perkahwinan, perkahwinan, dan sebagainya. Kami meletakkan gambar, artifak pada helaian magnet pada album siap. Inilah halaman album magnetik seperti:

album memori


Jika perlu, anda boleh menggunakan gam. Anda juga boleh menggunakan cincin kain dari pakaian dan lampin kegemaran anda, cap tangan dan tapak kaki orang dewasa dan kanak-kanak, kunci rambut orang tersayang dan kanak-kanak, gambar dari buku kanak-kanak yang koyak, dan sebagainya. Apa lagi yang boleh saya gunakan?
Keratan Horoskop:

album memori


Puisi, mungkin juga anda:

album memori

album memori

album memori

album memori


Program Festival:

album memori

album memori


Daun musim gugur dan gambar dari majalah:

album memori


Strands of children's hair and ultrasound gambar:

album memori

album memori

album memori

album memori


Selepas anda meletakkan segala-galanya, anda boleh menurunkan filem itu. Daripada album magnet, anda boleh menggunakan album ringkas dengan kadbod kadbod, namun, kini terdapat beberapa tempat di mana anda boleh menemui iklan tersebut pada jualan percuma. Di sini, sebagai contoh, adalah bagaimana album pengantin direkabentuk:

album memori

album memori

album memori

album memori

album memori

album memori


Sangat baik jika pengantin perempuan itu sendiri membuat album untuk keinginan perkahwinan. Ia boleh merangkumi pelbagai teka-teki untuk pengantin lelaki, yang akan dipecahkannya pada perampasan itu. Sudah tentu, anda boleh menggabungkan kreativiti tersebut dengan teknologi komputer:

album memori

album memori

album memori


Sangat penting untuk mempertimbangkan serpihan yang anda miliki sebelum membuat keputusan mengenai pengeluaran album dan menentukan jumlah halaman, serta apa yang mereka katakan khusus. Dalam hal seorang anak, misalnya, dapat:
1. Kehamilan ibu;
2. Gambar dari hospital;
3. Ekstrak dari hospital;
4. Hari pertama di rumah;
5. Mandi pertama, berjalan pertama;
6. Langkah pertama dan kata-kata;
7. Perayaan ulang tahun.

Dan, yang paling penting, apabila membuat item dalaman yang unik, jangan lupa memasukkan mood yang baik!
Kembali
Komen (1)
  1. Alina
    #1 Alina Tetamu 6 November 2014 12:14
    2
    idea yang sangat indah, seperti album keluarga yang hangat ternyata!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh